Tripla sikerrel kezdett a Vegyész

Kazincbarcika - Háromjátszmás idegenbeli sikerrel kezdte a bajnokságot a Vegyész RC Kazincbarcika.

Kazincbarcika - Háromjátszmás idegenbeli sikerrel kezdte a bajnokságot a Vegyész RC Kazincbarcika.

A Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata hétfő este megkezdte bajnoki szereplését: a Pécsi TE-PEAC vendégeként léptek pályára az NB I 1. fordulójából előrehozott mérkőzésen. Útban hazafelé, a vasárnapi Közép-európai Kupa meccsről, amit a Mladost Zagreb otthonában nyertek meg négy játsz­mában.

Rotálta

Az évadnyitó bajnokin nem látszott a fáradtság a VRCK játékosain, már csak azért sem, mert Marek Kardos, a barcikaiak szakvezetője rotálta a csapatot, Árva és Gebhardt N. kezdett, míg Szabó D. és Németh Sz. erre a meccsre pihenőt kapott. A bajnoki címvédő gyorsan többpontos előnyre tett szert, a jó blokkmunkának, valamint a magabiztos mezőnyvédekezésnek köszönhetően. A hazaiak időkérésekkel és cserékkel próbáltak megtörni a VRCK lendületét, kevés sikerrel (13-25).

Azoknak is lehetőséget tudtam adni a kezdetektől, akik vasárnap keveset léptek pályára.” Marek Kardos

A második játszma hazai pontokkal indult, és a lelkes pécsiek néhány percen áttartani tudták a lépést a vendégekkel. De aztán jött Toronyai, aki előbb szerzett egy pontot a hálónál, majd jó nyitásainak köszönhetően alaposan elhúzott a Vegyész (7-15). A folytatás innentől már sima volt, alig engedélyezett pontot ellenfelének a jobb erőkből álló borsodi együttes (11-25).

17-18 és 17-25

Nagy küzdőszellemről tett tanú­bizonyságot a hazai gárda a harmadik játékrész elején, Portik és Demeter A. vezérletével nem hagyták magukat leszakítani (10-11). Ez ismét arra volt jó, hogy a VRCK-nek össze kelljen kapnia magát. Kardos edző még időt is kért 11-15-nél, de ez sem igazán használt (17-18). Aztán amikor Dudás T. állt a nyitóhelyre, ismét nőtt a Kazincbarcika előnye, az ezúttal szélső ütőt játszó liberó egy ásszal fejezte be a mérkőzést (17-25).

ÉM


Jegyzőkönyv: Pécsi TE-PEAC vs. Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-13, -11, -17)

Pécs, 50 néző. V.: Kiss, Szabó.

Pécsi TE-PEAC: Soós 6, Dolgos, Szabó G. 6, Várhalmi, Pordán 3, Horváth 9. Csere: Kaszás (liberó), Portik, Demeter 4, Merkler 1, Turcsics 2. Vezetőedző: Storcz Tamás.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai 5, Blázsovics 4, Banai 10, Gebhardt N. 12, Árva 11, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás 4. Vezetőedző: Marek Kardos.

Storcz Tamás: – Beigazolódott a papírforma, de az első két szettben megilletődöttek voltunk. Most először állt össze a teljes csapat, a harmadik felvonásban már láttam olyan játékot, amit a felkészülés eleje óta gyakorolunk.

Marek Kardos: – Jó teszt volt ez a csapat számára a zágrábi mérkőzés után, és azoknak is lehetőséget tudtam adni a kezdetektől, akik vasárnap keveset léptek pályára.


[related-post post_id="4003489"]

[related-post post_id="4003264"]

[related-post post_id="4001608"]

[related-post post_id="3987039"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!