Vegyész RC: Házon kívül is van sansz az előny megszerzésére

Kazincbarcika - Idegenben kezdi az elődöntőt a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Idegenben kezdi az elődöntőt a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Három hete vívta a második negyeddöntőt a kazincbarcikai együttes idegenben a Dunaferr ellen, amelyen 2–0-s összesítéssel jutott túl. Vajon ezen viszonylag hosszabb szünet jól jött, vagy kevésbé jött jól? – kérdeztük Toma Sándort, a Vegyész RC vezetőedzőjét.

– Szakmailag nézve az alapszakasz után lett volna talán indokoltabb egy picivel több pihenő, nem most, de ez csak egy elvi felvetés, mert mindig ahhoz, azokhoz a döntésekhez, időpontokhoz kell igazodni, ahogyan és amit a bajnokságot kiíró szervezet megjelöl – fogalmazott a szakvezető. – Rövidesen a válogatottnak is lesz feladata, ahová mi is adunk négy embert, ugyanis a csapat május 2-án kezdi meg a felkészülést a székesfehérvári Alba Regia Gálára, aztán május 20–22. között Norvégiában szerepelnek Eb-selejtezőn.

Jó százalékban

Visszatérve a bajnokságra: a VRCK a Kecskeméti RC-vel elődöntőzik, a csata az egyik fél három sikeréig tart. Kezdés ma 18 órától az alföldi városban.

– A dunaújvárosi meccs óta eltelt idő egy részét arra használtuk fel, hogy a fizikai állapotunkon még javítsunk, az erőnlét ugyanis nagyon fontos egy ilyen csatában – sorolta Toma Sándor. – Ezen túlmenően gyakoroltuk a nyitásfogadás utáni támadásokat, illetve magukat a szervákat, a helyezett nyitásokat, melyek az alapszakasz utolsó részében már jó százalékban mentek, tapasztalható volt az előrelépés.

Annyi negatívum ért bennünket, hogy Kovács Zoltán térde megsérült az egyik edzésen, az ő nyitásfogadó szélső ütő helyére három jelölt van, Bokor Elek, Surányi István és Budai Balázs. Az észak-borsodiak ebben a szezonban még nem tudták legyőzni a KRC-t, ugyanis Kecskeméten 3:0-ra, Kazincbarcikán 3:2-re kaptak ki.

– Az elsőt annyiban nem venném alapul, hogy akkor még nem álltunk össze és egy nagyon határozott Kecskeméttel találkoztunk, a másodikon pedig meccslabdánk volt – tette hozzá Toma Sándor. – Ellenfelünktől már távozott, Angliába a korábban nálunk is játszó Török Roland, az ő helyén Balla Szabolcs a feladó, míg Mészáros Dömötör Ázsiába igazolt, így univerzálban Pesti Marcell, egy utánpótlás-válogatott röplabdázik.

Az alföldiek a gyors játékot helyezik előtérbe, az ütőik dinamikusan, magasan dolgoznak, úgyhogy van, lesz mire figyelni. Úgy érzem, az, hogy közvetíti a televízió a mérkőzést, pozitív hatással lesz a csapatra, nem kell külön motivációt keresni. Magas színvonalú összecsapásra számítok, ha tudunk egy stabilan jó szintet hozni, akkor akár győztesen is hazajöhetünk Kecskemétről.


A tények: az elődöntő programja

1. mérkőzés (04.07., csütörtök, 18.00): Kecskeméti RC – Vegyész RC

2. mérkőzés (04.09., szombat, 17.30): Vegyész RC – Kecskeméti RC

3. mérkőzés (04.11., hétfő, 18.00): Kecskeméti RC – Vegyész RC

4. mérkőzés (04.14., csütörtök, 17.30): Vegyész RC – Kecskeméti RC (ha szükséges)

5. mérkőzés (04.17., vasárnap, 18.00): Kecskeméti RC – Vegyész RC (ha szükséges)

A másik ágon a Fino Kaposvár a Dág KSE-vel küzd a fináléba jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!