BOON - Sport - DVTK

2017.03.29. 12:10

Bódog-premier: az FTC ellen kupázik a DVTK

Miskolc - Szerdán 19 órától Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK Magyar Kupa-mérkőzés lesz Budapesten, az Üllői úton. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Szerdán 19 órától Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK Magyar Kupa-mérkőzés lesz Budapesten, az Üllői úton. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

A múlt pénteki Nyíregyháza elleni edzőmeccsel (2-4) melegített be a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata erre a hétre, amelynek közepén, szerdán MK-negyeddöntőt játszik a fővárosban, szombaton pedig bajnokit Mezőkövesden az Újpest FC ellen.

– Nagyon kemény két hét után volt az a mérkőzés, előtte komoly terhelést kaptak a futballisták – tekintett vissza Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Minden játékosnak lehetőséget biztosítottam, hogy megmutassák magukat, hogy megkapjuk a különböző információkat. Ki az, akire jobban tudunk számítani, és ki az, akinek még vannak hiányosságai. Sajnálom, hogy elveszítettük a találkozót, és hogy a szurkolók nem voltak elégedettek a meccs után, de úgy gondolom, hogy amit az elején láttunk, az adhat okot bizakodásra.

Azon az összecsapáson Liptákot a 27. percben lecserélte a szakmai munka irányítója, és ezt kérdésünkre azzal indokolta, hogy a védő nem volt teljesen egészséges, sérülést érzett, és nem akart kockáztatni.

Igyekezett átadni

Bódog Tamás 17 napja vette át a szakmai munka irányítását Diósgyőrben, és kíváncsiak voltunk arra, hogy ez az idő mire volt elég és mire nem.

– Két és fél hét nem hosszú – válaszolta az új szakvezető. – Amit egy edző szeretne, másképpen gondol vagy másképpen lát, és ezeket meg tudja valósítani, ahhoz ennyi idő kevés. Ettől függetlenül próbáltam sok mindent átadni, sok információt kaptak a játékosok, amire fogékonyak voltak, mindent megtettek, megtesznek, de nem is tehetnek mást, hiszen ez a dolguk. Fel kellett őket építeni egy olyan szintre, hogy meg legyen az a „magasság”, ahol csak a munkára tudnak koncentrálni, és ki tudják zárni azt a külső körülményt, hogy ott vagyunk a kiesőzónában. Taktikailag mindenképpen sikerült előrébb lépni, a védekezés – a Nyíregyháza ellen kapott négy gól ellenére – jobb lett, és támadásban is egységesebbek, ötletesebbek vagyunk. Elértük azt, hogy a csapat csapatként mozog, nincsenek szétszakadva a különböző csapatrészek.

Nyugodt, optimista

Izgul első tétmeccse előtt, hogy bemutatkozik itthon vezetőedzőként? – kérdeztük a DVTK trénerét.

– Nekem is új dolog, új érzés ez a poszt, emiatt kíváncsian, izgalommal várom ezt a mérkőzést – mondta Bódog Tamás. – Tudom, hogy a dolgok miként történnek, de nem vezetőedzőként, ebben a pozícióban teljesen más a rálátás az eseményekre. Más a nyomás, mindenért a vezetőedző felel, de abszolút nyugodt és optimista vagyok. Úgy gondolom, az a munka, amit a csapat eddig belerakott, az vissza fog köszönni. A játékosok is átérzik a helyzet lényegét, a felelősséget, ezért pozitívan várom a mérkőzéseket.

A szezont elindító szurkolói ankéton elhangoztak ígéretek a Magyar Kupa-szerepléssel kapcsolatban (vizionált döntő, sok ezer diósgyőri szurkolóval), csakhogy azóta jöttek a vereségek a bajnokságban, így a kupaszereplés fontossága átértékelődött…

– Egyértelmű, hogy a bajnokság a fontosabb, mert benn akarunk maradni – jelentette ki Bódog Tamás. – De ha már elmegyünk a Ferencvároshoz, akkor nem azért utazunk az Üllői útra, hogy kikapjunk, hanem azért, hogy mindent megtegyünk egy jó eredményért. Mindenki megverhető egy bizonyos napon, egy bizonyos hozzáállással. Amiben bízom, hogy egységesebben fogunk kinézni, kompaktabbak leszünk, most is, később is.


[poll id="1347"]


A keretről

A Diósgyőr keretében Bukrán, Busai és Fülöp sérült, a grúz Daushvili és a lett Jagodinskis országuk válogatottjánál tartózkodott, kedden este Grúzia – Lettország (5-0) barátságos meccset játszottak, amelynek során Jogodinskis az első félidőben (2-0) volt a pályán. A két játékos ma repül vissza Magyarországra, és este megnézik a kupameccset, a munkába csütörtökön kapcsolódnak be.

Maradó Mevoungou

Március 13-án érkezett Diósgyőrbe, próbajátékra Patrick Mevoungou. A szabadon igazolható középpályás – aki legutóbb a Mezőkövesd játékosa volt – meggyőzte a szakmai stábot, így marad az Andrássy úton. A 31 éves, kétszeres válogatott kameruni labdarúgó akár már ma is lehetőséget kaphat a vezetőedzőtől.

A DVTK várható kezdőcsapata: Rados (Antal) – Nagy T. (Eperjesi), Lipták, Karan, Tamás (Nemes) – Mevoungou (Kitl) – Vela, Nono Villar, Ugrai – Novothny, Szarka.

A Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzéséről élőben tudósítunk szerdán 19 órától: dvtk.boon.hu.

ÉM-MI



A DVTK kupameccsei

A 64 közé jutásért:

A 32 közé jutásért:

A 16 közé jutásért:

Nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Nyolcaddöntő, visszavágó:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!