BOON - Sport - DVTK

2018.02.21. 16:46

Magyar Kupa: DVTK vs. Vác: Hó, valamint két diósgyőri gól esett

Miskolc - A Diósgyőr várhatja előnyösebb helyzetből a jövő heti Vác elleni MK-nyolcaddöntő-visszavágót­­­.

Miskolc - A Diósgyőr várhatja előnyösebb helyzetből a jövő heti Vác elleni MK-nyolcaddöntő-visszavágót­­­.

A labdarúgó Magyar Kupában, a nyolcaddöntő első meccsén az élvonalbeli Diósgyőri VTK együttese az NB II-es Vác FC gárdáját fogadta Mezőkövesden (mivel Diósgyőrben a stadion építése miatt változatlanul nem tudnak játszani a piros-fehérek). Az időjárás nem volt szinkronban a futball „tavasz” megérkezésével, nem vett tudomást arról, hogy az első tétmeccseket rendezték kedden Magyarországon.

Olyannyira nem, hogy hóesés közepette melegítettek be a csapatok, miközben a pálya­munkások cirokseprővel és hólapátokkal igyekeztek megtisztítani a játéktér azon részeit, ahol a vonalak voltak. Valószínűleg könnyebb dolguk lett volna, ha jól működő pályafűtéses gyepen teszik mindezt, mert a hó csak esett és esett. Emiatt narancsszínű labdák is előkerültek, és picit késve kezdődött a találkozó, mert újra kellett vonalazni a játékteret. A meccsre jegyet váltott drukkerek azzal vigasztalhatták magukat, hogy a télies körülmények ellenére lesz meccs, hogy nem utaztak hiába a találkozó helyszínére.

Csak a kispadon

Az összecsapás előtt esélyesebbnek tartott diósgyőri együttes izmos összeállításban lépett pályára, nem lehetett rájuk fogni, hogy a szombati Paks elleni bajnoki nyitányra tartalékolnának, ugyanis az összes új fiút, a télen igazolt külföldieket, Shestakovot, Hasanit és Brko­vicot is csatába küldte Bódog Tamás szakmai igazgató, aki így összesen hat légiósnak szavazott bizalmat. A diósgyőri drukkereknek legfeljebb amiatt lehetett hiány­érzetük, hogy a magyar válogatott Ugrainak csak a kispadon jutott hely.

A mérkőzés első félidejében a DVTK volt kezdeményezőbb, az első percekben Karannak volt egy lövése és egy fejese, a 14. minutában pedig egy szép támadás végén, Shestakov, Bacsa, Vela összjátékot követően utóbbi hagyta ki az év első ziccerét.

A folytatásban Hasaninak volt egy kísérlete, majd válaszként, tulajdonképpen a semmiből a meccs legnagyobb helyzetét Gulyás hibázta el, aki bal oldali elfutása végén Antal B.-be lőtt. A piros mezesek aktivitása fél óra játék után érett be, ekkor Brkovic jobbról érkező beadását Ioannidis bólintotta 7 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). A gól után sem változott a játék képe, a DVTK birtokolta többet a labdát, de hiába játszottak három védővel a hazaiak – ugyanis Tamás M. fellépett a középpályára –, újabb helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk.

Fordulás után

A szünetben egyet cserélt a vendégek edzői teamje, és nem feltétlenül ettől, de rámenősebb volt a Vác a térfélcsere utáni első néhány percben. A hóesésben nem nagyon adódtak helyzetek, eseményt csak az jelentett, hogy a hideget az eredményjelző sem bírta, pár percre kikapcsolódott. Ugyanezt a futballisták nem tehették meg, de a havas pálya nem mindenkinek ízlett egyformán. A dél-európai légiósait, a spanyol Velát és a görög Ioannidist le is cserélte Bódog edző, ami után egytérfelesedett a játék. Tóth B. lövését azonban csak kitolta Abu kapus, Bacsa kapuba pöckölésénél les miatt nem ítélt gólt a játékvezető, Shestakov pedig a ketrec fölé durrantott.

Nagyon nyomott a második találat megszerzéséért a DVTK, a hajrában ennek elérése érdekében még Ugrai is lehetőséget kapott, aki szerzett érdemeket abban, hogy ez összejött. Ugyanis a 87. percben ő cselezte be magát a bal oldalon, a 16-oson belülre, és bár lövése lecsúszott, némi szerencsével a labda eljutott a kapu torkában álló Bacsához, aki 3 lépésről gyömöszölte a gólvonalon túlra a játékszert (2-0).

Ezzel a találattal, a kétgólos előnnyel tisztes előnyhöz jutott a Diósgyőr, a jövő hét szerdai, Budapesten, a III. kerületi TVE pályáján megrendezésre kerülő vissza­vágóra.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Vác FC 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 1434 néző. V.: Csonka (Csatári, Bornemissza).

Diósgyőri VTK: Antal B. – Brkovic, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela (Kocsis, 55.), Tóth B. (Ugrai, 83.), Hasani, Shestakov – Ioannidis (Szarka, 59.), Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Vác FC: Abu – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Görgényi – Kákonyi (D’Urso, 84.), Gulyás, Tóth G., Burány (Kiliti, 46.) – Balajti, Zsolnai. Edző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Gulyás a 81., Zsolnai a 86. percben.

Gólszerző: Ioannidis (1-0) a 30., Bacsa (2-0) a 87. percben.

Jók: Karan, Shestakov, Bacsa, ill. Hegedűs Cs., Gulyás.

Bódog Tamás: – Nem volt egyszerű mérkőzés, az időjárás megnehezítette mindkét fél számára a meccset. Ettől függetlenül jó és élvezhető mérkőzés volt, a Vác jó partnernek bizonyult, mert eltüntették az osztálykülönbséget. A második félidő első negyedórájában emiatt problémáink is adódtak, de hála Istennek 2-0-val, kapott gól nélkül lehoztuk a találkozót.

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk a DVTK-ból, bár nehezítette a dolgunkat, hogy januártól nem láttuk őket játszani, hogy az új játékosokat nem ismertük. Jól bírtuk a meccset, amit kértem a játékosoktól, azt az utolsó percig sikeresen megcsináltuk. Voltak kisebb problémák, de még csak az év elején vagyunk, és a játéktér sem volt tökéletes. Próbáltunk játszani, 0-0-nál volt két helyzetünk, egy nagy ziccerünk is, de a mai napon ennyivel jobb volt a Diósgyőr.



[related-post post_id="3772937"]

[related-post post_id="3773094"]

[related-post post_id="3773332"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!