DVTK Jegesmedvék: A 11. és a 12. maradó

Miskolc - Jarkko Leppanen és Vojtkó Mátyás a következő évadban is a DVTK Jegesmedvék játékosa lesz.

Miskolc - Jarkko Leppanen és Vojtkó Mátyás a következő évadban is a DVTK Jegesmedvék játékosa lesz.

A 2016/17-es évadban is a jégkorong Mol Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapatában szerepel majd Vojtkó Mátyás és a finn légiós, Jarkko Leppanen. A két védő közül a 23 éves magyar játékos 2013-tól Miskolcon játszik, a 29 esztendős légiós pedig tavaly nyáron érkezett az idei szezont a hírek szerint már piros-fehérként játszó csapathoz.

De nem csak maradók vannak, hanem távozók is. Az már eldőlt, hogy a szintén védő, 19 éves Győrffy Tihamér a Debreceni HK-ban folytatja, és valószínűleg szintén a Cívis városban játszik majd Szilágyi Levente is, aki csatérként kezdte az idényt Miskolcon, majd sérülését kövezetően, az évad végén sportvezetőként szolgálta a klubot. Az Észak-Magyarország értesülései szerint Leppanen mellett további két külföldi csatárát szeretné megtartani a Jegesmedvék együttese, a kanadai Keegan Dansereaut, és a magyar-amerikai Justin Csetert, a többi három helyre az együttes új amerikai szakvezetője, Doug Bradley hozhat játékosokat.

A DVTK Jegesmedvék keretéről

Maradnak: Galanisz Nikandrosz, Hajós Roland, Tóth Adrián, Kiss Bence, Láda Balázs, Miskolczi Márk, Gőz Balázs, Pavuk Attila, Ritó László, Adorján Attila, Vojtkó Mátyás, Jarkko Leppanen.

Érkezetek: Bernáth Milán (DVTK U20), Kovács Arnold (DVTK U20), Laczó Ákos (DVTK U20), Albert Tibor (DVTK U20), Magyar Balázs (DVTK U20), Karda Milán (DVTK U20), Szeszák Martin (DVTK U20), Szopos Ottó (DVTK U20), Benedek Roland (DVTK U20), Sági Martin (Linz U20), Magosi Bálint (Briancon, francia).

Távoztak: Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Dudas Jesse (TPS Turku, finn), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Gyenes Dávid (Debreceni HK), Győrffy Tihamér (Debreceni HK).

Még nem tudni pontosat a jövőjükről: Popovics Patrik, Szilágyi Levente, Fekti Ádám, Keegan Dansereau, Bradley Smiths, Jon Booras, Justin Cseter, Garrett Clarke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!