Vegyész RC: Bemelegedés után győzelem

Kazincbarcika - A Vegyész rangadót nyert, és ezzel Extraliga alapszakaszgyőztes lett.

Kazincbarcika - A Vegyész rangadót nyert, és ezzel Extraliga alapszakaszgyőztes lett.

A férfi röplabda Extraliga 4. fordulójára kiírt meccsen, vasárnap kora este a Pénzügyőr SE gárdáját fogadta a Vegyész RC Kazincbarcika csapata. A két fél ebben az évadban ezen napig öt meccset játszott egymás ellen, és ezek közül a másodikon, azaz NB I. A-csoportjában november 24.-én lejátszott bajnokin nyertek utoljára a barcikaiak (akkor idegenben, 3:1-re). Az ezt követő két Magyar Kupa elődöntő és a februári extraligás meccs, amelyet Budapesten játszottak, a fővárosi csapat győzelmével zárult. A mostani presztízs meccs tétje az volt, hogy a VRCK-nak sikerül-e megtartania listavezető pozícióját, vagy pedig az őket üldöző Pénzügyőr előzni tud.

Jobb sáncmunkával

Két jó Paez nyitás után egyenlített a Pénzügyőr majd nem sokkal később Szabó D. is ütött akkorát, mint előtte Rása (4–4). Aztán centerhelyen mutatkozott különbség a két csapat között (4–7), és ennek a ledolgozása eltartott egy ideig, Németh Sz. nyitásával érték utol a vendégeket (11–11) a kék-sárgák. Mivel ezután két finánc pont született, hazai időkérés szakította meg a játékot, de mert a barcikai sáncmunka nem volt tökéletes, majd egy fogadóhiba is becsúszott, újra Kardos edző kért szünetet (13–17). Amikor 14–18-at követően két hazai pont jött, akkor Jókay edző szakíttatta meg a játékot, és 19-nél előbb beérte ellenfelét a Vegyész, majd Paez sokadik jó nyitásával a vezetést is átvette. A vendégek részéről a reakció időkérés volt, majd az újabb hazai pont után Szalai jött be csereként. Ő is kellett hozzá, hogy egyenlő legyen az állás (21–21). Az izgalmas végjátékban 22–23 után Blázsovics is lehetőséget kapott, de a hazaiak szélső ütéseit kétszer is blokkolta a vendég sánc, így a fővárosiak nyerték az első játszmát (22–25).

A második

A második szettet jobban kezdte a Barcika (5–2), és mivel a vendégek nem voltak megfelelő fordulatszámon, hamar kikérte első idejét Jókay edző (7–3). Mivel Szabó D. és az antenna közreműködésével tovább nőtt a különbség, jött az újabb vendég pauza (9–3). Aztán csereként ismét Szalai. De feltámadás ezúttal nem érkezett vele, a Vegyész biztosan haladt a játszmagyőzelem felé (13–5). Amikor pedig volt egy kis megtorpanás Kardos edző szünetet kezdeményezett (17–11), a visszatérés után pedig Szabó D. meg a hazai sánc visszaállította a rendet (19–12). A végjátékban Paez remek megmozdulása után az első játszma labdát hozta a pályaválasztó (25–17).

Változatos

A harmadik menet elején 1–2 után lett 4–2, és megint egy korai vendég időzés következett. Használt, mert előbb 5–5-re módosult az állás, majd 6–7 állt az eredményjelzőn. Aztán egálnál két jó Németh Sz. nyitás következett (10–8), majd újabb egyenlítés. A változatos, izgalmas csata közepette 13–11-nél kérte ki második idejét a fővárosiak szakvezetője, majd 15–12 után a Pénz­ügyőr újra egálra jött fel. Aztán amikor a VRCK hozott össze zsinórban három egységet, más eszköz nem lévén, a vendégek cseréltek, Vitiuk jött vissza. Aztán Kardos edző választotta a szünetet (18–17), ami után Szabó D. ütése került feljegyzésre, aztán pedig egy lábbal mentett labdája, amiből pontot gyártott a hazai gárda (20–18). A játszma hajrájában jött az újabb fordulat (21–22), és hazai időzés. Majd hálóba vágott nyitások, egy a Pénzügyőr által vitatott hazai pont, egy optimális VRCK sánc és Szalai hálóba esése, ami újabb hazai szettsikerre módosította az állást (25–23).

Beletörődtek

Juhász P., Paez és Szabó D. jó megmozdulásaival lett 6–2 a negyedik játékrészben, ami után Jókay edző szokásos korai időkérése következett, és nem sokkal később ugyanez volt ,,műsoron”, mert a lendületbe jött VRCK-t valahogy fékezni akarták (10–3). 11–6-nál egy gyönyörű labdamenet után hazai pont született jó sáncból, és még ettől is volt feljebb, Németh Sz. révén (16–9). Aztán 16–11-nél barcikai szünidő köszöntött be, és mivel szélső ütőben jobbnak tűnt a pályaválasztó az előny nem olvadt (20–14). Lelkiekben már jóval ellenfele fölött volt a Vegyész, és a Pénzügyőr játékosai is beletörődtek, hogy a barcikai magas hőfok eléréséhez, az első, ,,bemelegítő” játszmára is szükség volt (25–16).

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv: Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3:1 (-22, 17, 23, 16)

Kazincbarcika, 650 néző. V.: Adler, Szabó P. (Bodrogi, Rácz).

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 8, Juhász P. 4, Szabó D. 25, Milev 7, Németh Sz. 13, Macko 5. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics. Vezetőedző: Marek Kardos.

Pénzügyőr SE: Magyar 1, Kovács Z. 24, Kiss D. 5, Vitiuk 2, Flachner 7, Rása 8. Csere: Bán (liberó), Szalai 7, Bokor. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Marek Kardos: – Csapatkapitányunk, Szabó D. ma remek napot fogott ki, igazi vezér volt, és a csapattársai is beálltak mögé. Nem játszottunk jól, de blokkban és védekezésben extrát hoztunk, ennek köszönhetően nyeretünk. Nem vagyunk még play-off formában, de dolgozunk azon, hogy ezt elérjük.

Jókay Zoltán: – Megreformáltuk ma a röplabdát, mert gyakorlatilag négyes ütő nélkül játszottuk végig a mérkőzést. Annak ellenére, hogy ma nem jött össze siker, láttam pozitívumokat, azt, hogy elindultunk a helyes úton.


[related-post post_id="4171709"]

[related-post post_id="4169739"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!