BOON - Sport - DVTK

2018.02.20. 13:37

Magyar Kupa: DVTK vs. Vác - Intő jel a Duna-parti gárda előző sikere

Miskolc - A DVTK kedden este labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőt játszik Mezőkövesden.

Miskolc - A DVTK kedden este labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőt játszik Mezőkövesden.

Megkezdődik a magyar futballtavasz: a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzései közül ötöt rendeznek meg kedden, köztük a DVTK – Vác FC meccset Mezőkövesden, a városi stadionban, 18.00-tól. Várhatóan fagypont alatti hőmérséklet közepette, így aki a helyszínen kívánja megtekinteni a meccset, annak nem árt alaposan felöltöznie a több órás szabadtéri programhoz.

Mint arról már többször írtunk: a Diósgyőri stadion még nem készült el, ezért ezt a meccset pályaválasztóként Miskolcon túl kénytelenek megrendezni a piros-fehérek. Érdekesség, hogy a jövő hét szerdai visszavágón az NB II-es Duna-parti gárda sem élvezheti a hazai pálya előnyeit, ugyanis létesítményének felújítása miatt albérletben, a fővárosban, a III. kerületi TVSE pályáján kénytelenek játszani.


[poll id="1604"]


Teljes

– Teljes intenzitással, teljes akarattal, komolyan vesszük ezt a meccset. Jó csapattal találkozunk, tovább szeretnénk jutni, és annak érdekében, hogy ez sikerüljön, mindent meg fogunk tenni – jelentette ki hétfőn Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója a szezonkezdet, illetve a meccs apropóján tartott sajtótájékoztatón. A szakvezető arra a kérdésre, hogy melyik fontosabb, a bajnokság, vagy a kupa, így felelt: – Mind a kettő fontos. A tavalyi évben volt olyan, amikor az FTC ellen lett volna reális esélyünk a kupában a továbblépésre, hogy el kellett azon gondolkozni, hogy melyik a fontosabb, és akkor inkább a bajnokira koncentráltunk, mert azt szerette volna mindenki, hogy NB I-esek maradjunk. Most nincs ilyen helyzet, úgyhogy fontos a Vác elleni kupatalálkozó.

Azzal kapcsolatban, hogy érheti-e a DVTK-t meglepetés a Vác részéről, azt nyilatkozta Bódog Tamás, hogy a kupában bármi megtörténhet, a gyengébb csapat is megszoríthatja, legyőzheti az erősebbet, jó példa erre a Vác legutóbbi kupameccse, amelyen a Videotont győzték le, búcsúztatták el (tavaly november 29-én, amikor még csak egy meccs döntött, 3-1-re nyertek a Duna-partiak). A diósgyőri szakvezető szerint a Vácnál a kontrákra kell figyelni, ugyanis az NB II-es csapat erre épít, és mivel legutóbbi kupaellenfelük kinyílt, és valamilyen szinten nem is vette komolyan a csatát, azt gondolván, hogy valahogy csak meglesz a továbbjutás, a váciak föléjük kerekedtek.

– Ez intő jel számunkra, figyelni kell a labda elvesztésekre, egyből vissza kell támadni, nem szabad teret adni a visszafejlődésre. A Vácnak gyors, és akaratos játékosai vannak, de mindettől függetlenül ezt a feladatot meg kell oldanunk – jelentette ki Bódog Tamás, aki hangsúlyozta, hogy komolyan veszik ezt a párharcot, mert mindenképpen tovább kell jutniuk ebből a körből; arra a kérdésre pedig, hogy mivel lenne elégedett az év első tétmeccsén, így válaszolt: – Fölösleges számszerű eredményt mondani, ha 1-0 hangozna el, azt kevésnek tartanák, ha 3-0-t mondanék, az nagyképűségnek tűnhetne. A lényeg, hogy a játékosaink a maximumot hozzák ki, és, hogy a két meccs alapján továbblépjünk. Szeretnénk nyugodtabban készülni a jövő heti visszavágóra, de sok mindentől függ, hogy mi lesz az első meccsen, például a pályaviszonyoktól, a nézőktől, hogy mennyien lesznek, mennyien biztatnak minket. Ha mély talajú pálya lesz, akkor a küzdőszellem dominál majd, holott mi a kevés érintős, gyors, mélységi passzokra építő játékot preferáljuk.

Jegyek

Jegyeket nem csak az interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, hanem a mérkőzés napján és helyszínén is meg lehet vásárolni. Mezőkövesden a pénztárak 16 órakor nyitnak, a stadionba belépni pedig 17 órától lehet. A kupameccsre belépőt váltani 500, 1000 és 1500 forintos áron lehet.

ÉM-BCS



[related-post post_id="3771935"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!