BOON - Sport - DVTK

2016.12.05. 12:14

Vasas vs. DVTK - A listavezető angyalföldiek könnyed győzelme Kispesten

Miskolc - Csak idő kérdése volt, hogy mikor bukja el a Vasas elleni bajnokit a Diósgyőr.

Miskolc - Csak idő kérdése volt, hogy mikor bukja el a Vasas elleni bajnokit a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 18. fordulójában szombaton délután Kispesten, a Bozsik Stadionban volt a Vasas vendége a Diósgyőri VTK együttese. A létesítményének felújítása miatt albérletbe kényszerült angyalföldi együttes listavezetőként várta a piros-fehérek elleni csatát, és egyértelműen ők számítottak a találkozó esélyesének. Akkor is így lett volna, ha komplett csapattal tud felállni a DVTK – bár erre ebben az évadban még nem volt példa, a tartós sérülések, és egyéb, alkalmi nyavalyák miatt –, de most még az alap-, vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy a kulcs­emberek közül is hiányoztak ketten. Ugyanis Lipták és Elek eltiltása miatt hagyta ki a találkozót. Valószínűleg emiatt ezt a meccset még a ráhangolódás időszakában „elengedte” a klubvezetés, ugyanis ezúttal nem kapta meg azt a lehetőséget a Horváth Ferenc, a diósgyőriek szakvezetője, hogy figyelmen kívül hagyhassa a Magyar Labdarúgó Szövetség ,,hazai játékosok” szerepeltetésére vonatkozó ajánlását, ahogy azt a múlt héten és előtte, amikor három külföldinél többet játszathatott, és egya­ránt sikerült nyerni, megtehette. Mert most, a haszonelvűséget szem előtt tartva fontos volt az ajánlás, azon az alapon, hogyha már pont nem nagyon néz ki a meccsből, legalább pár milliót kapjon a megfelelő számú hazai játékos beállításáért a klub.

Rados volt a legjobb

A meccs előtt az is kiderült, hogy a csütörtöki kedvezőtlen helyzet ellenére mégsem kellett Veréb György kapusedzőt, vagy bárki más, kereten túli sportembert cserekapusként nevezni a mérkőzésre, mert a sérüléssel bajlódó Antal és Rados közül utóbbi végül vállalta a játékot, így a jelenleg harmadik számú hálóőrnek számító Bukrán debütálása elmaradt. Pedig képességeinek bizonyítására lett volna alkalma ezen a meccsen, ahogy volt Radosnak is, aki csapata legjobbjának bizonyult, attól függetlenül, hogy simán, három góllal kikapott a DVTK.

A meccs első félidejét sikerült kapott gól nélkül lehoznia a vendégegyüttesnek, egyrészt azért, mert a Vasas játékosai sokszor rosszul céloztak, amikor pedig eltalálták a kaput, ott volt Rados, aki jól helyezkedett, ha szükség volt rá, bravúrokat is bemutatott, négy kaput eltaláló kísérletet is hárított, a 45. percben védte a legnagyobbat. A többnyire a védekezéssel foglalkozó Diósgyőr csak nagyon ritkán jutott el a hazai 16-osig, Bognár és Vela aktivitása hozott némi reményt arra, hogy esetleg elsülhet a kapanyél, de utóbbi saját nagy szólója után a 41. percben a kapu fölé durrantott. Mint utóbb kiderült: ez volt az egyetlen olyan lehetősége a piros-fehér együttesnek, amivel meccsben maradhatott volna.

