Bajnok az ápoló, az eladó, a polgármester és a pap

Miskolc - A napokban arany­érmes lett a DVTK Jegesmedvék amatőr jég­korongcsapata.

Miskolc - A napokban arany­érmes lett a DVTK Jegesmedvék amatőr jég­korongcsapata.

A küzdelemsorozaton, két csoportra bontva, tizenhét csapat vett részt. A piros-fehérek az első körben hét mérkőzést játszottak, majd a folytatásban az első és második helyezettek vívtak oda-visszavágós csatát, végül a nyertesek egymás ellen harcoltak az aranyéremért. A finálét Budapesten rendezték, ebben a diósgyőriek 5-3-ra diadalmaskodtak a Szigeti Bikák ellen.

Különös összetétel

– Természetesen örülünk a sikernek, amelyet értékesnek tartunk – közölte Jordán István sorkapitány-mindenes. – Azért mondom ezt, mert a csapat tagjai ugyan részben ismerték egymást, de együtt, egy gárdában még soha nem játszottak. Így rövid idő alatt kellett összeszokni, a különböző stílusú korongozókat összegyúrni, a fiúknak a legjobb posztot kiválasztani. Úgy vágtunk a pontvadászatnak, hogy amennyiben bekerülünk az első öt közé, már elégedettek leszünk. Aztán kicsit megszaladt nekünk, bajnoki címet ünnepelhettünk. Nem hiszem, hogy van még egy ilyen „banda” Magyarországon, mint a miénk. Azzal kezdem, hogy hölgy tagunk is volt, aztán a foglalkozás szerinti bontás így néz ki: tiszteletes, polgármester, floorballos, autószerelő, gépész, bolti eladó, egészségügyi szakápoló, virágárus, szobafestő, vállalkozó, üzletvezető. Az átlagéletkorunk harmincöt esztendő, de sokan már a negyvenhez közelítünk.

Saját zsebből

Első szezonjukban a játékosok minden költségüket saját zsebükből álltak, havonta 12 ezer forint volt a tagdíjuk.

– Hetente egyszer edzettünk – folytatta Jordán István. – Hétfőn késő esténként béreltük a jégcsarnokot, havonta pedig két mérkőzésünk volt. November végén kezdtünk, április elején zártunk, vagyis a szezonunk öt hónaposra sikeredett. A jégbérlet, a versenyzés, a zsűri és minden más havonta úgy 350 ezer forintunkba került, az olcsónak nem nevezhető felszerelést pedig szintén magunknak vettük. Most letettük a névjegyünket, és abban bízunk, hogy a klub, melynek nevét viseljük, a jövőben valamivel hozzájárul a szereplésünkhöz. Azzal a jelszóval, hogy nekünk kicsivel könnyebb legyen.

A Macik az Amatőr Hoki Liga második vonalában szerepeltek, ezen a sorozaton csak azok léphettek jégre, akiknek nem volt sportági múltjuk, ez a gyakorlatban tíz év igazolásmentes időt jelent. A bajnokcsapat most léphet egy osztályt és indulhat az AHL I-ben, ahol már három hajdani jégkorongozót is felvonultathatnak. Döntést még nem hoztak, a nyáron azonban határozniuk kell arról, hogy tanulóévük után mennek vagy maradnak.



Az amatőr bajnokcsapat tagjai

Kapusok: Dobos Endre, Érháti Fanni.

Védők: Balogh Péter, Barta Péter, Bártfay Péter, Bódi Csaba, Dudás János, Gál Attila, Laczkó Tibor, Lehóczki János, Molnár Zoltán.

Csatárok: Béres Krisztián, Bodnár Zsolt (sorkapitány), Domonkos Attila, Ferencz Károly, Jordán István (sorkapitány), Jordán László, Kiss Gábor, Sentes Róbert, Szabó Ákos (csapatkapitány), Szatur Balázs, Szedlák Tamás.

Edző: Popovics Patrik.

A gólkirályok

A legeredményesebb gólszerző: Jordán László (13)

A kanadai ponttáblázat legjobbja: Szabó Ákos (22 – 7 gól, 15 gólpassz)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!