boon-sportoldal

2007.12.24. 13:16

Sport 2007 - május

<p>Harmadszor is a Debrecen nyerte a magyar bajnokságot, míg a Magyar Kupa a Honvédhoz került.</p>

A Bajnokok Ligáját a Milan, az UEFA-kupát pedig a Sevilla nyerte. Meglepetések a hazai kézilabda bajnokságokban. Szávay megszerezte első tornagyőzelmét. Elhunyt Steinmetz János. Kanada győzött a jégkorong vb-n. Sportesemények 2007 májusából.

TRIPLÁZOTT A DEBRECEN 

Zsinórban harmadszor nyerte meg a magyar labdarúgó bajnokságot a Debrecen együttese. A DVSC 69 pontot szerzett a 30 bajnoki mérkőzésén, ezzel nyolc ponttal előzte meg a végül ezüstérmes MTK együttesét. A harmadik helyet a Zalaegerszeg szerezte meg.

A HONVÉD NYERTE A MAGYAR KUPÁT 

Drámai döntőben, tizenegyesekkel a Budapest Honvéd legyőzte a Debrecen együttesét, így a fővárosi csapat nyerte a labdarúgó Magyar Kupát. A rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult, így következhetett a hosszabbítás, ahol szintén 1-1 gólt szereztek a csapatok. A kupa sorsát tehát tizenegyesek döntötték el, amelyben a Honvéd bizonyult jobbnak.

A MILAN ÚJRA BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTES 

Négy évvel legutóbbi sikere, és két évvel egy elbukott döntő után az olasz AC Milan nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját. A Milan ráadásul visszavághatott az elvesztett 2005-ös döntő miatt, a 2007-es fináléban ugyanis a Liverpoolt győzték le 2-1-re.

A mérkőzés hőse a veterán Filippo Inzaghi lett, ugyanis mindkét milánói gólt ő szerezte. A Liverpool részéről csak Kuyt volt eredményes. A Milan ezzel hetedszer emelhette magasba a BL (BEK) serleget.  

A SEVILLA NYERTE AZ UEFA-KUPÁT

Egymás után kétszer nyerte meg az UEFA-kupát a spanyol Sevilla, miután a májusi döntőben, tizenegyesekkel legyőzték az Espanyol csapatát. Duplázásra eddig csak egyetlen egyszer volt példa a sorozatban, korábban a Real Madrid nyert kétszer egymás után.  

KÉZILABDA BAJNOKSÁGOK

Meglepetésre a két, előzetesen gyengébbnek tartott csapat nyerte a kézilabda bajnokságokat. A férfiaknál a Pick Szeged az MKB Veszprém hosszantartó egyeduralkodását tudta megtörni. A Szeged ezzel 11 év után tudta újra megnyerni a bajnokságot.  

Trónfosztás volt a női NBI-ben is, a Ferencváros ugyanis a rájátszás utolsó mérkőzésén, óriási csatában legyőzte a címvédő Győri ETO-t. A Fradi hazai pályán 37-36-ra verte a Rába-parti gárdát és ezzel ők szerezték meg a bajnoki aranyat.

ELHUNYT STEINMETZ JÁNOS 

Május 9-én, hatvanéves korában elhunyt Steinmetz János ötvenkétszeres válogatott, Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó, Steinmetz Ádám és Steinmetz Barna olimpiai bajnok vízilabdázók édesapja. Steinmetz János pályafutása alatt ötvenkétszer védte a magyar nemzeti csapat kapuját.

Tagja volt a 1968-as olimpiai harmadik helyezett, valamint a 70-es Európa-bajnokságon ezüstérmes válogatottnak is ugyanúgy, mint az 1977-es svédországi kontinenstornán győztes csapatnak. Az 1976-os montreali olimpián nem ő védte a nemzeti csapat kapuját, ezért nem lehetett olimpiai bajnok

KANADA NYERTE A JÉGKORONG VB-T

Kanada válogatottja nyerte az Oroszországban zajló A-csoportos jégkorong világbajnokságot, miután a fináléban 4-2-re legyőzték Finnországot. A bronzérmet a házigazda Oroszország szerezte meg, míg a negyedik helyen Svédország végzett.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!