BOON - Sport - MVSC

2016.11.17. 15:38

MVSC-vándorlás: Felsőzsolca, Egyetemváros, Honvéd-pálya

Miskolc - Vonalazás már van a Miskolci Atlétikai Centrum területén található füves labdarúgó-játéktéren.

Miskolc - Vonalazás már van a Miskolci Atlétikai Centrum területén található füves labdarúgó-játéktéren.

A Diósgyőri stadionrekonstrukció nem csak a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának albérletbe kényszerülésével jár együtt, ugyanis az Andrássy úti sportingatlan újjáépítésével egy projektbe gyúrva a jelenleg a labdarúgó megyei I. osztályban szereplő Miskolci VSC otthona, a Csokonai utcai létesítmény is megújítás előtt áll. Azon földterületi ingatlanokat, amelyeken a két stadion található, már megkapta az a vállalkozás, a Market Építő Zrt., amelynek 10,915 milliárd forintos állami megrendelésből kell megépítenie az új sportlétesítményeket. Emiatt a két együttes november 2-től már nem használhatja az eddig otthonául szolgáló pályákat, függetlenül attól, hogy ott éppen zajlik-e tevőleges építési munkálat vagy sem. Mint ismert: Diósgyőrben bontanak, a Martinkertvárosban viszont még nem történt egy kapavágás sem, nem is történhetett, ugyanis lapunk információi szerint még az építészeti tervek sem kerültek elfogadásra a megrendelő, a Nemzeti Sportközpontok részéről, vagyis az építésiengedély-kérelem benyújtására sem került sor…

Az idei végére

Maradva a labdarúgócsapatoknál: azzal, hogy a DVTK hol és mikor játszhat a 2016/17-es évadban pályaválasztóként, előző lapszámunkban már foglalkoztunk, ahogy időről időre beszámoltunk arról is, hogy hová vetheti a stadionrekonstrukció okozta „mozgás” az MVSC együttesét. Egy korábbi terv szerint a Csokonai utcai sport­ingatlan átépítése idején a Szentpéteri kapuban található, volt Honvéd Papp József SE pálya nyújtott volna menedéket a miskolci vasutas együttesnek, ám ezen a területen az augusztusban elkezdődött munkák befejezését az idei év végére prognosztizálták, azzal együtt, hogy az itteni játéktéren leghamarabb tavasszal, a füves játéktéren a vegetáció megerősödése után lehet majd mérkőzéseket rendezni, edzéseket tartani. Ez pedig áprilisi pályaavatót feltételez.

Mivel a péteri kapuban egyelőre nem lelhet átmeneti otthonra az MVSC, ezért más helyszínt kell találnia bajnoki meccseinek megrendezésére. Első alkalommal a megyei I. osztály 13. fordulójának keretében, november 6-án Felsőzsolcán kötöttek ki a miskolci zöld-fehérek, de úgy tűnik, ez csak futókaland volt a részükről, mert most újra, a már többször emlegetett helyszínt, az Egyetemvárosban, a Miskolci Atlétikai Centrumban található füves labdarúgó-játéktéren való szereplést célozták meg.

Szalmabálák érkeztek

Ennek jegyében szalmabálák és mobil labdarúgókapu is érkezett az elmúlt napokban erre a pályára, és tegnap délután elkezdődött a labdarúgó-játéktér kimérése, felvonalazása. A felsoroltak közül a szalmabálák tűnnek kakukk­tojásnak, ezek információnk szerint arra kellenek, hogy az atlétikai centrum labdarúgó-játéktérhez közeli műtárgyait körbevegyék velük, egyrészt ezen tárgyak állagának megóvása, másrészt a labdarúgó-mérkőzések résztvevőinek balesetvédelmében.

– Megszületett a megállapodás klubunk és az egyetemi labdarúgópálya fenntartója között, ennek értelmében az idei két hazai mérkőzésünket ezen a pályán rendezhetjük meg, illetve tavasszal is itt játszanánk addig, amíg a volt Honvéd Papp József SE pályán a fű meg nem erősödik úgy, hogy ott meccseket lehessen rendezni – válaszolta megkeresésünkre Deák László, a Miskolci VSC ügyvezetője, aki érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága felé már jelezték, hogy kérnék ennek a pályának a hitelesítését.

Ez utóbbit Sajti Viktor, a megyei igazgatóság vezetője is megerősítette, aki szerint valószínűleg pénteken mehet ki a helyszínre a hitelesítési eljárást végző munkatársuk. De hogy lehet-e itt megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzést játszani vagy sem, arról az általa készített jegyzőkönyv alapján a versenybizottság dönt majd.

Ha igennel megegyező határozat születik, akkor nem lesz akadálya annak, hogy az MVSC az évből hátralévő két hazai bajnokiját, a 15. fordulóban most vasárnap 13.00-tól sorra kerülő, Szendrő elleni összecsapását és a 16. fordulóra kiírt, jövő vasárnap szintén 13.00-kor kezdődő, Onga elleni mérkőzéseit itt rendezze meg.

A hozzájárulásról

Az Észak-Magyarországhoz eljutott információk szerint mivel a Miskolci Atlétikai Centrum megépítésének a költségeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította, akinek a beruházás során a szakmai partnere a Magyar Atlétikai Szövetség volt, így utóbbitól a pálya fenntartójának, üzemeltetőjének, a Miskolci Sportcentrum Kft.-nek engedélyt kellett kérnie arra, hogy labdarúgó-mérkőzéseknek adhasson otthont a füves játéktér. Úgy tudjuk, hogy ezt a hozzájárulást meg is kapták Gyulai Miklóstól, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökétől az idén két mérkőzésre, és ez alapján köthetett megállapodást Deák Lászlóval, a Miskolci VSC ügyvezetőjével a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Illyés Miklós (aki egyben az MVSC elnöke is). Utóbbi sportvezetőt tegnap nem tudtuk arról megkérdezni, hogy összesen mennyi labdarúgómeccs megrendezésére kaptak engedélyt, ugyanis egy rendezvényre utazott külföldre, és emiatt nem volt elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!