Fordulás után

A második játékrészben sokáig a semmi gyártásával bíbelődtek a csapatok, a Vasas nem tudott helyzetet kialakítani, a Diósgyőr ezt meg sem próbálhatta, mert elvolt azzal, hogy védekezett. A szokatlan hátsó ötössel szereplő vendégegyüttesből a hetek után újra a csapatba visszakerült Németh M.-ről, szerencsétlen mozdulata után került a saját kapujába a labda az 58. percben, majd három minutával később jött a második Vasas-gól, és ezzel eldőlt az, amire a meccs előtt is mérget lehetett volna venni, vagyis, hogy nyer a piros-kék együttes. A fővárosi gárda játékosai ezután még nagyobb kedvvel játszottak, és mivel ugyanolyan veszélyesen játszottak, mint addig, volt dolga a folytatásban is a piros-fehérek védelmének. Tényleg nagyon nehezen kiismerhető volt az angyalföldiek játéka, bajos volt követni, hogy mikor, ki, kinek nyit utat, hogy miként tolódik a felállása a Vasasnak, hogyha Vida feljebb lép, akkor Berecz merre húzódik, hogy Remili vagy Ádám M. mikor lép fel a legelöl tartózkodó Pavlov vonalába. Nem volt könnyű felvenni az embereket, és talán ez az, amiben jóval a többi csapat előtt jár a Vasas, tudatos támadójátékának köszönhetően vezeti a tabellát, illetve szerzett harmadik gólt is a Diósgyőr ellen. Érdekesség, hogy ezt a találatot a 14 éves korában Diósgyőrből a Vasasba igazolt, már a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozott, pár nap híján 21 éves Berecz Zsombor szerezte. A harmadik angyalföldi találat után szépíthetett volna a DVTK, de a becserélt Nono Villar és Bognár ismétlése is Nagy G. kapusban akadt el, ami után újra és újra csak Rados kapusnak akadt védenivalója.

A Diósgyőr három győztes meccs után (két bajnoki és egy kupa) ezúttal kikapott, és mivel a kiesés elkerülésért küzdő riválisai pontokat szereztek, így visszacsúszott a kieső, utolsó előtti helyre. Innen a téli szünet előtt akkor van esélye elmozdulni, ha most szombaton, Mezőkövesden legyőzi a sereghajtó Gyirmótot.


Jegyzőkönyv

Vasas FC – Diósgyőri VTK

3-0 (0-0)

Budapest, Bozsik stadion, 800 néző. V.: Vad II. (Erős, Kóbor).

Vasas FC: Nagy G. (6) – Burmeister (6), Korcsmár (6), Ristevski (7) – Vida (6) – Murka (5), Remili (5), Berecz (7), Hangya (6) – Ádám M. (6), Pavlov (5). Vezetőedző: Oenning Michael Hubert Johannes.

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Eperjesi (5), Lázár (5), Jagodinskis (5), Németh M. (5), Nemes (5) – Daushvili (5) – Vela (5), Bognár (5), Kitl (4) – Makrai (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Burmeister helyett Vaskó (6) az 57., Eperjesi helyett Bacsa (-) a 65., Ádám M. helyett Király (-) a 69., Vela helyett Nono Villar (-) a 72., Berecz helyett Czvitkovics (-) a 77., Lázár helyett Ugrai (-) a 77. percben.

Sárga lap: Lázár a 43., Burmeister a 47., Németh M. a 62. percben.

Gólszerző: Németh M., öngól (1-0) az 58., Vaskó (2-0) a 61., Berecz (3-0) a 75. percben.

Oenning Michael Hubert Johannes: – Viszonylag könnyű értékelni ezt a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak, sikerült kihevernünk a kupa ,,fiaskót”. Remekül játszottak a srácok, pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, hogy melyik a jobb csapat, A széleken igyekeztünk megbontani a Diósgyőr védelmét, ami sikerült is, csak a gól hiányzott sokáig. Amint megszereztük az első találatot – még ha szerencsésen is – remekül ment tovább a játék, nagyszerűen szálltak be cseréink is, ennek köszönhetően, várhatóan az élen zárjuk az őszi szezont.

Horváth Ferenc: – A történet több sebből vérzett már a kezdés előtt. Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól tartottuk magunkat, mi több, lehetőségeink is voltak kontrákból, csak a befejezés hiányzott. A második félidőben a Vasas két perc alatt lerendezte a mérkőzést, ezt követően már csak a gólarány volt kérdéses. Be kellett tartani az MLSZ ajánlásait, emiatt bármit is nehéz lett volna ezzel a kerettel tenni, remélem a téli szünetben sikerül jó játékosokkal erősödnünk.


„A történet több sebből vérzett már a kezdés előtt”

Budapest, Miskolc - „Be kellett tartani az MLSZ ajánlásait, emiatt bármit is nehéz lett volna ezzel a kerettel tenni” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Vasas FC elleni 3-0-ás idegenbeli vereséget követően.

 

BOON-ÉLŐ – Vasas vs. DVTK 3-0 (0-0)

Budapest, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 18. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája idegenben lépett pályára a Vasas FC csapata ellen szombaton 15.30-tól Budapesten a Bozsik Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!