Kettő, majd öt hónap szünet Miskolcon

Miskolc - Nemzetek közötti felkészülési hokimérkőzéseket játszanak ezen a héten Miskolcon.

Miskolc - Nemzetek közötti felkészülési hokimérkőzéseket játszanak ezen a héten Miskolcon.

Közeleg az április vége, amikor kezdetét veszi a nurszultani – régebbi nevén asztanai – divízió I/A világbajnokság, amelyen a magyar jégkorong-válogatott is érdekelt.

Mindent megteszek azért, hogy újra világbajnoki szereplő legyek.” Vas János

Hatan vannak

A mieink hétfőtől a borsodi megyeszékhelyen edzőtáboroznak: főhadiszállásukat a City Hotelben alakították ki, innen pár perc gyaloglással járnak át a jégcsarnokba, ahol ma két foglalkozást tartanak. A szerdai, lengyelek elleni meccsüket követően csütörtökön délelőtt ismét tréningeznek, majd pénteken újra fellépnek a lengyelekkel szemben, hogy szombaton és vasárnap szünnapot kapjanak.

A nemzeti csapat keretéből kikerült Fejes Nándor, Vokla Roland, Reisz Áron és Vincze Péter, helyettük Nagy Gergő és Wehrs Kevin csatlakozott a csapathoz. Örvendetes, hogy a szlovákiai Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék együttesének tagjai (Vay Ádám kapus, Kiss Dániel és Szirányi Bence védők, Magosi Bálint, Miskolczi Márk és Vas János csatárok) állva maradtak, és hat sportolóból végül várhatóan hárman vagy négyen ott lesznek majd Kazahsztánban is.

Száz százalékot

A magyar válogatott pénteken este a fővárosi Tüskecsarnokban az elit világbajnoki cím védőjével csapott össze. Svédországgal mérkőzni rangos feladat, egyben nagy izgalom, hiszen ezt az összecsapást – nyilvánvalóan az északiak miatt – fél szemmel az egész hokivilág figyelte. A svédek 4–3-ra nyertek, annak ellenére, hogy már 4–0-ra is vezettek.

– Mindenképpen erőt meríthetünk ebből a mérkőzésből, hiszen a svédek a saját ligájukban jeleskednek, sőt az orosz alapú KHL-ből is többen csatlakoztak hozzájuk, azaz meghatározó embereket vonultattak fel – mondta lapunknak Vas János, a diósgyőriek kiválósága. – Ellenük nyertük meg 3–1-re az utolsó harmadot úgy, hogy emberhátrányból is betaláltunk. Sajnos a második harmadban agresszívebbek voltak, mi pedig néhány rossz csere után elszálltunk, ráadásul rosszul védekeztünk. A svédek sokat korcsolyáztak, ez 4–0-ig bejött nekik, aztán egy kapushibát követően szépítettünk, majd szereztünk még találatot. Hiszem és tudom, hogy az elkövetett bakikat kiküszöböljük és csak akkor cserélünk, amikor nálunk lesz a korong.

Arra a kérdésre, hogy a Jegesmedvék támadója biztos-e a világbajnoki szereplésében, így felelt:

– Nem kevesebb, mint tizennyolc esztendeje vagyok válogatottban, ez talán minden szempontból önmagáért beszél. Ennek ellenére mégis minden edzésen és meccsen száz százalékot adok ki magamból, másképpen nem tudnék a saját tükrömbe nézni. Ázsiába nyilván a legjobb csapat megy majd, az pedig a szövetségi kapitánytól függ, hogy a végén kik lesznek azok, akik repülőre ülhetnek. Én mindent megteszek azért, hogy újra világbajnoki szereplő legyek.

Péntek jobb lesz

Cseke Gábortól, a DVTK Jegesmedvék marketing- és pr-menedzserétől megkérdeztük, hogyan áll a jegyértékesítés. Azt a választ kaptuk, hogy mindkét napon egészen biztosan meghaladja az ezer fölöttit az érdeklődők száma, a sűrűbb estének a péntek ígérkezik. A bilétákat elővételben a jégcsarnok pénztáraiban keddtől csütörtökig 8.00–15.30, pénteken pedig 8.00–13.00 között lehet megvenni. KT


A program

A magyar válogatott felkészülési programja

Április 10. (szerda) 19.00, Miskolc: Magyarország – Lengyelország

Április 12. (péntek) 19.00, Miskolc: Magyarország – Lengyelország

Április 17. (szerda) 19.00, Budapest, Tüskecsarnok: Magyarország – Szlovénia

Április 20. (szombat) 19.00, Coventry: Magyarország – Olaszország

Április 21. (vasárnap) 14.00, Milton Keynes: Magyarország – Nagy-Britannia


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!