BOON - Sport - DVTK

2018.01.15. 09:00

DVTK: Argentin és uruguayi is próbázik, a Kazannyal is játszanak

Miskolc - Harmincan vettek részt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának évad­nyitó foglalkozásán.

Miskolc - Harmincan vettek részt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának évad­nyitó foglalkozásán.

Havas, fagyos nap volt a vasárnapi Diósgyőrben, ahol az új évben először találkoztak az élvonalbeli együttes játékosai. Először Bódog Tamás szakmai igazgató vázolta fel a teendőket a futballistáknak, majd a konditerembe vonultak a labdarúgók, akiknek innen az egyik letakarított műfüves edzőpályára vezetett az útjuk. Az őszihez képest öt új arc is feltűnt az edzőközpontban: a még decemberben leigazolt ukrán szélső játékos, Sergey Shestakov (legutóbbi klubja az Olimpik Donetsk volt), illetve az a Debrecenből ismert szerb hátvéd, Dusan Brkovic (ő a lett FC Rigában focizott az ősszel), akivel már hetekkel ezelőtt megállapodtak a piros-fehérek, ám az orvosi vizsgálatot csak most végezték el. Ezen megfelelt a védő, információink szerint a szerződését a napokban írhatja alá a DVTK-val. Rajtuk kívül még három próbajátékos is szerelést húzott vasárnap: a 1997-es születésű magyar utánpótlás-válogatott középpályás, Hursán György (TSV 1860 München, V. liga), a 19 éves argentin támadó, Iago Cotino Borjes (Club Atlético Douglas Haig, II. liga), továbbá az 1998-as születésű uruguayi középpályás, Bruno Nicolas Sellanes Basignani (Defensor Sporting Club, I. osztály). Velük kapcsolatban Bódog Tamás elmondta, Hursán egy, a két dél-amerikai játékos két hetet kap a bizonyításra, míg Shestakovról és Brkovicról ekképpen vélekedett: „Ők mindenképpen emelik azt a színvonalat, amit a csapat eddig is képviselt. Azt várom, hogy nyomást gyakorolnak azokra, akik ezt megelőzően ezeken a posztokon játszottak. Olyanokat akartunk igazolni, akiknek reális az esélyük arra, hogy a kezdőcsapatba kerüljenek.”

Egészségesen jöttek vissza

Az edzésre mintegy 20–25 drukker is kilátogatott, akik a kerítésen kívülről, az NB III-ra készülő pálya egyik sarkából, a pénztár mellől figyelték a történéseket, ám amikor Veréb György és Bódog Tamás meglátta a szurkolókat, arra kérték a klub jelen lévő személyzetét, hogy engedjék be őket belülre, a műfüves játéktér „kis dombocskájára”. Szép gesztus volt… Szóval közel száz percig tartott a kinti tréning, amelyen már volt egymás elleni játék is. A szakmai igazgató mindennek végén úgy nyilatkozott, hogy mindenki egészségesen tért vissza, jó fizikai állapotban. A szakmai igazgató abbéli reményének is hangot adott: bízik abban, hogy a 2018-as esztendő sikeres lesz a klub életében, ők legalábbis ezért fognak dolgozni minden nap.

Lapunk azon kérdésére, hogy hány fős keretet tervez és hogy azt mikorra szeretné „összerakni”, Bódog Tamás azt felelte, hogy 25 emberrel (22 mezőnyjátékos, 3 kapus) tervez nekiindulni a tavaszi folytatásnak, az az ideális, érkező, elmenő elvileg bármikor lehet, hiszen volt rá példa az ősszel is, hogy jöttek a DVTK-hoz próbázók.

A Kazannyal is játszanak

Amint az ismert, az egy éve, a román Botosanitól 2020. június 30-ig igazolt középpályás, Fülöp István idén június 30-ig szerepel Sepsiszentgyörgyön kölcsönben, míg a Dunaszerdahelyről 2017 augusztusában Diósgyőrbe érkezett Kocsis Gergő szintén idén június 30-ig a DVTK futballistája, kölcsönben – viszont vele kapcsolatban azt is elmondta Bódog Tamás, hogy aztán majd eldönthetik, hogy szükség lesz-e rá vagy sem, bizonyos kivásárlási ár esetén (merthogy Kocsis annak idején 2019 nyaráig szignált kontraktust a DAC-hoz). A szakmai munka irányítója a Magyar Kupával kapcsolatos kérdésre azt felelte, ha nem az lenne a cél, hogy nyerjék meg, nem lenne értelme „nekimenni”, de meccsről meccsről, fordulóról fordulóra gondolkodnak. Egyúttal hozzátette azt is, hogy a Vác elleni nyolcaddöntő első felvonását február 20-án vélhetően Mezőkövesden rendezik. A DVTK programjában január 21. és 24. között tátrai (Csorba-tó) edzőtábor is szerepel, itt olyan elemek is előkerülnek majd, amelyek nem kimondottan futballspecifikusak, mint például sífutás vagy biatlon. Február 1. és 11. között a törökországi Belekben edzőtáborozik a Diósgyőr, a klub eddig nem nevezett meg ellenfeleket, Bódog Tamás azonban egyet elárult, az orosz Rubin Kazany minden bizonnyal ott lesz a riválisok között. Rövidesen átadják az új DVTK-stadiont, erről is, a beköltözésről, a hatásról is faggattuk Bódog Tamást: „Mi hiába szeretnénk már az első fordulóban ott játszani, de valószínűleg ennek nincs realitása. A jó nekünk az lenne, ha minél több hazai meccset tudnánk már a tavasszal a stadionban megvívni, mert akkor kaphatnánk egy olyan lendületet, amely a nyárig végigvinne bennünket” – fogalmazott a szakmai igazgató.

Barney helyett Dobos

2016. augusztus 30-án jelentették be Diósgyőrben, hogy Barney Lord személyében angol erőnléti edző kapcsolódik be az első csapatnál folyó munkába. Benczés Miklós, a DVTK akkori sportigazgatója anno úgy nyilatkozott, hogy „...egy kiváló erőnléti edzővel bővült az első csapat szakmai stábja”. Ebben azonban most változás állt be, ugyanis a DVTK részéről tegnap azt közölték, hogy helyet cserél Dobos Attila és Barney Lord, előbbi dolgozik az első csapat mellett, az angol szakember pedig a DVTK utánpótlásában nevelkedő fiatalok erőnléti fejlődéséért felel.



Névsorolvasás

Akik az első tréningen részt vettek.

Kapusok: Antal Botond, Ivan Rados, Bukrán Erik.

Mezőnyjátékosok: Bacsa Patrik, Bárdos Bence, Iago Borjes, Dusan Brkovic, Busai Attila, Eperjesi Gábor, Forgács Dávid, Hursán György, Nikolaos Ioannidis, Ivánka Patrik, Dejan Karan, Kitl Miklós, Kocsis Gergő, Lipták Zoltán, Makrai Gábor, Nagy Tibor, Nono Villar, Óvári Zsolt, Szabó II Balázs, Sergey Shestakov, Bruno Sellanes, Szarka Ákos, Tamás Márk, Tóth Barnabás, Tucsa Róbert, Ugrai Roland, Diego Vela.


[related-post post_id="3736045"]

[related-post post_id="3735242"]

[related-post post_id="3728236"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!