boon-sportoldal

2008.11.12. 08:14

Piros ászok

<p><EM>Amikor szombaton reggel Zsoltinak mondtam a Király utcai kis bolt, még kisebb lottózójában, hogy „vedd ki a Diósgyőrt a mixen!”, nem igazán a nyereményen agyaltam. A szorzó, a több mint kilencszeres szorzó bosszantott fel.</EM><STRONG>Juhász-Léhi István jegyzete.<BR /></STRONG></p>

"Száz, bal egy, tempó, ... Sima jobb, fékes, ... jól van öcsém, jól mész." Aztán amikor lejöttek az év utolsó versenyének utolsó gyorsaságijáról, adtak egymásnak egy barackot – no nem Obamát – , összeütötték az öklüket, és egyszerre mondták azt, amire már hosszú idő vágytak: meg van! Igen, meg lett a piros Mitsubishi WRC-s párosnak az, amiért oly sokat melóztak az elmúlt években. Bajnokok lettek!

Tőlük időben és térben valamivel távolabb egy másik piros csapatnak is meg lett. Debrecenben, a galaxis legjobb szurkolótáborától hajtva, már-már eksztázisban lejátszva az utolsó perceket nyertek a piros-fehérek. Érezhető volt, hogy kirukkolnak valami meglepővel Viliék. Meglepő volt a siófoki négyes kolbász is, de annak maximum Döme örülhetett a magyar Riviéra partján.

Trabanttal kezdte Spici és Miki, az egyik lassan, a másik már több mint húsz éve. Vannak villanóképek mindkettőjükről, együtt és külön is. Nem ebben az autóban és ebben is. Amikor két esztendeje brutálist estek éppen a Mecsekben, kétséges volt talán még a folytatás is. De az élet ismét rendezett: ott értek a csúcsra, ahol a legnagyobb lelki és fizikai fájdalmat elszenvedték. Hűek maradtak a csapathoz, a piros színhez.

Amikor szombaton reggel Zsoltinak mondtam a Király utcai kis bolt, még kisebb lottózójában, hogy „vedd ki a Diósgyőrt a mixen!”, nem igazán a nyereményen agyaltam. A szorzó, a több mint kilencszeres szorzó bosszantott fel.

Másnap megnéztem a szelvényt. Nem a DVTK vitte el, hanem egy balga, belga csapat.

- Juhász-Léhi István -

Kapcsolódó cikkek:

Spitzmüller és Kazár az abszolút bajnok
Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós nyerte az országos rali bajnokságot, miután a vasárnapi utolsó versenyen, a Mecsek-ralin ismét sikerült győzniük.   

Diósgyőri fieszta Debrecenben
Történelmi sikert aratott a DVTK szombaton: a miskolciak első győzelmüket aratták Debrecenben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!