BOON - Sport - Megye I.

2008.09.12. 20:13

Horváth Gergő a „díjhalmozó”

<p>Az elmúlt években soha nem fordult még elő, hogy ugyanaz a labdarúgó legyen a megyei bajnokság gólkirálya és legjobb játékosa is egyben.<BR /></p>

Nos a 2007-2008. évi küzdelmekben ezt a bravúrt érte le Horváth Gergő az Encsi VSC kitűnősége. Az Észak-Magyarország tudósításai szerint 23-szor jelölték a mérkőzéseken jónak. Ezzel ő lett az év játékosa. A küzdelmek során 32 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 32 gólt ért el. Vagyis átlagban minden meccsen betalált egyszer! A „díjhalmozó” sportemberrel az Encs Városi Sportközpontban beszélgettünk.

- Azt nyomon követtük a klubnál, hogy esélyem lehet a bajnokság gólkirályi címére – kezdte mondandóját Gergő. – Ám azt nem tudtam, hogy én lettem a bajnokság legjobbja is. Mondanom sem kell nagyon örülök ezeknek az elismeréseknek. A gólkirályi címet egyébként megosztva nyertem, a Tiszaújváros remek játékosával Kovács Péterrel. Lehetett volna másképp is, de a hajrá egyik meccsén büntetőt hibáztam.

A Novajidrányban élő Horváth Gergő elmondta, hogy az EVSC Focisuliban ismerkedett meg a sportág alapjaival. Végig járta a „szamárlétrát”. Aztán eljött számára is a nagy nap, amikor bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. Noha hívták többször is más klubhoz nem lett hűtlen anyaegyesületéhez. Ahogy vázolta: noha még csak 24 éves, jelenleg mégis úgy gondolja nem áll szándékában később sem máshova távozni.

- Jól érzem magam Encsen. Ideköt a munkám, jó a társaság, kitűnőek a körülmények, korrekt a vezetőség. Mi okom lenne váltani?
Gergő azzal fejezte be rövid beszélgetésünket, hogy tisztában van vele: magasra került a mérce vele szemben. Azt nem vállalhatja, hogy minden évben első lesz a góllövő listán, vagy ő lesz a bajnokság legjobbja, ám azt igen: minden meccsen kiteszi a lelkét pályán és igyekszik minél több góllal hozzájárulni az encsi csapat sikereihez.

Mező László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!