BOON - Sport - DVTK

2018.12.06. 10:57

Magyar Kupa: Budaörs vs. DVTK - Osztálykülönbség, a Budaörs javára

Miskolc - Harmatos játékkal kiesett a labdarúgó Magyar Kupából a Diósgyőri VTK csapata.

Miskolc - Harmatos játékkal kiesett a labdarúgó Magyar Kupából a Diósgyőri VTK csapata.

A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában, a 16 közé jutásért lépett pályára szerda délben Tatabányán a Diósgyőri VTK csapata. Az élvonalbeli bajnokságban szereplő piros-fehérek az NB II-es, albérletben játszó Budaörsi SC vendégei voltak. A DVTK szakvezetője az elmúlt hetekben eredményesen szerepelt csapatának több játékosát sem jelölte a kezdőbe, Tajti, Shestakov, Hasani, Karan és Mihajlovic csak a kispadra került, és ennek következtében Vernes mellett több diósgyőri nevelésű játékos jutott szóhoz, Bacsa és Eperjesi, valamint két még rutintalan fiatal, Bárdos és Tóth Borisz. A pályaválasztó sem a legerősebb csapatával játszott, Demjén kapus, valamint két rutinos labdarúgó, Czvitkovics és Kesztyűs is csak pados lett.

Budaörsi gólok

A találkozó vendég fejesekkel kezdődött, de Szabó B. és Bárdos bólintása után sem került a labda a jobb felső sarokba. Válaszként, a 8. percben a másodosztályú gárda gólt ért el, Fejős jobboldali elfutása után Csiki érkezett középen, és 6 méterről küldte a kapuba a labdát, 1–0. Négy minutával később Szabó B. egyenlíthetett volna, de elfutása után ziccerben Kemenesbe vágta a labdát. A Budaörs pedig góllal büntette a hibát, a 13. percben Csiki bal oldali szögleténél röviden mentettek a védők, a játékszer Gyurácz elé került, aki 7 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 2–0. A kétgólos hátrányba került DVTK képtelen volt életképes támadások vezetésére, a Budaörs könnyedén verte vissza a halvány vendégpróbálkozásokat. A 32. percben megszületett a harmadik budaörsi találat: Csiki futott el a jobb szélen az alapvonalig, élesen középre adott, de ott nem volt érkező, a hosszú oldalon viszont jött Medgyes, aki laposan, 8 méterről a kapuba bombázott, 3–0. Ezt követően újra Szabó B. szerezhetett volna gólt, de Bárdos passza után, 12 méterről a léc fölé bombázott. A megtorlás ezúttal sem maradt el: bal oldali, budaörsi szöglet után Medgyeshez került a labda, aki 16 méterről a bal alsó sarkot célozta meg, a játékszer pedig a kapufáról vágódott a gólvonal mögé, 4–0. A félidő hajrájában Bacsa, majd Bárdos járt közel a szépítéshez, de ez nem jött össze nekik, a Diósgyőr harmatos játéka miatt 45 perc alatt eldőlt minden.

Fordulás után

A szünetben mindkét szakvezető egyet-egyet változtatott, ám a játék képét ez nem befolyásolta, a második félidő elején is Budaörsnek voltak lehetőségei a gólszerzésre. Az 56. percben Fejős etette meg a diósgyőri védelmet, majd remekül adott középre, de Lengyel elhibázta, Radosba vágta az abszolút ziccert. Öt minutával később Bárdos viharzott be a 16-oson belülre, a bal oldalon, majd a keresztező Gyurácz lábán fennakadt, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Vernes vágta a kapu jobb oldalába, 4–1. A szépítés után egy picit feljebb próbálta tolni a játékát a DVTK, majd válaszként, a 68. percben Marques remek elfutása után Sajbán Mikós elhibázta a kihagyhatatlannak tűnő helyzetet. A pályaválasztó minden kétséget kizáróan jobb volt, játékukban folyamatosan benne volt a gólveszély, a DVTK pedig szenvedett, motiválatlanul, iszonyú gyengén poroszkált a gyepen. A sima meccsen a hajrában jött a kegyelemdöfés: Kesztyűs csinált bolondot a vendég védelemből, és rúgatott Sajbán Mátéval egy gólt, az üres kapuba, 2 méterről, 5–1. Ekkor hátradőlt az NB II-es gárda, Vernes viszont nem, előbb egy szabadrúgásból Brkovicnak adott elhibázhatatlan passzt a 89. percben, 5–2, majd a hosszabbításban, szögletből volt eredményes, 5–3.

A szégyenteljes vereséget több tucat DVTK-drukker személyesen élte meg, és nem csak nekik szereztek keserű élményt ezen a napon a piros-fehér labdarúgók, ugyanis a klub történelemkönyvének fekete lapjaira tettek egy erős bejegyzést, amelyet azzal lehet kiegészíteni, hogy amit itt láttunk, az durva gyenge volt.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Budaörsi SC – Diósgyőri VTK 5–3 (4–0)

Tatabánya, 100 néző. V.: Pintér (Kóbor, Kulman).

Budaörsi SC: Kemenes – Marques, Tányéros, Gyurácz, Ódé – Sajbán Miklós, Lengyel (Kesztyűs, 62.) – Fejős (Czvitkocs, 72.), Csiki, Medgyes (Csobánki, 46.) – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György.

Diósgyőri VTK: Rados – Polgár, Brkovic, Tamás M. – Eperjesi, Szabó B. (Tajti, 46.), Márkvárt (Tóth Barnabás, 70.), Tóth Borisz, Bárdos – Vernes, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

Sárga lap: Bárdos a 33., Tajti a 74., Csiki a 74. percben.

Gólszerző: Csiki (1–0) a 8., Gyurácz (2–0) a 13., Medgyes (3–0) a 32., Medgyes (4–0) a 38., Vernes, 11–esből (4–1) a 62., Sajbán Máté (5–1) a 85., Brkovic (5–2) a 89., Vernes (5–3) a 91. percben.

Jók: Kemenes, Marques, Fejős, Csiki, Medgyes, ill. Vernes.

Bognár György: – Az első félidőben jól játszottunk, agresszív letámadásunkkal megleptük a tartalékosan felálló, a ritmust nem találó DVTK-t, és megérdemelten jutottunk jelentős előnyhöz. A második félidő langyosabb volt, és ekkor is több gólt szerezhettünk volna, a végén pedig kiengedtünk. Ez nagyon nem tetszett, meg is büntettem a játékosokat.

Fernando Miguel Fernández Escribano: – Gratulálok a Budaörsnek, sokkal jobban játszottak, megérdemelték a továbbjutást. Számunkra katasztrófa volt ez a mérkőzés. Ki kell elemeznünk a hibákat, és a hétvégi, Kisvárda elleni bajnokira kell fókuszálnunk.

Továbbjutott: a Budaörsi SC.



[related-post post_id="4071600"]

[related-post post_id="4071212"]

[related-post post_id="4070249"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!