boon-sportoldal

2008.09.22. 16:44

Vágó Attila: "Reális elvárás a 12 pont"

<p>A DVTK vezetőedzőjét kérdeztük az utolsó 7 fordulóra célként kitűzött 12 pontról. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_g__Attila_2008_2009/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vágó Attila 2008-2009" /></a></dia></p>

– Ez a hét eleji szokásos megbeszélés volt, aminek van olyan hozadéka, aminek én személy szerint örülök – mondta Vágó Attila, a DVTK vezetőedzője. – Szóba került a célkitűzés, hogy hány pontot kellene szerezni az ősszel ahhoz, hogy a végső célt elérhesse a csapat. Nem titok, hogy 12 pont megszerzéséről van szó, ami teljesen reális elvárás. Ezt a pontmennyiséget 7 mérkőzésen kell megszerezni, vagyis nyugodtan dolgozhatunk tovább a szezon végéig, mondhatni a tulajdonos megerősített a pozíciómban.

De ez a beszélgetés nem Vágó Attila jövőjéről szólt, nem rám volt kihegyezve. A klub tulajdonosa teljesítményt kér, 20 pont az elvárása, és azt mondta: ,,Attila csináld tovább, a felelősség a tiéd!" Ez világos beszéd, mindenki a saját feladatára tud koncentrálni. Még egyszer mondom: mindenki. Mert a szurkolónak nem az a feladata, hogy eldöntse ki legyen az edző, a szertárosnak sem az, hogy összeállítsa a csapatot, az újságírónak pedig nem az, hogy hangulatot keltsen. A játékosoknak nem az edzőért kell játszaniuk, hanem saját magukért. Örülök ennek a mostani beszélgetésnek, mert így nem az lesz az elkövetkező hetekben, hogy ha nyer a DVTK, akkor jó a csapat, ha kikapunk, akkor meg rossz az edző.

Az eddigi bajnokikról annyit azért elmondanék, hogy a nyolc meccsből ötször játszottunk idegenben, a három hazai meccsünkből kettőt megnyertünk, az MTK ellen pedig a szezon legjobb játékával kaptunk ki. Az előttünk álló hét meccsen négyszer játszunk hazai környezetben, és a sorsolást ismerve teljesíthetőnek tartom a 12 pont megszerzését. Hogy mi lesz a 15. forduló után, azt majd megmutatja a tabella. Ha nem lesz meg a 12 pont, van bennem annyi tisztesség és becsület, hogy tudjam, befejeződött a munkám Diósgyőrben. De ha megvan a 12 pont, akkor sem biztos, hogy nem lesz változás a csapat háza táján. Az őszből hátralévő bajnokikon nem edzőkérdés van, hanem teljesítmény elvárás a kitűzött cél elérése érdekében.

Előzmény:

Vágó újabb ultimátumot kapott
A győri, hatgólos vereség nem múlt el nyom nélkül a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!