boon-sportoldal

2008.05.22. 09:25

Sebők igen, Szélpál nem

<p>A három sárgások közül Szélpál Tamás nem játszhat, Sebők Vilmos viszont bevethető az Újpest ellen.</p>

A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata az NB I 29. fordulójában vasárnap 18 órától az Újpest FC vendége lesz. A piros-fehéreknél a legutóbbi fordulóban, a Paks elleni meccsen két játékos is sárga lapot kapott, és mindkettőnek ez volt a harmadik ilyen színű kártyája a szezonban. De ennek ellenére, csak egyikük nem léphet pályára eltiltás miatt a lila-fehérek ellen.

Az új szabály

– Mindez egy télen hozott új szabály miatt van – válaszolta érdeklődésünkre Farkas Gábor, a DVTK technikai vezetője. – Ugyanis a tavaszi szezon előtt hozott rendelkezés értelmében, azok a játékosok, akik az őszi szezonban nem kaptak sárga lapos figyelmeztetést, csak az ötödik sárga lapjukat követően kénytelenek kihagyni egy meccset. És mivel Sebők Vilmos tavaly ősszel egyátalán nem lépett pályára, és értelemszerűen sárga lapot sem kapott, így ő pályára léphet ezen a hét végén is. Más a helyzet azokkal a játékosokkal, akik ősszel már kaptak sárga lapot, rájuk a három sárga utáni egy meccses kihagyás szabályt kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy Szélpál Tamás, aki az ősz folyamán, még a Tisza Volán játékosaként felnőtt bajnoki meccseken kétszer is kapott sárgát, és most a Paks ellen is besárgult, nem léphet pályára az Újpest ellen. Megjegyzem, bár ez most nem érint minket: aki a tavasz folyamán egyszer már pihent sárga lapok miatt, annak ezt követően ötször kell sárga lapot kapnia ahhoz, hogy egy meccset kénytelen legyen kihagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!