BOON - Sport - DVTK

2017.05.04. 14:38

Dafke

"<em>Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti</em>." <strong>Berecz Csaba írása</strong>.

"Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti." Berecz Csaba írása.

Nyomás alatt, folyamatos eredménykényszerben játszani, labdát rúgni, bármi mást csinálni, nem könnyű. Félreértés ne essék: nem szeretném sajnáltatni a magyar társadalmi csoportokhoz képest bérszinten erősen túlárazott labdarúgókat. Birkózzanak meg a teherrel abban a kilencven-egynéhány percben, amennyit éves szinten, átlag heti egy alkalommal a pályán töltenek. Ha pedig nem sikerül ez egyiküknek, másikuknak, akkor bűnhődjön az mindenképpen, aki olyat tesz, amiért jár az elmarasztalás. Ha valakinek sárgát kell kapnia egy meccsen, akkor kapjon sárgát, ha pirosat, akkor pedig pirosat! De nem jó ezeket összekeverni, mert csak a baj van belőle. Láthattuk a DVTK – Vasas meccsen, és érzékelhetjük most, az MLSZ fegyelmi bizottságának ülését követően.

Burmeister csak egy áldozat, Kassai pedig a ”pár lépés híján” Andornaktályáig hátráló tökéletes igazságosztó.”

Lipták mozdulatát, amiért lapot kapott, több ezren, több ezerszer nézték vissza felvételről, és azt láthatták, hogy volt mez-, pontosabban nadrághúzás, amiért adható sárga, de a piros túl erősnek tűnik. De mégis ez a szín villant, és vadította bikává a diósgyőri védőt, ezt az összefüggést aligha vitatja bárki. Ki lehet ragadni az életből ezt az egy percet, és elemezni, ítélkezni Lipták tette felett, és lehet szélesebb optikát is nyitni a világra. Feltenni a kérdést, hogy a nemzetközi szinten (is) formán kívüli produkciót mutató Kassai játékvezetőnek idehaza ki és miért szavazott bizalmat, hogy a provokátor Vasas-védő, Burmeister hogyan úszhatja meg többedjére is, hogy fegyelmi szintre emeljék a hergelését, és az is kérdés lehet(ne), hogy a labdarúgásban foglalkoztatott ezen két személy jövőjét mennyiben befolyásolják a múlt szombaton történtek.

Gyanítom: semennyire, Burmeister csak egy áldozat, Kassai pedig a „pár lépés híján” Andornaktályáig hátráló tökéletes igazságosztó. Megvannak itt a szerepek, és a fegyelmi bizottság tagjai is tudják a dolgukat. Öt meccs Liptáknak, és még a végén majd örülnie kell az elítéltnek, ha kérése után leviszik ezt négyre, és az évzáró banketten már nem kell a lelátón ülnie.

De nem lenne itt semmi baj, ha a Gyirmót mellett valaki jelentkezne másik kiesőnek. Csakhogy most négyen nagyon menekülnének, és azzal, hogy a DVTK feltámadóban van, zavar keletkezett az erőtérben. Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti.



Kettős mérce - Kiakadtak a diósgyőri szurkolók az MLSZ-re

Ugyanaz a rigmus két NB I-es meccsen, de amíg a Diósgyőrt súlyosan megbüntette az MLSZ, addig a másik klub semmilyen retorzióban nem részesült. "Másoknak megengedett a szexista, ordenáré megnyilvánulás?" - teszik fel a kérdést a DVTK szurkolói.

Lipták Zoltán: 5 meccses eltiltás

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 5-i ülésén több DVTK-t érintő határozatot is hozott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!