Jegesmedvék: Vas döntött a szétlövésben

Miskolc - A 42. forduló meccsét vívta vasárnap este és megnyerte a DVTK Tipsport-ligás csapata.

Miskolc - A 42. forduló meccsét vívta vasárnap este és megnyerte a DVTK Tipsport-ligás csapata.

A piros-fehérek a listavezető besztercebányaiakhoz látogattak abban a reményben, hogy folytatják pontgyűjtésüket. Játékosaik közül ezúttal Hajóst és Ritót nélkülözték, míg a kapuba ezúttal Adorjánt állította kanadai mestere.

Az 1. percben

A lehető legrosszabbul kezdődött a találkozó a miskolciak szempontjából. Még csak 53 másodperce játszottak a csapatok, amikor Bartánus elnyargalt a bal oldalon, középtávolról lőtt, a korong Adorján lábai között ment a kapuba (1–0). Utána is sötét volt a helyzet, hiszen először Crawford, majd T. Slovák került ki két-két percre, így egy ideig öt a három elleni kényelmes szituációban próbálkozhattak előnyük növelésével a hazaiak, de nem tudtak élni az alkalommal. A 15. percben pedig megkapták büntetésüket az időközben a sorait rendező Maciktól. Vas remek tempóban húzott el a pálya jobb szélén, középre adott, Pance jókor érkezett és pár méterről Williams mellett egyenlített (1–1). A 18. percben eladott korongból majdnem baj érte a vendégeket, de végül megúszták hibájukat. Szép egyéni korongfelviteleket láttunk, aztán az első harmadik Asselin kiküldése zárta, e DVTK-fórt azonban megtörte a dudaszó.

Egy ide, egy oda

A második húsz percre 72 másodperc még maradt a piros-fehérek előnyéből. Milam lövését Williams hatástalanította, majd pontatlan passz miatt kikerült a harmadból a korong. Kiss D. lövését szintén fogta a hálóőr, majd a hátvédek néhány átadása miatt hűlt meg a vér a csapatok szurkolóiban. A hazai portás gyakran elhagyta állomáshelyét, hogy a korongokat kezelje és párszor igencsak iparkodnia kellett, hogy visszaérjen. A támadások már a kék vonal előtt elakadtak, mert a védők közbenyúltak és szereltek. A 28. percben Sykora centerezését mentette Adorján, majd a diósgyőriek kettő az egy elleni rohama futott zátonyra téves átadás miatt. Török lökésért ült ki, ebből viszont majdnem baj lett. A ketrec mögül visszapattant korongra Faille startolt, majd megpróbálta kicselezni Adorjánt, aki nem hagyta magát. Láda B. is bűnhődött a 38. percben, Seleck pedig közelről betolta a játékszert a hálóba (2–1). Pillanatokkal később Adorján mutatott be újabb bravúrt, a túloldalon Magosi átadását Harrison jobbról, éles szögből, elemi erővel vágta a háló jobb oldalába (2–2).

Szétlövéssel

Nagy izgalmakat ígért az utolsó szakasz is. Datelinkát, majd Miskolczit ültették a büntetőpadra, sőt, Crawford fegyelmezése miatt a besztercebányaiak öten voltak három ellen, ezzel azonban semmire nem jutottak. A hajrában Pance tesztelte Williams éberségét, majd megindult a férfias roham a győztes gólért, ez azonban nem született meg, ezért jött a hosszabbítás, ebben három a három ellen cicázhattak a mezőnyjátékosok. Vas és Magosi centiméterekre voltak a góltól, de maradt a 2–2, így jött a szétlövés. A 6. sorozatban Vas bevágta a korongot a hálóba, ezzel 2 pontot gyűjtöttek a Macik, 1-et az otthoniak.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

HC 05 iClinic Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1) – szétlövéssel

Besztercebánya, 2572 néző. V.: Loksik, Fridrich – Vysny, Vyleta (szlovákok).

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Biro, Mihalik, Bartánus 1, Gabor, Seleck 1 – Southorn, Datelinka, Török, Faille (1), Giertl – Kubka, Lunter, Higgs (1), Asselin, Kabác – Marshall (2), Sloboda, Koper, Róth, Sykora – Baros (kapus). Vezetőedző: Dan Ceman.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss D., Crawford, Kulmala, Vas (1), Pance 1 – Láda B. (1), Szirányi (1), Magosi (1), Loiseau, Harrison 1 – Milam, Gőz, Somogyi, Galanisz, Miskolczi – T. Slovák, Vojtkó – Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6, ill. 10. perc.

Dan Ceman: – Megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, de kihagytuk az óriási ziccereinket, ezért kaptunk ki.

Glen Hanlon: – Úgy jöttünk erre a meccsre, hogy minden megszerzett pont ajándék lesz nekünk. A fiúk sokat tettek a sikerért, büszke vagyok rájuk. A szétlövés lutri, ezt tudjuk, most mi voltunk szerencsésebbek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!