BOON - Sport - DVTK

2017.05.27. 12:29

Mi lesz?

<em>Mi lesz? – kérdezgetik napok óta egymást a sport, a lab­darúgás, a DVTK iránt érdeklődő emberek. Tőlem is. Más esetekben, amikor nem „élet-halál” a tét, igyekszem valamilyen szélsőséges, mondjuk, egy teniszmeccseredménnyel elviccelni a választ, de ez most nem ment. Mert a helyzet komol</em>y. <strong>Berecz Csaba jegyzete</strong>.

Mi lesz? – kérdezgetik napok óta egymást a sport, a lab­darúgás, a DVTK iránt érdeklődő emberek. Tőlem is. Más esetekben, amikor nem „élet-halál” a tét, igyekszem valamilyen szélsőséges, mondjuk, egy teniszmeccseredménnyel elviccelni a választ, de ez most nem ment. Mert a helyzet komoly. Berecz Csaba jegyzete.

A bennmaradás, a kiesés, a feljutás, illetve a küzdelem a DVTK történelmének jelentős részét teszi ki, a magasabb célokért való küzdelem csak nagyon-nagyon ritkán jutott osztályrészül a piros-fehér drukkereknek, és a nyugodt vizeken evezésből is lehetett volna több, de errefelé a langyosból is kevesebb jutott, szemben a zord időkkel.

Az elmúlt hat évben, a Leisztinger-érában ez a mostani a legválságosabb helyzet, már ami labdarúgásban az első csapatot illeti. Semmi sem történik ok nélkül. A tavaly nyáron elmaradt minőségi erősítések, az évad előtti edzőváltás, -választás az, ami szinte mindenkinek beugrik. Javarészt ezek eredményezték azt, hogy most remegni kell.

Bódog Tamást hallgatva nyugodtak lehetünk. Nem a mostani meccsel kapcsolatos kijelentései, a kötelező optimizmus miatt, hanem azért, mert élő szerződése van a következő évadra is. Úgyhogy ha csak valaki ki nem vásárolja ebből, akkor a következő évadban is ő irányítja a csapatot. Persze, tudom, sokaknak nagyon nem mindegy, hogy melyik osztályban. De a sport már csak olyan, hogy nem mindenki örül minden meccs után.

Hogy mi lesz Mezőkövesden, azt sajnos én sem tudom.

Nem tudja ezt senki, mert elég egy göröngyön megpattanó labda, egy rossz mozdulat, egy jól eltalált vagy egy balszerencsés lövés, és bármi lehet a végeredmény.

Azt viszont tudom, hogy mi van. Olyan vezetőedzője a DVTK-nak, akire lehet építeni. Vasárnap is felkel majd a nap, és ha arra ébrednénk, hogy NB II-es a Diósgyőr, akkor majd egy év múlva, megerősödve térhet vissza a csapata az élvonalba.


[poll id="1419"]



DVTK vs. DVSC - A tétovázás nem fér bele

Bár a kiesésről szó sem esett, Bódog Tamás maradna a DVTK-nál az NB II-ben is.

 

DVTK vs. DVSC - Nem ők azok, bennmaradt, és megtippelhetetlen…

Pajkos Jánost, a DVTK és a DVSC egykori edzőjét kicsalja Mező­kövesdre volt csapatainak csatája.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!