BOON - Sport - DVTK

2018.02.16. 15:27

Ki számít „hazai játékosnak” a DVTK-ban?

Miskolc - Lezárult az átigazolási időszak: a DVTK-nál hárman mentek, hárman jöttek.

Miskolc - Lezárult az átigazolási időszak: a DVTK-nál hárman mentek, hárman jöttek.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál szerdán késő este jelentették be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a spanyol José Antonio Delgado Villarral, aki 2016 nyarán igazolt Diósgyőrbe. Amint az ismert, az U19-es Eb-t nyert középpályás „adok-kapokba” keveredett Bódog Tamás szakmai igazgatóval, amelynek következményeként – a hónap elején – a klub felmentette a játékost a munkavégzés alól és fegyelmi eljárást indított vele szemben. Az „eljárás” 13 nap után válással zárult le, és tegnap már az is kiderült, hogy hol folytatja Nono Villar: a szlovák Slovan Bratislavánál.

Három idegenlégiós érkezett

A téli átigazolási időszakban egyébként három futballistát szerzett meg a DVTK: a szerb Dusan Brkovicot a lett FC Rigától, a koszovói Florent Hasanit az „ottani” KF Trepcától, míg az ukrán Serhij Sestakovot az a szintén ukrán Olimpik Donecktől. Távozott – Nono Villaron kívül – Kitl Miklós Dorogra, Oláh Bálint pedig Mezőkövesdre.

Hazai, nem hazai

A Diósgyőr jelenlegi keretében a külföldön születettek közül „hazai játékosnak” számít Ivan Rados, Szarka Ákos és Dejan Karan, míg nem számít annak Diego Vela, Florent Hasani, Serhij Sestakov, Nikolaos Ioannidis és Dusan Brkovic. A bajnokikon ugyanis a nem nemzetközi kupainduló ellen 3, míg kupainduló (Budapest Honvéd, Videoton, Ferencváros, Vasas) ellen 5 légiós státuszú játékos szerepeltetésében számíthat a klub a szövetség ösztönző támogatására.

ÉM-MI



[related-post post_id="3769085"]

[related-post post_id="3768780"]

[related-post post_id="3767947"]

[related-post post_id="3766513"]

[related-post post_id="3765012"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!