BOON - Sport - DVTK

2016.09.25. 12:55

DVTK vs. DVSC - Lekerült a mez a diósgyőri focistákról

Miskolc - Szombaton este végképp elszakadt a a cérna diósgyőri szurkolóknál, amire hosszú évek óta nem volt példa: a mérkőzés után a klubház elé vonultak az elkeseredett drukkerek.

Miskolc - Szombaton este végképp elszakadt a a cérna diósgyőri szurkolóknál, amire hosszú évek óta nem volt példa: a mérkőzés után a klubház elé vonultak az elkeseredett drukkerek.

Hiába a szégyenteljes bajnoki szereplés, a diósgyőri szurkolók tömött sorokban vonultak a Debreceni VSC elleni keleti rangadóra, bár a közel 5 ezres nézőszám az ingyenes belépésnek is köszönhető, nem pedig a csapat utóbbi hetekben mutatott produkciójának.

Amint arról beszámoltunk, az ultrák is megadták a módját, és látványos vonulással érkeztek a stadionhoz.

A mérkőzés első félidejében sem lehetett panasz a diósgyőri ultrákra, szóltak a dobok, zengtek a különféle dallamok, jó hangulat uralkodott a kanyarban, bár a pályán kétgólos hátrányba kerültek a térfélcserére Elekék.

A szünetre levonuló játékosokat ekkor a két ülőhelyi lelátórészről (a napos oldalról és a tribünről) érte kritika hangos füttyszó kíséretében.

A második félidőben, ahogy már máskor is volt erre példa, előénekest cseréltek a piros-fehér ultrák, még jobban pörögtek a lelátón, még hangosabban zengtek a dalok ("Harcoljatok a Diósgyőr mezért!"), olyan csakazértis hangulat uralkodott közöttük. A DVTK is mintha valamelyest lábra kapott volna a pályán, a szépítés is sikerült.

Ahogy élő tudósításunkban is hírt adtunk róla, történt egy sajnálatos baleset az ultrák szektorában: a kerítésen a szurkolótársait vezénylő előénekes leesett a kerítésről. Információink szerint könyöksérüléssel szállították kórházba a fiatalembert a mentők. Az ijedtség után az első félidőbeli "capo" vette vissza a stafétabotot és továbbra is megállás nélkül űzték-hajtották Horváth Ferenc legénységét a fanatikusok.

A mérkőzés vége előtt néhány perccel szerzett harmadik debreceni góllal azonban minden remény elszállt, a napos oldalról tömött sorokban indultak haza a nézők. A lefújáskor pedig a hatalmas füttyszó mellett az ultrák szektorából "A Diósgyőr mezt nem érdemlitek" rigmus szólt.

A focisták közül néhányan a pályán állva tapssal köszönték a szurkolók buzdítását, majd a játékoskijáró felé vonultak. A dühös és elkeseredett drukkerek továbbra is a szektorukban maradtak, magyarázatot vártak a a játékosoktól, majd nem sokkal ezután Elek Ákos csapatkapitány vezérletével elindultak a kanyar felé a focisták.

A reklámtábláknál azonban a biztonságiak tanácsára megálltak, a narancssárga mellényesek érezték, hogy nem ez a legjobb időpont a felbőszült drukkerekkel megbeszélni a történteket, akik közül néhányan a kerítésről beugrálva jutottak a el a játékosokig és tolmácsolták a szurkolók véleményét és azt, hogy mit jelent a Diósgyőrben focizni.

Zúgott továbbra is "A Diósgyőr mezt nem érdemlitek!", "Takarodjatok!" és hogy "Vegyétek le a Diósgyőr mezt!". Utóbbinak néhányan eleget is tettek a csapat tagjai közül. Volt, aki a reklámtáblára terítette a DVTK címeres mezt, mások visszafordulva dobták a szurkolók felé a dresszüket és félmeztelenül kullogtak az öltöző felé. Ellenben Radost és Dausvilit éltették a szurkolók.

A stadionban nem ért véget a szombat este, a szurkolók közül 200 fő a klubház elé vonult, ahol rendőrök álltak sorfalat. Kaptak hideget-meleget a játékosok, nem éppen irodalmi stílusban ("Zsoldos kurvák"), de a klubvezetők is a drukkerek célkeresztjébe kerültek. Fél 9 magasságában a drukkerek feloszlatták a saját spontán demonstrációjukat, hiszen látták, hogy semmi esélye, hogy bárki is kijöjjön hozzájuk és számot adjon a DVTK-hoz méltatlan szereplésre.

Azt mindenképpen le kell írni a szombati események kapcsán, hogy tettlegesség nem történt sem a stadionon belül, sem azon kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!