Vegyész RC: Másabb a filozófia, ma „minden” siker megfelel

Kazincbarcika - A Vegyész RC megtartaná második pozícióját a szombati bajnoki meccs után is.

Kazincbarcika - A Vegyész RC megtartaná második pozícióját a szombati bajnoki meccs után is.

A hét közben kinevezték Toma Sándor utódját a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapatánál, aki nem lett más, mint a korábbi sikeredző, Daniel Oravec. A szlovákiai szakember – aki legutóbb Komárnóban dolgozott – szerdán este már Barcikán volt, csütörtök dél­előtt megnézte a csapat konditermi foglalkozását, este pedig a labdás gyakorlatokat. Mivel licencével kapcsolatban vannak még elintézendő dolgok, a mai bajnokin még Dudás András másodedző fog ülni a VRCK kispadján, miként tette azt múlt vasárnap Dunaújvárosban.

– „Dani” nem akar nagy változásokat eszközölni a munkában, inkább a pszichés felkészítésre szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni – árulta el Dudás András, aki az ügyvezetői posztot is betölti. – Szerdán volt egy egymás közti edzőmeccs, azt nézte, hogy ki milyen szinten van, az ő egyik alapelve az, hogy a csapatrészek jól működjenek.

Az akarati tényezőkön

A Dunaferr ellen győztesen „ugrott be” – jegyeztük meg a szakembernek.

– Nem én nyertem, hanem a csapat – pontosított Dudás András. – … és most is nyerni fogunk, ebben biztos vagyok. Aki ismeri, hogy mit végeznek el itt a játékosok, és látta a heti edzésmunkát, az nem hiszi el, hogy kikapunk, kikaphatunk a Pénzügyőrtől, még ha egy jó ellenfélről is beszélünk. Általános igazság, hogy egy hét alatt se játszani nem lehet megtanulni, se elfelejteni nem lehet röplabdázni. Mint már mondtam, a technikán, a taktikán alapvető módosítások nem lesznek, viszont az akarati tényezőket jobban elő akarjuk venni, jobban fel szeretnénk pörgetni a játékosokat, hogy maximálisan kihozzuk azt, ami bennük van. Daniel Oravec filozófiája másabb, az élet majd eldönti, hogy ez bennünket merre visz.

Bizonyítani akarnak

A VRCK számára a mai lesz az utolsó alapszakaszbeli találkozó, 18 órától a Pénzügyőr lesz a vendég, de nem az új Don Bosco Sportközpontban, hanem foglaltság miatt a „régi” Irinyi csarnokban. A tét nagy, hiszen a két alakulat egyaránt a második helyért harcol(t) az alapszakaszban, ebben a versenyben jelenleg a VRCK a jobb, ugyanis 46 ponttal rendelkezik, míg a Pénzügyőr 45-tel.

– Nekünk bármilyen győzelem jó – szögezte le Dudás András. – Ha olyan lesz a hozzáállása a csapatnak, ahogyan az edzéseken dolgoztak, akkor szerintem nem lesz, lehet probléma. A srácok bizonyítani akarnak úgy maguknak, mint a közönségnek, hogy többre hivatottak, mellesleg ha a második helyen zárnánk a bajnokság első részét, akkor maradna egy „tiszta felkészülési idő” az elődöntőre, két MEVZA tornával megtűzdelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!