Jegesmedvék vs. MAC - Már négyből négy kellene a Maciknak

Miskolc - A MAC sikerével ért véget a jéghoki Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzése.

Miskolc - A MAC sikerével ért véget a jéghoki Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzése.

A fináléhoz illő bemutatással és mint ismeretes, 2-0-ás fővárosi összesített előnnyel kezdődött a találkozó, amelyről eltiltása miatt hiányzott Magosi Bálint, a hazaiak gólerős csatára, míg a vendégek csak tizennyolc mezőnyjátékost vonultattak fel.

Galanisz kezdte

Mindössze 33 másodperc telt el, amikor úgy nézett ki, hogy a Macik eladták a korongot, ebből indulni akart Dansereau, de elvétette, Vas rácsapott, Galaniszhoz passzolt, aki balról, közelről bevette Bálizs ketrecét (1-0). Ettől jobb kezdést a meseírók sem „komponálhattak” volna, rá is fagyott a mosoly a fővárosiak arcára.

Az 5. percben Kulmala duplázhatott volna, viszont nem tudta a portás fölött átemelni a játékszert. Folyamatosan lövöldöztek a piros-fehérek, Bálizs állandóan munkában volt, míg Adorjánnak nem akadt védenivalója. A buliknál állandóan egymást idegesítették a játékosok, így hol innen, hol onnan kértek új embert a vonalbírák.

A 10. percben egymás után hagyták el a korongot a játékosok és ebből majdnem 2-0 lett. A 12. percben Klempa balról, 5 méterről egyenlített, ezzel letelt Láda B. felemelt karral bejelentett büntetése (1-1). A MAC összeszedte magát, rendezte sorait, így teljesen kiegyenlítetté vált a mérkőzés, sőt a 18. percben a védő Garát szúrta ki a rést (1-2) és máris az idegenben szereplők mentek be jobb hangulatban az öltözőbe.

Egy ide, egy oda

A második harmadot a fehér-szürke-fekete alakulat kezdte a maga szempontjából álomszerűen. A 22. perc elején Bodó egészen eredeti keveréssel csúsztatta el Adorjánt és tette a kapuba a korongot (1-3). A 26. percben 56 másodpercig kettős emberelőnybe kerültek a Jegesmacik, akik Galanisz révén már akkor szépítettek egy álomszerű adogatás végén, amikor öten küzdöttek négy ellen (2-3). A 29. percben újabb fór adott esélyt a DVTK-nak, de tagjai szinte elhelyezkedni sem tudtak a támadó harmadban. Klempáék emberelőnyben egyszerűen fékezték a tempót, majd ők kerültek hátrányba, ezt a két percet azonban megtörte a szakasz végét jelző dudaszó, de abban mindenki biztos lehetett, hogy még sok izgalmat tartogat a zárófelvonás.

Nem esett gól

Az utolsó harmad a kapusok zárásával kezdődött, majd fokozódott a diósgyőri nyomás. Komótosan cserélgetett a Majoross-gárda, ráadásul a vendégek a korongejtésekhez is úgy mentek, mintha fogászati kezelésre várnának.

A 47. percben Hajós, mert éppen arra járt, jobbról nagy tenyerest engedett el, és késztette testmozgásra Bálizst. Egy perc múlva öt Medve járatta a játékszert négy fővárosival szemben. A sok pontatlan átadás akadályt jelentett. Rombolt a MAC, míg Pavukék „szenvedve” korongoztak. Ment az idő, sőt már csak 4,59 volt hátra, amikor Vojtkót fogásért kiállították. Vibrált a levegő, Mikael Tisell időt kért, Adorjánt azonban nem tudta lehozni, mert a kapujuk előtt volt a bedobás. Még 53 másodperc volt, amikor a hazai portás kiszaladt, így hat piros-fehér sportoló feszült öt vendégnek.

Jöttek a tilos felszabadítások, majd jött a duda és a hazai vereség. Ezt ugyan kevesen várták, de benne volt a levegőben, hiszen a budapestiek előzőleg zsinórban négyszer verték meg ellenfelüket.

Folytatás: szerdán 20 órától ismét Miskolcon, következik a negyedik meccs.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Miskolc, 1890 néző. V.: Rencz, Babic (Soltész, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Vas (1), Galanisz 2, Miskolczi – Láda B., Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris – Vojtkó, Joe, Ritó, Tóth A., Hajós (1) – Albert T., Bernáth, Köllő, Berta, Tóth Gergő – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

MAC Budapest: Bálizs – Cunningham, Dudas, Klempa 1, Brown (1), Dansereau – Pozsgai, Kovács B., Terbócs, Mansson, Somogyi – Garát 1, Vokla, Bodó 1 (1), Nagy K., Orban (1) – Tóth R., Tóth Gergely, Keresztury – Arany (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Mikael Tisell: – A jó kezdés után a hibáinkat kihasználták a vendégek és fordítottak. A harmadik harmadban mindent elkövettünk, de nem sikerült nekünk a gólszerzés. Természetesen nem adjuk fel, szerdán nyerni akarunk.

Majoross Gergely: – Az első hat percben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, egyéni hibából kaptunk egy gólt. Utána visszatértünk a helyes útra, és sokkal inkább az történt a jégen, amit mi elképzeltünk. A góljainkat jókor találtuk, a harmadik harmadban pedig már a küzdelem volt nagy.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a MAC Budapest javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!