DVTK Jegesmedvék: „Lőlapjukon” az Erste Liga

Miskolc - Péntek este játssza első középszakaszbeli meccsét az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Péntek este játssza első középszakaszbeli meccsét az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek 18 óra 30 perctől a jégcsarnokban a Dunaújvárosi Acélbikák gárdájával mérik össze tudásukat. A DVTK-nak csak két napja volt arra, hogy a vendégére hangoljon, hiszen kedden este Nyitrán visszavágót játszott a Visegrád Kupa fináléja keretében, de innentől kezdve a szezon végéig viszont már „csak” az Erste Ligára kell összpontosítania az együttesnek. A szétlövéses finálé azonban nem múlt el nyomtalanul…

Fel kell töltődni

– Először azt kell mondanom, hogy a büntetőlövés szerencsejáték – szögezte le Mikael Tisell, a diósgyőriek vezetőedzője. – Kedden este két nagyon jó kapus volt a jégen, így a játékosok megszenvedtek a találatokért. Ezt nagyon jól mutatta, hogy csak a nyolcadik sorozat után dőlt el a párharc és született meg a számunkra kedvezőtlen végeredmény. Ennek ellenére elégedett voltam a csapattal, a fiúk kihozták magukból azt, amit ebből a versenyből lehetett.

A mesternek ezután szóba hoztuk a középszakaszt, amelyet – az alapszakaszban szerzett első hely jutalmaként – csapata 4 hozott ponttal kezd.

– A második felvonás előtt az a legfontosabb számunkra, hogy fel tudjunk töltődni – folytatta a svéd szakember. – Szerda reggeltől már teljes erővel a pénteki játékunkra és az ellenfelünkre készültünk. Tudjuk, hány egységre van szükségünk ahhoz, hogy újra az élen végezzünk, sokat beszéltünk erről és alaposan kielemeztük a folytatást. Csütörtökön reggel már jót edzettünk és a fiúk szorgalmán, hozzáállásán azt láttam, hogy készen állnak a péntek esti megmérettetésre.

Nehezen élték meg

Az idei második kupafinálé még érthetően sokáig beszédtéma lesz az alakulat háza táján, hiszen az „izgalmak izgalmából” rosszul jöttek ki a Macik: a szétlövés nyolcadik köre a képzeletbeli dobogó második fokára taszította az alakulatot, melynek kapusa, Adorján Attila volt. A liga jelenlegi legjobb portása így emlékezett vissza a büntetőpárbajra:

– Ennek során minden, sőt még az ellenkezője is előfordulhat, hogy aztán a vesztes fenékig ürítse a keserűség poharát. Akár igazságtalan ez a lebonyolítási forma, akár nem, valahogyan döntésre kell vinni az ikszre álló meccseket. Az idegmunka elvégzése, a lövő játékosok mellett elsősorban a kapusokra hárul. Tudom, hogy a szemek rám is szegeződtek és kedd este óta rengetegen kérdezték már tőlem, hogy ilyen esetekben milyen fortélyokat vetek be, vagy milyen „magatartást” kell tanúsítanom a jégen. Talán az a legfontosabb, hogy figyeljem a felém korcsolyázó hokis mozgását. A használati utasítás szerint nem szabad egy könnyű lövőcselre elmenni, ennek jegyében én a legtöbbször állva maradok. Általában kivár az ítélet-végrehajtó és kivárok magam is. A másodpercek tört része alatt keresem a pozíciót, a mélységet, aztán sok múlik a szerencsén vagy a balszerencsén. A végeredményt tudjuk és mondhatom, hogy rettenetesen csalódottan kászálódtunk be az öltözőnkbe. Nagyon közel, talán csak centiméterekre voltunk a kupagyőzelemtől és mivel már eltelt két nap, van erőm kimondani, hogy büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Kihoztuk magunkból a maximumot, csak a torna utolsó utáni pillanatában a hokilottóval tudtak minket térdre kényszeríteni. Azt hiszem, az a leghelyesebb, ha ezt a fejezetet lezárjuk és innentől kizárólag előre tekintünk. Egy vasat tartunk a tűzben, az Erste Liga maradt számunkra, az a célunk, hogy kárpótoljuk magunkat, megnyerjük a sorozatot. A nyitányon a Bikák ellen semmit nem kell megváltoztatnunk a Nyitrán nyújtott produkciónkból, gyorsan és alázatosan fogunk játszani, hiszem, hogy a győzelem sem marad majd el.

4, 2, 1, 0

Az alapszakaszt követően törölték a csapatok pontjait. A mezőny kettévált, a felsőházba az 1–4. helyezett együttesek kerültek és oda-vissza körmérkőzést vívnak, így hat-hat meccs vár az alakulatokra. A középszakaszt az első felvonásban kiharcolt helyek alapján az első helyezett, vagyis a DVTK Jegesmedvék 4, a második, a MAC Budapest 2, a harmadik, a Dunaújvárosi Acélbikák 1, a negyedik, az Újpesti TE pedig 0 ponttal kezdi.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!