Elmentek a Jegesmedvék szurkolói a mérkőzésre

Miskolc - A pénteki Tipsport Ligás miskolci találkozón történt rendbontásnak következményei lesznek.

Miskolc - A pénteki Tipsport Ligás miskolci találkozón történt rendbontásnak következményei lesznek.

A jégen a HKM Zvolen 5–0-ra nyert a DVTK Jegesmedvék ellen. A harmadik harmad kezdése azonban a zólyomi szektorban történt rendbontás miatt csúszott.

Álláspontom világos: a klubban a hokiról beszélünk, a rendzavarás a rendőrségre, a fegyelmi pedig a ligára tartozik.” Egri István

Kilenc plusz egy

A jégcsarnokban történtekről Janasóczki Attila alezredes, a megyei Rendőr­főkapitányság szóvivője ezt mondta:

– Az eljárás folyamatban van, a kihallgatások szombaton a déli órákig tartottak. Az ügy előzménye, hogy konfliktus alakult ki a szlovák szurkolók és a rendezők között. A járőrök biztosították a helyszínt, majd rendbontás vétségének gyanúja miatt kilenc szlovák szurkolót állítottak elő, majd hallgattak ki. Egy magyar szurkolót ugyancsak előállítottak, vele szemben szabálysértés miatt intézkedtek. Őrizetbe vétel nem történt.

A DVTK közleményben kommentált: „A meccset megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkeztek Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Klubunk és a zólyomi klub sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be. Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre.”

Nem győzhet az erőszak

Később a gyetvaiak felvették a kapcsolatot a diósgyőriekkel és végül közösen arra az egyezségre jutottak, hogy az erőszak nem győzhet a békés jégkorongszurkolók felett, ezért nyitva lesz a vendégszektor a vasárnapi mérkőzésen. A Hoki Club HC 07 Detva közölte: „Nagyon elszomorított bennünket a DVTK Jegesmedvék azon közleménye, amelyben arra kérik a szurkolókat, hogy ne utazzanak Gyetvára, mert féltik biztonságukat és testi épségüket Zólyom közelsége miatt. Ezért meghívunk minden szurkolót a meccsre, amelyen először üdvözölhetjük a miskolci csapatot Gyetván. Mindenkit biztosítunk arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat.”

A DVTK játékosait szintén megérintették a pénteki események, Magosi Bálint csapatkapitány az egész csapat nevében üzent:

Jobbulást kívánunk minden olyan szurkolónak, aki testileg vagy lelkileg sérülést szenvedett. Borzalmas volt a jégről is végigkövetni az eseményeket, arról nem beszélve, hogy a mi barátnőink, feleségeink, gyermekeink is a lelátón ültek. Kérünk titeket, hogy ne szervezzetek semmilyen bosszút, mutassunk példát, hogy miről szól ez a sport.”

ÉM-KT


Szerintük provokálták őket

Az Ultras Zvolen (körülbelül 45-50) vendégdrukker volt jelen) a közösségi oldalán azt közölte, azért utaztak Miskolcra, hogy a csapatot biztassák, és hogy sok hazugság jelent meg róluk a médiában az esettel kapcsolatban. Azt is közölték, hogy provokálták őket hazai drukkerek.


[related-post post_id="3994168"]

[related-post post_id="3993520"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!