BOON - Sport - DVTK

2016.10.29. 00:33

DVTK vs. FTC: meccs és stadionbúcsú - Ez a pillanat soha nem fog visszajönni

Miskolc - Szombaton 17.30-tól Diósgyőr – Ferencváros NB I-es bajnokit rendeznek az Andrássy úton. A fővárosi zöld-fehérek miskolci látogatását mindig fokozott érdeklődés övezi, most különösen, hiszen a DVTK (illetve a szurkolók) ezzel a találkozóval búcsúznak el az 1939-ben átadott és többször rekonstrukción átesett stadiontól. 

Miskolc - Szombaton 17.30-tól Diósgyőr – Ferencváros NB I-es bajnokit rendeznek az Andrássy úton. A fővárosi zöld-fehérek miskolci látogatását mindig fokozott érdeklődés övezi, most különösen, hiszen a DVTK (illetve a szurkolók) ezzel a találkozóval búcsúznak el az 1939-ben átadott és többször rekonstrukción átesett stadiontól. 

– Több szempontból is fontos ez a mérkőzés – kezdte a szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatón Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – Az első az, hogy búcsúzunk a stadiontól. Engem általában szomorúsággal tölt el az, ha egy épületet elbontanak, hiszen annyi érzelem kötődik hozzá, hát még egy ilyen stadionhoz, ami ennyi embernek ennyi időn keresztül sok örömet adott. Ezért lényeges, hogy méltóképpen tudjunk elbúcsúzni ettől a stadiontól. A másik: úgy érzem, egy felfelé ívelő tendenciát mutatunk és nem szeretnénk éppen a Ferencvárossal szemben megtorpanni. Éppen elég problémát okoztak azzal, hogy a múltkor kikaptunk az Üllői úton, most szeretnénk, ha mi tudnánk úgy kijönni, olyan erősen ebből a mérkőzésből, ahogy a Fradi kijött a múltkoriból. Vannak céljaink ezen a találkozón is, elszántnak látom a fiúkat, remélem, ez meg fog látszódni az eredményen, de a mutatott játékon mindenféleképpen.

Egy új kezdete is

A szakvezető kitért az előző fordulóban, az Újpest ellen elért 4-4-es döntetlenre is, aláhúzva:

– Azon a meccsen sok minden történt, mégsem roppant össze a társaság, ami jelzi a mentális erőt, és azt, hogyha kell és nagyon akarnak, akkor ezt elő tudják csalogatni – hangoztatta Horváth Ferenc. – Erre most is szükség lesz… Akiben nyomás van, terhet érez most, annak nem biztos, hogy futballoznia kellene… De: előfordulhat ilyen, mert lehetnek olyan fiataljaink, akik még nem voltak ilyen szituációban, ám bízom abban, hogy jó versenyző lesz mindenki szombaton. Hidegfejűnek kell lenni, ami nem lesz könnyű. Azt, ami előttünk van, nem is nevezném tehernek, olyan lehetőségnek, amit meg kell élni a játékosnak, tudomásul kell venni, hogy ez a pillanat soha nem fog visszajönni. A pályafutásukban lesz még olyan meccsük, amikor ennyi szurkoló előtt fognak játszani, ezt kívánom, és azért nagy kár lesz, ha azt fogják mondani utólag, hogy „Hú, de kár!”, „Még jobban kellett volna, többet kellett volna tenni!” A legfontosabb, hogy megfogjuk a pillanatot és hogy éljünk vele. Minden vég egy újnak a kezdete is, legyen majd az új stadion, amely meghozza ennek a klubnak a szerencséjét, és hogy rengeteg titulust tudjon majd nyerni, de ehhez kellőképpen kell elbúcsúzni tőle. Az egész hetet átlengi a búcsú a stadiontól, hogy annyi ember ki fog jönni a találkozóra, inkább egy kicsit vissza kell fogni a játékosokat, mert úgy érzem, hogy ezer fokon ég mindenki. Van, aki azért, mert érzelmileg nagyon kötődik ehhez a stadionhoz, van, aki azért, mert szeretne örömet okozni azoknak az embereknek, akik kilátogatnak. Mindenkinek kell legyen ezen a mérkőzésen belső motivációja, vigyázni arra kell, hogy ne legyen ebből „eszetlenkedés”.

Igazi kihívás

Az Észak-Magyarország szóba hozta a nemrégiben Diósgyőrbe érkezett lett válogatott védő, Vitalijs Jagodinskis (aki gólt szerzett az Újpest ellen) beépítését, ennek folyamatát.

– Nem gondoltuk, hogy őt be fogjuk vetni már az első mérkőzésen – árulta el Horváth Ferenc. – Azért ültettük a kispadra, hogy velünk legyen, hogy szokja a légkört, hiszen nagyon kevés edzésen vett részt. Az első félidőben látszott, hogy nem volt könnyű beállnia, de a második félidőben már letisztultabban játszott. Sajnos, ezen a héten sem volt túl sok időnk arra, hogy gyakoroljunk, úgyhogy inkább elméleti képzéseken vesz részt. De egy válogatott játékosról beszélünk, aki nem véletlenül lett válogatott a saját hazájában, tehát valamilyen szinten a különböző mozgásokat ismernie kell.


