BOON - Sport - Triatlon

2019.04.04. 13:02

Táborozások után jönnek az „éles” triatlon versenyek

Tiszaújváros - A cél ezúttal sem volt más, mint megfelelően megalapozni a nyári teljesítéseket.

Tiszaújváros - A cél ezúttal sem volt más, mint megfelelően megalapozni a nyári teljesítéseket.

Az elmúlt évek „menetrendjét” tartva, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói közül jó néhányan edzőtáborozással töltötték az elmúlt heteket. A ciprusi és horvátországi felkészülés befejeztével az utánpótlás itthon, a legjobbak külföldön kezdik meg élesben az idei versenyszezont. Az egyesület U23-as válogatott „sora” – Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, valamint a válogatott tagságért harcoló Mátyus Lili – március utolsó napján fejezte be a ciprusi, meleg égövi edzőtáborozást. A klub ifjúsági és junior válogatottjai, illetve aspiránsai, Bóna Kinga, Tóth Anna, Kovács Anna, Molnár Sára, Kelemen Dorottya, Sinkó-Uribe Ábel és Vágási Zoltán a Héraklész-kerettel március 17–27. között klubedzőjük, Baráth Tamás vezetésével a Héraklész válogatottal készült.

Portugáliában

A táborozások célja ezúttal sem volt más, mint megfelelően megalapozni a nyári teljesítéseket. Ami a konkrét feladatokat illeti, a jelenlegi elit sor tagjai valamennyien az U23-as korcsoportban versenyeznek. A táv sprintről olimpiaira (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) módosul. Április utolsó hétvégéjén valamennyien a portugáliai Quarteira városában megrendezendő Európa-kupával kezdik élesben a szezont. A tavalyi junior-világbajnok Lehmann Csongort nagyon nézegetik a versenytársak, persze a többieknek sem lesz könnyű dolguk az augusztusi, Lausanne-i korosztályos világbajnokságon és a szeptemberi, valenciai kontinens bajnokságon. Csongortól, Bencétől és Dorkától is top 10-es helyezéseket vár a szakvezetés, Lilitől és Auréltől pedig azt, hogy kvalifikálják magukat ezekre az erőpróbákra. Ezek a sportolók a Bundesligában és a francia Grand Prix sorozatban is többször megméretik majd magukat a főversenyek előtt. Putnóczki Dorka debütál a júliusi tiszaújvárosi felnőtt világkupán, ahol Csongor és Bence arra törekszik majd, hogy minél előkelőbb helyen végezzen.

Közelgő Tisza Triatlon

A juniorok, Tóth Anna és Sinkó-Uribe Ábel célja, hogy kijussanak a hollandiai Eb-re. Szintén a korosztályos kontinens viadalon való indulásért hajt az ifjúsági Bóna Kinga és Kovács Anna. A juniorok és U23-sok sok Európa-kupán állnak majd rajthoz a szezonban.

Az egyesület azon sportolói, akik nem vettek részt a meleg égövi táborozásokban, a hétvégi aquatlon verseny után, április 15-től egy héten át Bükkszentkereszten gyakorolhatnak. Előtte való nap, április 14-én, a serdülők és a tőlük fiatalabbak az Újszilváson rendezendő duatlon versenyen bizonyíthatnak. Április 28-án pedig jöhet a duatlon országos bajnokság. Az egyik legfontosabb hazai esemény pedig a május végi tiszaújvárosi Tisza Triatlon lesz, melynek része a klubcsapat országos bajnokság is.

ÉM-SZIS


Nem adnák lejjebb

A tavalyi hazai és nemzetközi eredményeik alapján a Tiszaújvárosi Triatlon Klub az első helyen zárta az országos egyesületi pontversenyt. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy idén sem akarják lejjebb adni...


[related-post post_id="4176168"]

[related-post post_id="4165724"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!