Vegyész RC: Az 58 perces parti után Ausztria felé indultak

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I 17. fordulójában a Pécsi TE-PEAC vendége volt pénteken a Vegyész RCK.

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I 17. fordulójában a Pécsi TE-PEAC vendége volt pénteken a Vegyész RCK.

A bajnoki elején 5-1-re meglépett a Barcika, amely ekkor mezőnyvédekezésben és támadásban is kiválóan teljesített. Gyorsan nőtt a különbség, hamar tíz egység alakult ki a csapatok között, amire a hazaiak edzője időkéréssel próbált meg reagálni. Banai egy szúrt centertámadást vágott be a pálya közepére, majd Milev hatos helyről volt eredményes (7-20). A helyére Gebhardt N. állt be, aki azonnal pontot szerzett a hátsó sorból, majd jó nyitásaival segítette részsikerhez csapatát (9-25).

A második szettben a vendégvillámrajt után magára talált a Pécs, szép pontokat szerzett, de 4-5 után a VRCK-nak ismét sikerült kihasználnia ellenfele hibáit, és Mészáros is jól szervált (4-10). Aztán Páez is jól nyitott, Gyöngyösi edző pedig időkéréssel és cserékkel próbálta megtörni a játékot, ami nem igazán sikerült neki (9-18). Ezt követően két percig állt a játék, mert a pécsiek felállása kicsit összezavarta a játékvezetőket, ami után a hazaiaknak sikerült szerez­niük egy szemfüles pontot. Ki is jöttek a tízből Pordánék, de Milev szerváival nem tudtak mit kezdeni (13-25).

A harmadik játszmában Oravec edző folyamatosan forgatta csapatát, de ez sem zavarta meg a Vegyészt, Kozsláék szebbnél szebb pontokat szereztek (4-9). A vendégek nem csak támadásban, blokkvédekezésben is remekeltek (7-15). 8-18-nál már a hazai drukkerek sem hittek a csodában, főleg miután látták, milyen sokat hibáznak kedvenceik (12-25).

Az 58 perces bajnoki után elindult a Vegyész Ausztriába, ahol szombaton és vasárnap 19.00-tól Közép-európai Liga meccseket játszik Bleiburgban: szombaton a szlovén Calcit Volley Kamnik, majd a házigazdák, az SK Posojilnica Aich/Dob gárdája ellen.

- ÉM-TM -


Röplabda: jegyzőkönyv

Pécsi TE-PEAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-9, -13, -12)

Pécs, 100 néző. V.: Pőcze, Bibók.

Pécsi TE-PEAC: Dolgos, Fodor, Pólics, Schwind, Horváth, Soós. Csere: Kaszás (liberó), Portik, Pordán, Szabó G., Turcsics. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Vegyész RCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász P. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Árva, Dudás (liberó), Toronyai, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Gyöngyösi Zoltán: – Egy ilyen ellenféllel szemben, főleg nekünk, pénteken igazán nehéz dolgunk volt.

Daniel Oravec: – A cél az volt, hogy jól nyissunk, ami szerintem nagyban sikerült is, illetve rengeteg blokkot hoztunk úgy, hogy az ellenfél sokat nem támadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!