BOON-Sport-MKC

2017.02.03. 08:36

Búcsúzott a kupától az MKC

Mezőkövesd - Sokáig vezetett a Tatabánya ellen a kövesdi csapat, de egy 7 perces rövidzárlat döntött.

Mezőkövesd - Sokáig vezetett a Tatabánya ellen a kövesdi csapat, de egy 7 perces rövidzárlat döntött.

A legjobb hat közé jutás (miután a Veszprém és a Szeged automatikusan ott van a Final Fourban) volt a tét a kézilabda Magyar Kupában, az elmúlt két alkalommal négyes döntőbe jutó Mezőkövesdi KC pedig a Grundfos Tatabányát fogadta csütörtökön. A találkozót a vendégek kezdték és el is húztak 1-3-ra Pásztor, Bozovic és Vujovic góljaival, míg a túloldalon egyedül Lókodi volt eredményes – igaz, az egy jó mellett volt három rossz kísérlete is. Az 5. percben fordult a kocka, és pár perc alatt négy gólt szerezve átvette a vezetést az MKC. A tatabányaiak több technikai hibát is elkövettek támadásban, bár ezt nem tudta gyors indításokkal kiaknázni a Kövesd. A játékrész derekán hol az egyik, hol a másik csapat került emberelőnybe, de a hazai vezetés megmaradt, a lassabb iram a kövesdieknek kedvezett. Vladan Matic 13-11-nél, a 24. percben szánta el magát kapuscserére, de Tóth M. is kapott gyorsan két gólt, társai pedig elhibázták támadásaikat. Bár ezután gyorsan visszazárkóztak két gólra Szöllősiék, egy kapu mellé lőtt időn túli szabaddobás után végül háromgólos előnnyel mehetett az öltözőbe az MKC.

Mély hullámvölgy

A második félidőben frissítette csapatát Vladan Matic, pályára küldte például Harsányit, támadott Ilyés, és az iramot is felpörgették. Janó Pál is változtatott a hadrenden, az addig bal szélen eredményesen szereplő Kiss R. jobbátlövő lett, s a játékrész elején ő és Ilyés vívott gólpárbajt. A 38. percben még 20-17 volt az állás a hazaiak javára, jött azonban egy mély hullámvölgy. 20-19-nél Vukicot küldték ki 2 percre, ezt Harsányi és Vujovic góljaival kihasználta a Tatabánya és fordított. Szepesi hetesből egyenlített, de a következő percekben a távoli lövéseket rendre fogta Tóth, és többször eladták a labdát a kövesdiek, majd egy perc alatt háromszor is mattolták a vendégek Kovácsot. Janó Pál 21-27-nél, a 47. percben kényszerült időt kérni. Nem sokkal később a korábban hetest hárító Holló állt a kapuba. Az utolsó tíz percben lassult a tempó, és sikerült négy gólra felzárkózniuk a kövesdieknek, ehhez kellettek Vukic gólt érő lövései, de a hanyag tatabányai befejezések is. Az utolsó öt percben 4-6 gól között mozgott a különbség, végül néggyel nyerte meg a mérkőzést a Tatabánya.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC 29-33 (17-14)

Mezőkövesd, 200 néző. V.: Horváth, Marton.

Mezőkövesd: Kovács J. – Vaskó (1), Grigorjev (3), Grünfelder (-), Selviasiuk (-), Lókodi (6), Kiss R. (5). Csere: Holló B. (kapus), Gulás (1), Szepesi (4/3), Nagy (-), Radnic (4), Vukic (5). Edző: Janó Pál.

Grundfos Tatabánya KC: Székely – Pásztor Á. (3), Grigoras (1), Vranjes (4), Bozovic (2), Szöllősi B. (3/1), Vujovic (7/2). Csere: Tóth M. (kapus), Juhász (1), Sipos (-), Harsányi (4), Leimeter (-), Ilyés (3), Dénes (-), Szöllősi Sz. (5), Nagy (-). Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3.

Janó Pál: – Az eredmény jó, csapatom helytállt, nincs miért szégyenkezni. Volt egy hétperces periódus, amikor megmutatkozott, hogy a Tatabánya mennyire jó csapat. Abban a hét percben több hibát követtünk el, mint a mérkőzés többi részén összesen, s mindet góllal büntették. Hiányzik a többvariációs lehetőség a védelemben is, mert elfáradnak a játékosok.

Vladan Matic: – A továbbjutásért jöttünk, tudtam, hogy nem lesz egyszerű. Gratulálok a hazai csapatnak, kiváló teljesítményt nyújtott, de hosszabb a kispadunk, több a rutinos játékosunk. Daráltunk-daráltunk és a végére kijött a reális különbség a két csapat között.

Továbbjutott: Grundfos Tatabánya KC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!