Vegyész RC: Csupán egy lépésre vannak a bajnoki döntőtől

Kazincbarcika - Csütörtökön 17.30-tól Kazincbarcikán a férfi röplabda NB I elődöntőjének negyedik mérkőzését rendezik.

Kazincbarcika - Csütörtökön 17.30-tól Kazincbarcikán a férfi röplabda NB I elődöntőjének negyedik mérkőzését rendezik.

A fináléba kerüléshez az kell, hogy vagy a Vegyész RC, vagy a Kecskeméti RC három sikert gyűjtsön össze, ez a csata jelenleg úgy áll, hogy 2-1-re vezetnek az észak-borsodiak. Toronyaiék az előnyt hétfőn szerezték meg azzal, hogy 3:2-re győzni tudtak az alföldi városban.

– Az első szett elvesztése, amelyben volt játszmalabdánk is, megfogta a csapatot, fejben egy kicsit meginogtunk – nyilatkozta lapunknak Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője. – Egy felvonás kellett ahhoz, hogy helyreálljon a rend, hogy elhiggyük: 0-2-ről is megfogható a Kecskemét. Voltak hullámzó teljesítmények, ám pillanatnyi formájának megfelelően mindenki próbálta kihozni magából a maximumot. „Zsiráf” Szabó Dávid vezérletével végül sikerült hoznunk a mérkőzést, elvitathatatlan érdemeket szerzett a sikerben. Kiélezett volt a meccs, a helyzet, örültem annak, hogy ebből a szituációból jól jöttünk ki.

Varázslatos estét vár

A tét most már annyiban a Vegyész RC-t nyomja, hogy egy esetleges hazai győzelemmel lezárhatja a párharcot. Valamint arról is szót kell ejteni, hogy az idegenben megnyert találkozó lehet, hogy könnyelműsködést idéz elő…

– Egyszer már voltunk ilyen helyzetben ebben az évadban – tette hozzá Toma Sándor. – Gondolok a Dág elleni Magyar Kupa-csatára, azon belül is az ottani visszavágóra, amelyet elveszítettünk, és így kiestünk a sorozatból. Azt hiszem, tanultunk abból az esetből, levontuk a tanulságokat, a játékosok érzik, hogy nem szabad egyik mérkőzést sem könnyen venni, ilyen nincs, és olyan sem, hogy a Kecskemét majd „olcsón” ideadja nekünk a bőrét… Győzni jönnek hozzánk… De: teljes mértékben bízom magunkban és abban, hogy még több szurkoló lesz a csarnokban, mint a múlt szombaton. Az az este is szép volt, ám reméljük, hogy ez a csütörtöki is varázslatos lesz. Már megvívtunk a Kecskeméttel tizenhárom szettet az elődöntőben, csak három kell ahhoz, hogy lezárjuk ezt a párharcot. A keret tagjai vannak annyira profik, hogy tudják a dolgukat, érzik a súlyt, a felelősséget és maximálisan koncentráltak lesznek.

Tiszta legyen a fej

A szakvezetőnek felvetettük, hogy ilyen feszült helyzetben különösen nagy a szerepe a pszichológiának, és így neki is a felkészítésben.

– Eddig is tudtuk, hogy mit miért teszünk, tehát felelősség minden találkozón volt – fogalmazott Toma Sándor. – Készültünk az ilyen pillanatokra, hogy miként kell feldolgozni az előtörő érzéseket. Érett játékosaink vannak, akik tudják, miről van szó, ezen a ponton már kevésbé a taktikai dolgok döntenek, hanem az, hogy a fejek tiszták maradjanak. Nekem figyelni kell a srácokat, buzdítani őket, vagy netán kordában tartani az indulatokat, azokat, amelyek feleslegesek. A Kecskemétnek picivel több a rutinja ebben, hiszen az utóbbi években folyamatosan döntősök voltak, nyomás alatt érlelődtek, nálunk most érkezett el az a szakasz, amikor tudnak egymásért és a kitűzött célért küzdeni a játékosok.

Még csak halkan hoztuk fel azt Toma Sándornak, hogy a VRCK 9 év után lehet újra bajnoki finalista…

– Nem ezzel foglalkozunk… – hangsúlyozta a szakember. – Az tény: a múlt nyáron újra megmozdult valami a városban, a röplabdában, meghatároztunk egy célt, a döntőbe kerülést, amit együtt szeretnénk megcsinálni. Az egyik motiváció kétségtelenül ez a játékosok számára, a másik pedig az, hogy bizonyítsanak családtagjaiknak, ismerőseiknek, barátaiknak, de elsősorban saját maguknak.


Vár a címvédő Fino Kaposvár

A másik ágon a címvédő Fino Kaposvár és a Dág KSE küzdött meg egymással a döntőbe kerülésért. Az egyik fél három nyert meccséig tartó párharcot a somogyiak nyerték 3-0-ra, így ők már a „páholyból nézik”, hogy mire jut egymással a Vegyész RC, illetve a másik tavalyi finalista Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!