BOON - Sport - DVTK

2016.09.03. 13:55

Titokban bízott a maradásában

Miskolc - A válogatottnál szerzett inspirációt megőrizné és átadná diósgyőri csapattársainak Bognár István.

Miskolc - A válogatottnál szerzett inspirációt megőrizné és átadná diósgyőri csapattársainak Bognár István.

A magyar labdarúgó-válogatott keret a keddi, Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre készül. A keret tagja a DVTK játékosa Bognár István is, aki 25 évesen először kapott meghívót a felnőtt nemzeti együtteshez. A középpályás augusztus 22-én a bő kerettel kezdte meg a munkát, majd azon kevesek egyike volt, aki újoncként a szűkítés után is maradt a csapatnál. És, hogy ez mennyire lepte meg?

– Az itthon játszó kerettagok öt napot készültek együtt, pozitív hangulatban dolgoztunk együtt, és úgy éreztem, hogy jól ment a játék az U21-es válogatott elleni tesztmeccsen is, ami a kerettagságom szempontjából fontos lehetett – mondta Bognár István. – Titkon bíztam benne, hogy bekerülök a Feröerre utazó keretbe, de legalább ilyen fontos volt, hogy tiszta lelkiismerettel várhattam a döntést, mindent kiadtam magamból az edzéseken és a tesztmeccsen is. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bizonyítanom a stáb számára és hogy ott leszek Feröeren is.

Arra a kérdésre, hogy újonc mivel tud kitűnni, mivel tud bekerülni a szűk keretbe vagy a kezdőcsapatba, így felelt a DVTK játékmestere:

– Mindennek az az alapja, hogy Diósgyőrben bizonyítsak hétről hétre, és a klubnál zajló szakmai munka mellett kihozzam magamból a maximumot. Ha ez sikerül, akkor az ember megkaphatja a lehetőséget, hogy bizonyítson az A-válogatott szakmai stábja előtt is, de ezt nagyon meg kell becsülni. A közös felkészülés során igyekeztem koncentráltan futballozni, odatenni magam az edzéseken és a tesztmeccsen is. Az én posztomon lehetőség van látványos, akár meccseket eldöntő dolgokat csinálni, nekem ezt az esélyt kell megragadnom, gólokkal, gólpasszokkal szeretném felhívni magamra a figyelmet a Diósgyőrnél és a válogatottnál is. Arra is fel kell készülnöm, hogy a válogatottban azért is küzdenem kell, hogy legalább csereként lehetőséget kapjak, ami más szerepkör, mint amikor az első perctől pályán van az ember. De próbálom ennek is a pozitív oldalát nézni: ha a kispadról kell beszállnom a meccsbe, akkor azt előre meg tudjuk tervezni például az első félidő alapján, hogy területeken próbálom felvenni a labdát, hol lehet kihasználni a védelmi gyengeségeket, emiatt talán gyorsabb és jobb döntéseket tudok hozni döntő szituációkban.

Mit jelent?

Hogy mit jelent a válogatott kerettel együtt készülni? – erről is kérdeztük a labdarúgót.

– Jó érzés ehhez a közeghez tartozni, megtisztelő, hogy itt lehetek – válaszolta Bognár István. – Egyben inspirál is: sokat tanulhatok a többiektől és a szakmai stábtól is. A klubfutballban másképp zajlanak a mindennapok, mint a válogatottnál, ahol több idő van felkészülni egy adott ellenfélre, jobban ki lehet dolgozni a részleteket. A Diósgyőrrel nem ritkán heti három meccset játszunk, ami elkerülhetetlenül monotonabb mindennapokat jelent a sorozatterhelés miatt, mint a válogatott felkészülése. Inspirál, hogy megtapasztalhatom az elit futballt és hogy nemzetközi tapasztalatokat is szerezhetek. Szeretnék minél többet magamba szívni ebből a környezetből, feltöltődni, és aztán ezt a fajta inspirációt, érzelmi többletet Elek Ákossal együtt remélhetőleg át tudjuk majd adni a diósgyőri csapattársaimnak is.

Feröerről

És, hogy milyen meccsre számít kedden, hogy mivel lehetne nyerni Feröeren, arról a következőket mondta a diósgyőri labdarúgó:

– Kellemetlen stílusban futballozik az ellenfél, és a környezet, a műfű, a nedves, rossz idő sem ideális, de nem szabad ezzel foglalkozni, pusztán felkészülni arra, mi vár ránk. Dominálnunk kell a meccsen, és lehetőség szerint minél előbb megszerezni a vezetést, mert akkor egy sokkal nyugodtabb mérkőzést tudunk játszani. Hiszek abban, hogy kombinatív játékkal, ötletességgel, a taktika fegyelmezett betartásával és egy-egy egyéni villanásnak köszönhetően meg tudjuk nyerni az első vb-selejtezőnket.

- ÉM-BCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!