VRCK: Siker után készülhetnek az elődöntőre

Kazincbarcika - Hazai extraligás meccset vívott vasárnap hazai környezetben a Vegyész RC férfi gárdája.

Kazincbarcika - Hazai extraligás meccset vívott vasárnap hazai környezetben a Vegyész RC férfi gárdája.A házigazda észak-borsodi csapat már biztos alapszakaszgyőztesként fogadta a kecskeméti alakulatot az első kör utolsó, 10. fordulójában, de a VRCK vezetőedzője, Marek Kardos egyértelműen a győzelem igényével küldte pályára játékosait, akik február 20-án idegenben 3:1-re nyertek. A Barcikában ezúttal sem állt rendelkezésre a sérült center, Banai.

Biztos végjátékok

Az első szettben, 4–4 után Pesti jól dolgoztatta a nyitóhelyről a házigazdát, így 4–7-nél időt kért Marek Kardos. Milev és Macko megnyugtatta a Vegyész-drukkereket, de egy barcikai out ütéssel maradt a Dávid-gárda vezetése (6–8). De csak pillanatokig (8–8), majd ismét Pestiék tettek szert némi előnyre (9–11). Innen gyorsan visszakapaszkodott a VRCK, és Szabó D. bombája már borsodi előnyt jelentett (12–11). Voltak szervarontások, Juhász azonban kiválóan nyitott (17–14), erre a KRC trénere nyomott gombot. Hármassánc volt gyönyörű a házigazdánál, aztán egy kettes (20–15), természetesen jött az újabb kecskeméti idő. Szépen, szép elemeket bemutatva röplabdázott a Vegyész, ami újabb pontokat hozott, így a játszma vége sima lett.

A második felvonás kezdeti szakasza hasonlított az elsőre (3–4, 5–4), ugyanakkor abban is, hogy Juhász kiszámíthatatlan nyitásainak fogadásai gondot okoztak a másik oldalon (6–4), persze, hogy érkezett a kecskeméti meccsmegtörés. Szabó D. is hozta formáját, valamint a Milev–Macko duó, akik jól védték a szélt (11–6). Vitko nézett el egy labdát, megnyugtatták a többiek, de zárkózott a Kecskemét (12–10). A Vegyész visszatornázta az előnyét, aztán 18–13-nál, mikor újfent Juhász került a nyitóhelyre, Dávid Zoltán adott tanácsokat. Nagyon úgy nézett ki, hogy a KRC-nek ez már megint sok, amit a házigazda mutat (20–15), ezen menetet is hozta a bajnoki címvédő.

Nem volt válaszuk

Elnézve a Kazincbarcika játékát, két játszmát követően kizártnak tűnt, hogy fordulat álljon be a meccs menetében, a kérdés az volt, ad-e lehetőséget a cseresornak Marek Kardos. 4–0-val indította a harmadik szettet a VRCK, 7–2-nél a vendégek trénere avatkozott közbe. Nem sok minden ment a Kecskemétnek, persze ebben bőven benne volt a Vegyész, többek között Németh Sz. ász szervája (10–4). A kidolgozottabb, hibátlanabb röplabdát a BL-selejtezőt is megjárt házigazda nyújtotta (14–6), amire a látogatóknak nem volt válaszuk. Németh Sz.-t Blázsovics váltotta, a KRC igyekezett, a Barcika egy-két poént elrontott, így 17–12 lett az állás. Ez nem okozott semmilyen zavart a hazaiaknál (akiknél érkezett a pályára Toronyai és Gebhardt N. is) és ezt a játszmát is begyűjtötték, a mérkőzést pedig megnyerték 67 perc alatt.

Most hosszabb szünet következik a VRCK számára a bajnokságban, aztán a Fino Kaposvár – MAFC-BME párharc győztesével folytatják az elődöntőben.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:0 (17, 16, 16)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Ujházi, Szabó P.

Vegyész RC: Páez 5, Juhász 8, Szabó D. 15, Milev 8, Németh Sz. 8, Macko 8. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 2, Toronyai, Gebhardt N. 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Kecskemét: Gacs 6, Szabó M. 1, Pesti 13, Sanchez 3, Krupánszki 4, Amarildo 3. Csere: Deák (liberó), Gönczi 2, Szabó V. 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Marek Kardos: – Teljesítettünk a célkitűzést, nyertünk magabiztosan, jó játékkal. Készülünk az elődöntőre.

Dávid Zoltán: – Megérdemelten nyert a Vegyész. Ennyire rosszak azért nem vagyunk, elég könnyen megadtuk magunkat. Meg voltunk nagyon szeppenve, izgultunk, ha nem tudjuk elhinni, hogy a Barcika ellen is tudunk nyerni, akkor nem fogunk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!