BOON - Sport - DVTK

2018.03.01. 10:11

DVTK: túl a ,,téli kupán”

Budapest, Miskolc - Másodszor is legyőzte a Vácot a Diósgyőr és a 8 közé jutott a Magyar Kupában.

Budapest, Miskolc - Másodszor is legyőzte a Vácot a Diósgyőr és a 8 közé jutott a Magyar Kupában.A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján Budapesten lépett pályára február utolsó napján a DVTK élvonalbeli együttese az NB II-es Vác FC vendégeként. A meccset az NB I-es gárda 2-0-s előnnyel várta, ugyanis a múlt héten kedden, Mezőkövesden lejátszott első mérkőzés ezzel az eredménnyel ért véget, havas pályán, télies körülmények között. A tél – a stadionjuk felújítása miatt a fővárosban játszó – Duna-parti csapat albérletében, a III. Kerületi TVE létesítményében is jelen volt. Bár a házigazdák igyekeztek megtisztítani a játékteret, szerda délre foltokban még maradt hó, de így is sokkal jobbnak tűnt, mint amilyen az első meccsen volt. Viszont a jónál is van jobb jegyében a játékvezetők még kértek egy kis pótlólagos játéktér takarítást, emiatt 14 perccel később kezdődött a meccs.

Vela eldöntötte

Amikor pedig útjára indult a labda a játékosok leginkább a pályával ismerkedtek. Így az első percekben volt idő számba venni a hiányzókat. Ebből a pályaválasztó oldalán volt kevesebb, a két csapat első meccséhez képest hárman maradtak ki, a védő Görgényi mellett két egykori utánpótlás válogatott, korábbi DVTK-labdarúgó, Burány és Balajti. A DVTK-nál heten kaptak ,,felmentést” a nyolc nappal ezelőtti első meccs kezdőjéhez képest, a visszavágó alól: Antal B., Lipták, Karan, Hasani, Shestakov, Ioannidis és Bacsa. A változtatásoknak több indoka is volt, egyrészt másoknak is lehetőséget kívánt adni a DVTK szakvezetője, másrészt volt, aki sérülés miatt nem játszhatott (Karan), és volt, akit a paksi bajnokin mutatott gyengébb teljesítménye miatt nem preferált a szakmai igazgató.

A meccs 11. percében a diósgyőri kapuba került a labda egy hazai szöglet után nem sokkal, de a játékvezető középkezdés helyett a vendégek javára ítélt szabadrúgást, lesállás miatt. Az ellentámadásból, még ugyanebben a minutában Ugrai szerezhetett volna gólt, de 15 méterről elhibázta a ziccert, a jobb alsó sarok mellé lőtt. Nem sokkal később a kaput ugyan eltalálta a válogatott támadó, de Abu hárítani tudta a próbálkozást. A 27. percben ismét Ugrai volt a főszereplő, balról kanyarodott a kapu elé, de ezúttal nem lőtt, hanem remek passzt adott a jobb oldalon felfutó Velának, aki laposan, 14 méterről a jobb alsó sarokba küldte a játékszert (0-1). Ezzel a támadással gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése, ugyanis a Vácnak négy gólt kellett volna szereznie ahhoz, hogy ők álljanak jobban. Ebből egyet összehozhattak volna a 34. minutában, de egy hazai helyzetnél Tamás M. szép becsúszással mentett. Az első félidőben nem akadt egyéb esemény és már csak egy félidőre volt a 8 közé jutástól a DVTK.

Szinte csak a cserék

A második játékrészben sokáig csak a cserék szolgáltattak feljegyezni valót, a szünetben volt belőle három, a hazaiak egy védő lehívásával a támadójátékot erősítették volna, a vendégek kettős cseréi pedig azt a célt szolgálták, hogy az egyik meghatározó játékos, Ugrai pihenjen a hét végi FTC elleni bajnokira, illetve, hogy mások is bizonyítási lehetőséget kapjanak. A személyi összetételeket illetően a ­meccs ötödik változtatása után Rados hárított egy veszélyes váci szabadrúgást, de egyéb helyzet nem akadt ebben a játékrészben. A csapatok a két 16-os között terelgették a labdát, és mivel az ideálisnak nem nevezhető pályán folyamatos játék nem alakulhatott ki, a védelmek pedig jól álltak a lábukon, elsősorban arra figyeltek a támadók, hogy sérülés nélkül megússzák a már korábban eldőlt meccset. Amikor pedig véget ért a találkozó valamivel több mint 100 fős diósgyőri tábor ünnepelte a továbbjutást.


Jegyzőkönyv

Vác FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Budapest, 270 néző. V.: Molnár A. (Horváth Z., Baghy).

Vác FC: Abu – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Kiliti (D Urso, 46.) – Kákonyi (Lassú, 62.), Tóth G., Gulyás, Zsolnai – Borvető, Varga Sz. (Major, 80.). Edző: Nagy Tibor.

Diósgyőri VTK: Rados – Nagy T., Brkovic, Tamás M., Forgács – Vela (Eperjesi, 58.), Busai, Tóth B., Óvári (Kocsis, 46.) – Makrai, Ugrai (Szarka, 46.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Sárga lap: Varga Sz. a 28., Tamás M. a 71. percben.

Jók: Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth G., ill. Brkovic, Tamás M., Ugrai.

Gólszerző: Vela (0-1) a 29. percben.

Nagy Tibor: – Igyekeztünk meglepetést okozni, fegyelmezett volt a játékunk, de ezen az irreális talajon egy buta gól miatt nem sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk.

Bódog Tamás: – A hétvégi vereség után fontos volt a győzelem, az FTC elleni, szombati bajnoki előtt. Öröm, hogy kapott gól nélküli hoztuk le a továbbjutást jelentő sikert.

A nyolc közé jutott: a DVTK kettős győzelemmel, 3-0-val.



[related-post post_id="3781314"]

[related-post post_id="3780740"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!