[poll id="1253"]


A Ferencváros elleni találkozóval kapcsolatban felmerült egy bokszos hasonlat, mely szerint nem könnyű ismét odaállni a ringben az elé, aki egyszer már kiütött…

– Ez az igazi kihívás – mondta Horváth Ferenc. – Odaállni újra, hogy egyszer kaptam egy pofont és itt vagyok megint. Ha valaki elbizonytalanodik, akkor bele kell nyúlni a gatyába és meg kell nézni, hogy mi van ott. Ha férfiak vagyunk, akkor megtaláljuk, ami ott van és akkor úgy is állunk oda.

A szakvezető arról is szólt, hogy úgy érzi, az utóbbi hetekben minden játékos javult valamilyen szinten, de a legeslegnagyobb lépés nem egyénileg, hanem csapatszinten történt meg, az együtt dolgozás lett más, attól lettek eredményesebbek. „A további cél, hogy ne legyünk az alsó zónában. Nem egy kellemes érzés, mindenki megtapasztalta…” – nyilatkozta a DVTK vezetőedzője, aki elárulta, a csapat összeadott bizonyos nagyságrendű pénzt, amit felajánlanak a szurkolóknak, hogy a tervezett koreográfiákat sikerüljön megcsinálni.



Játékosszavak: van mit visszaadni

Lipták Zoltán, a DVTK védője: – Minden szempontból másabb lesz ez a mérkőzés, mint az eddigiek. Én korábban inkább ellenfélként játszottam itt, egy ideje azonban már hazai játékos vagyok. A Ferencváros jön, ráadásul telt ház lesz, ahogyan halljuk, bízom abban, hogy a közönség belehajszol minket a győzelembe. Az új lett védőtársamról összességében csak pozitívan tudok nyilatkozni, nem csak azért, mert gólt rúgott, az extra volt a teljesítményében. Az első félidőben hirtelen, egy sérülés miatt kellett beállnia egy jó iramú meccsbe, ám idővel felvette a ritmust. Képzett, válogatott játékos. Bízom abban, hogy a hétvégén négy gólt nem fogunk kapni, biztosan jó mérkőzés lesz, jó hangulatban. Természetesen él bennünk az Üllői úti 2-6-os vereség, hiszen nem mindennap kap az ember hat gólt. Sima mérkőzés volt, rossz volt megélni, vagyis van mit visszaadni nekik, ezért is fogunk még jobban küzdeni.


OTP Bank Liga, 14. forduló:

  • Budapest Honvéd-Swietlesky Haladás 15.30, v.: Erdős
  • Diósgyőri VTK-Ferencváros 17.30, v.: Szabó (élő tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Vasas-Videoton FC 17.45, v.: Iványi
  • Paksi FC-Újpest FC 18.00, v.: Bognár
  • Gyirmót FC-Debreceni VSC 18.00, v.: Vad II.
  • Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 18.00, v.: Berke
  • A tabella:

    1. Vasas 13 9 1 3 21-10 28 pont

    2. Videoton FC 13 7 2 4 29-15 23

    3. Ferencváros 13 6 4 3 25-18 22

    4. Swietelsky-Haladás 13 6 3 4 16-15 21

    5. Budapest Honvéd 13 5 3 5 20-14 18

    6. Újpest FC 13 4 5 4 21-20 17

    7. Mezőkövesd Zsóry FC 13 4 4 5 15-19 16

    8. MTK Budapest 13 4 4 5 8-14 16

    9. Debreceni VSC 13 4 3 6 17-20 15

    10. Gyirmót FC 13 3 4 6 6-16 13

    11. Diósgyőri VTK 13 3 3 7 17-27 12

    12. Paksi FC 13 2 6 5 11-18 12


    Rendőrségi felhívás – Fokozott ellenőrzés a DVTK vs. FTC labdarúgó mérkőzés napján

    Miskolc - Miskolcon 2016. október 29-én, szombaton 17 óra 30 perckor rendezik a DVTK – FTC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

    Labdarúgó NB I - Stadionbúcsú Angyalföldön és Diósgyőrben is

    Budapest/Miskolc - Igazán különlegesnek ígérkezik a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulója, szombaton két stadionbúcsúztatót is rendeznek, a Vasas és a Diósgyőr otthona is megújul a jövőben.

    Kétmilliárdból építenek csarnokot Diósgyőrben

    Miskolc - A diósgyőri klub ügyvezetője, Szabó Tamás csütörtökön ismét kiállt a sajtó nyilvánossága elé és több dologról is beszélt.

     

     

    DVTK Stadion: Pénteken szerződéskötés, a jövő héten szerdán területátadás

    Miskolc - A Haladás ellen Nyíregy­házán játszik a DVTK, egyébként Mezőkövesden.

    DVTK vs. FTC - Minden hazai jegy elkelt a stadionbúcsúztatóra

    Miskolc - Szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik a DVTK utolsó rangadója a jelenlegi Diósgyőri Stadionban. A stadionbúcsúztató mérkőzés iránt óriási volt az érdeklődés, az elmúlt napokban folyamatosan hosszú sorok kígyóztak a jegypénztáraknál. Négy nappal a találkozó előtt a hazai szektorokba minden belépőjegy gazdára talált.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!