Videó: Rendbontás volt a jégcsarnokban a Jegesmedvék mérkőzésén

Miskolc - Ismeretes, hogy pénteken este a DVTK Jegesmedvék szlovákiai Tipsport Ligában szereplő jégkorongcsapata hazai környezetben 5-0-ra kikapott a HKM Zvolentől. A találkozón rendbontás is történt, amiatt csúszott a harmadik harmad kezdése. A diósgyőriektől kapott tájékoztatás szerint egy sérültet vittek kórházba, és a sürgősségi osztályon látták el.

Miskolc - Ismeretes, hogy pénteken este a DVTK Jegesmedvék szlovákiai Tipsport Ligában szereplő jégkorongcsapata hazai környezetben 5-0-ra kikapott a HKM Zvolentől. A találkozón rendbontás is történt, amiatt csúszott a harmadik harmad kezdése. A diósgyőriektől kapott tájékoztatás szerint egy sérültet vittek kórházba, és a sürgősségi osztályon látták el.

Az esetről a DVTK közleményt adott ki, ezt közöljük. Az esettel a napokban bizonyosan foglalkozik majd a liga illetékes fegyelmi testülete is.

Közlemény

A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.

Kérjük továbbá mindazokat, akik megsérültek az eseményekben vagy használható videófelvételekkel rendelkeznek lépjenek kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címeken: [email protected] vagy a [email protected] címeken.

Éjfél után ért véget az intézkedés

A miskolci jégcsarnokban éjfél után ért véget a szurkolói rendbontást követő rendőri intézkedés, melynek során információink szerint nyolc szlovákiai szurkolók állítottak elő.

A lelátói rendbontást a Vigadó felőli oldalon, a sportcsarnokkal határos szektorban lévő, félcsupaszra vetkőzött vendégszurkolók követték el.

Az eset miatt az érintett klubok (DVTK Jegesmedvék, HKM Zvolen) már váltottak elektronikus leveleket és informális tájékoztatást kért a Tipsport Liga is, amely várhatóan fegyelmi eljárást indít az ügyben.

Tíz szurkolót állítottak elő

Janasóczki Attila alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a jégcsarnokban történt rendbontásról ezt mondta:

– Az eljárás folyamatban van, a kihallgatások szombaton a déli órákig tartottak. Az ügy előzménye, hogy konfliktus alakult ki a szlovák szurkolók és a rendezők között. A járőrök biztosították a helyszínt, majd rendbontás vétségének gyanúja miatt kilenc szlovák szurkolót állítottak elő, majd hallgattak ki. Egy magyar szurkolót is előállítottak, vele szemben szabálysértés miatt intézkedtek. Őrizetbe vétel nem történt, az ügy súlya ezt nem indokolta.


Közlemény a DVTK Jegesmedvék vasárnapi mérkőzéséről

A pénteki események után és a DVTK közleményét követően a gyetvai csapat felvette a kapcsolatot a diósgyőriekkel és végül közösen arra az egyezségre jutottak, hogy az erőszak nem győzhet a békés jégkorongszurkolók felett, ezért nyitva lesz a vendégszektor a vasárnapi mérkőzésen. Emellett a DVTK játékosait is megérintették a pénteki események, Magosi Bálint csapatkapitány az egész csapat nevében üzent szurkolóinak.

Itt a gyetvai csapat közleménye és a diósgyőri csapat levele:

Meghívás a miskolci szurkolók számára Gyetvára

A Hoki Club HC 07 Detvát mélységesen elszomorítják, és elítéli azokat az eseményeket, amelyek tegnap a DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen mérkőzésen történtek. Ez a fajta viselkedés teljesen értelmetlen bármilyen sporteseményen, és semmi keresni valója a jégcsarnokokban vagy bárhol máshol.

Nagyon elszomorított bennünket a DVTK Jegesmedvék azon közleménye, amelyben arra kérik a szurkolókat, hogy ne utazzanak Gyetvára, mert féltik biztonságukat és testi épségüket Zólyom közelsége miatt.

Ezért szeretnénk meghívni minden szurkolót a meccsre, amelyen először üdvözölhetjük a miskolci csapatot Gyetván. Mi mindenkit biztosítunk arról, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat. Bármi is legyen a szándék, mi nem engedünk zólyomi vagy bármilyen ellenséges csoportot a stadion közelébe, akik fenyegetést jelenthetnek. Mindent megteszünk a biztonság érdekében, nem csak a csarnokon belül, hanem kívül is.

A mi csapatunknak jó szurkolói vannak, akik jégkorong miatt járnak a csarnokba nem a sporthoz nem köthető konfliktusok miatt. Fogadják el meghívásunk Gyetvára, ahol örömmel fogadunk mindenkit ebben a csodálatosan szép szlovákiai régióban a Polyána lábánál. Mi hisszük, hogy együtt egy csodálatos hoki-hangulatot tudunk teremteni!

Kedves Szurkolóink!

Végtelenül elszomorítóak és dühítőek voltak a tegnapi meccs eseményei, amik nem jégkorong meccsre, de véleményünk szerint semmilyen sporteseményre sem valók. Jobbulást szeretnénk kívánni minden olyan szurkolónak, aki testileg vagy lelkileg sérülést szenvedett. Borzalmas volt a jégről is végig követni az eseményeket, arról nem beszélve, hogy a mi barátnőink, feleségeink, gyermekeink is a lelátón ültek.

Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, akik ennek ellenére a végsőkig buzdítottak minket. És szeretnénk megkérni Titeket, hogy ne szervezzetek semmilyen bosszút, revansot! Mutassunk mi példát, hogy miről szól ez a sport! Továbbá keressük azokat a gyerekeket, akiket lelkileg annyira megviselt volna ez az esemény, hogy félnek jégkorong meccsre járni. Nekik szeretnék valami olyan élményt biztosítani, ami által jó érzés marad bennük a sport iránt.

Köszönettel: A DVTK Jegesmedvék játékosai


[related-post post_id="3993130"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!