BOON - Sport - DVTK

2016.09.26. 10:01

DVTK vs. DVSC - A szurkolóknál most már végképp elszakadt a cérna

Miskolc - A labdarúgó NB I-ben zsinórban a 9. mérkőzésén maradt nyeretlen a diósgyőri csapat.

Miskolc - A labdarúgó NB I-ben zsinórban a 9. mérkőzésén maradt nyeretlen a diósgyőri csapat.

A DVTK szempontjából létkérdés lett volna a győzelem megszerzése a két keleti piros-fehér csapat találkozóján, a labdarúgó NB I 11. fordulójában. Nagyot változott a világ, hiszen még egy-két évvel ezelőtt is ráillett a rangadó jelző erre a párosításra, idén azonban mindkét csapat mélyen a hagyományok és a tudása alatt szerepel. A borsodiak a sereghajtó helyről próbáltak menekülni, a hajdúsági csapat pedig a kiesőzónából akart minél inkább eltávolodni.

Meglepetés

Ennek ellenére az első meglepetés mindenkit akkor érhetett, amikor rápillantott az összeállításokra. Diósgyőri oldalon csupán a kispadon kapott helyet Nikházi, Bognár és Novothny, a nem egészen két hete a tartalékok közé száműzött Oláh Bálint pedig ismét visszakerült a felnőtt keretbe, sőt rögtön a kezdők között találta magát. Tény, hogy ilyen felállásban a diósgyőri futballcsapat még nem játszott.

Az elmúlt hetek gyenge szereplésétől függetlenül több mint négy és félezren biztatták Horváth Ferenc együttesét ezen az estén. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a DVTK ingyenessé tegye a szurkolók számára a Debrecen elleni fellépést. A meccshangulat azonban nem dobta fel kellően a hazai együttest, mert az első játékrészben csupán egyetlen komoly helyzetet lehetett feljegyezni Dani­lovic kapuja előtt. Rögtön a találkozó első szakaszában, amikor Makrai lépett ki a jobb oldalon, a tizenhaton belülről lőtt, de a hosszú sarokra tartó labdát a debreceni kapus remek reflexszel tolta ki. Egyszer-egyszer ugyan Bacsa megindult a bal szélen, de ezekből nem alakult ki komoly ziccer, mint ahogyan Nono Villar magasan fölé szállt kísérlete sem hagyott maradandó emléket a szurkolókban.

Holman „lubickolt”

Nem úgy a másik oldalon Holman játéka, aki gyakorlatilag a meccs első felében egymaga eldönthette volna a bajnoki pontok sorsát. A fiatal játékos óriási kedvvel futballozott, és többször is komoly gondot okozott a diósgyőri védelem számára. Az első nagy helyzeténél már Radoson is túljutott a lövése, amelyet az utolsó pillanatban Lipták kanalazott ki a gólvonal elől. Ezután nem sokkal ismét beszlalomozott a büntetőterületen belülre, de lövés helyett inkább elesett, Andó-Szabó nem ítélt büntetőt. A félidő derekán Holman kétszer is célba vette a kaput, de előbb nem sokkal mellé tüzelt, majd blokkolni tudott a diósgyőri védelem. Az ötödik lehetőség azonban már nem maradt ki, az első fél óra végéhez közeledve a DVSC teljesen megérdemelten jutott előnyhöz, a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó hazai csapattal szemben. A vezető gól után a hajdúságiak ráéreztek a lehetőségre, és továbbnyomtak, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket Rados kapuja előtt. Nemcsak a széleken járatták meg a labdát, hanem betörésekkel és átlövésekkel is próbálkoztak. Még a szünet előtt Szakály P. távoli kísérlete is utat talált a diósgyőri kapuba, ekkor nagyon távolinak tűnt egy esetleges jó eredmény elérése. Érezte ezt a hazai publikum is, Horváth Ferenc együttese óriási füttykoncert kíséretében vonulhatott le a pályáról.

Más szemlélettel

A meccs utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy abban a negyed órában minden felborult az öltözőben, ami nem volt kellően lerögzítve, és a csapaton belül is komoly változtatásokat hajtott végre a DVTK mestere. Hármat is cserélt, a fordulás után pedig egy sokkal harcosabb, akaratosabb együttest láthatott a közönség. Bognárék mindent egy lapra feltéve rohamoztak, igyekeztek ledolgozni a kétgólos hátrányukat. A futballban azt tartják, hogy a 2-0 veszélyes eredmény, mert az előnyben lévő csapat hajlamos lehet belealudni a folytatásba. A DVSC is így járt, ezért nehéz pillanatokat éltek át a második játékrészben. Lázár és Dani­lovic ütközése után No­vothny értékesítette a megítélt tizenegyest, innentől kezdve pedig ismét nyílttá vált az összecsapás. Brkovic a piros lapjával arról is gondoskodott, hogy még nehezebb helyzetbe hozza a csapatát, az utolsó fél órára megfogyatkozott Leonel Pontas gárdája. A nagy lehetőséggel azonban nem tudott élni a DVTK, pedig Makrai könnyen megszerezhette volna az egyenlítő gólt, ám ziccerben Danilovicot találta el. A hajrára pedig az emberelőny is elolvadt, miután Tamás M. egy elkésett becsúszás után szintén megkapta második sárgáját, ezután pedig a pirosat is. A szabadrúgást Tőzsér bődületes erővel varrta be a rövid sarokba, ezzel pedig végképp eldőlt a meccs sorsa, a látottak alapján a Debrecen megérdemelten győzött. A két keleti csapat összecsapásán a sereghajtó DVTK egy félidőnyi előnyt adott a vendégeknek, ez pedig ebben a helyzetben nem fér bele.



Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC

1-3 (0-2)

Diósgyőr, 4654 néző. Vezette: Andó-Szabó (Erős G., Szalai B.)

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Eperjesi (4), Lázár (4), Lipták (4), Tamás M. (4) – Nono Villar (4), Daushvili (5), Elek (4), Oláh B. (4) – Makrai (4), Bacsa (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Debreceni VSC: Danilovic (6) – Jovanovic (5), Brkovic (5), Mészáros N. (5), Bobko (5) – Könyves N. (5), Filip (5), Tőzsér (6) – Holman (7), Horváth Zs. (5), Szakály P. (6). Vezetőedző: Leonel Pontas.

Csere: Nono helyett Bognár (5) a 46., Bacsa helyett Novothny (5) a 46., Eperjesi helyett Vela (5) a 46., Horváth Zs. helyett Castillion (-) a 68., Könyves helyett Nagy Z. (-) a 68., Holman helyett Mészáros K. (-) a 88. percben.

Sárga lap: Brkovic a 19., Könyves az 55., Novothny az 59., Daushvili az 59., Bobko a 75., Tamás M. a 86. percben.

Kiállítva: Brkovic az 59., Tamás M. a 87. percben

Gólszerző: Holman (0-1), a 27., Szakály (0-2) a 37., Novothny, 11-esből (1-2) az 56., Tőzsér (1-3) a 88. percben.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: – Nehéz úgy bármit is mondani, hogy néhány embert ne bántsak meg, bár miért ne tenném. Egész héten azt halljuk, azt hangoztatjuk, hogy milyen fontos számunkra ez a mérkőzés, erre egy ilyen vállalhatatlan első félidőt produkálunk. Erre nincs magyarázat. Teljesen fölösleges bármilyen taktikai kérdésről beszélni, amíg ilyen problémák vannak. Lemegy egy teljes félidő úgy, hogy nincs egy szabálytalanság, nincs egy keményebb odalépés, nem látni, melyik a hazai csapat. Ezután pedig jön egy második félidő, ahol a Diósgyőr már valóban az életéért futballozott. Ezt azonban az első pillanattól kezdve meg kellett volna tenni. Ha az utcáról behozok egy favágót, vagy közülünk, aki itt a teremben ül, bárkit beküldök, biztosan többet tett volna a DVTK sikeréért, mint egyesek, akik a pályán voltak. Amíg ez nem változik meg, addig fölösleges a játék bármely eleméről bővebben beszélni.

Leonel Pontas: – Jobban játszottunk, megérdemelten nyertünk ezen a remek hangulatú mérkőzésen. Különösen az első félidőben uraltuk a mérkőzést, amikor számos gólszerzési lehetőséget kialakítottunk. Ebből kettőt sikerült értékesíteni, de várható volt, hogy a szünet után mindent megpróbál a Diósgyőr. Így is történt, a szépítő góljuk és a kiállítás után voltak nehéz pillanatok, de összességében teljes mértékben rászolgáltunk a három pontra. A hazaiak büntetőjét egyébként nem érzem jogosnak.


Percek, események

27. perc: Jovanovic a jobb oldalról, a 16-os sarkáról tisztán lőhette be a kapu elé a labdát, élesen érkező beadásra Holman csapott le, aki közelről a hálóba lőtt, 0-1.

37. perc: Egy jobb oldali szöglet után a védők által kifejelt labdára Szakály P. csapott le, akinek 19 méterről eleresztett lapos lövésébe Rados csak beleérni tudott, a diósgyőri kapus kezéről pedig a labda a jobb felső sarokba pattant, 0-2.

56. perc: Egy hazai szabadrúgást követően Danilovic és Lázár ütközött a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Novothny magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába, 1-2.

58. perc: Novothny és Brkovic harcolt a labdáért, majd utóbbi meglökte ellenfelét, és előbbi sem maradt adós ezzel. A játékvezető mindkét játékosnak sárga lapot adott, és mivel Brkovic korábban már kapott egyet ebből, nála a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a Debrecen.

87. perc: Tamás M. rúgta fel Nagy Z.-t a hazai 16-os mellett a bal oldalon és ezért sárga lapot kapott. Mivel a DVTK játékosának ez volt a második sárgája, a pirosat is megkapta, a Diósgyőr is 10 főre fogyatkozott.

88. perc: Tőzsér végezte el éles szögből a kiállítás utáni szabadrúgást, és a sorfal mellett, félmagasan a rövid sarokba csavart, 1-3.


OTP Bank Liga, 11. forduló:

A tabella:

1. Vasas 11 7 1 3 16-7 22 pont

2. Videoton FC 11 6 2 3 24-12 20

3. Ferencváros 11 5 4 2 22-14 19

4. Swietelsky-Haladás 11 5 3 3 14-12 18

5. Budapest Honvéd 11 5 2 4 17-10 17

6. Újpest FC 11 4 3 4 16-15 15

7. Debreceni VSC 11 4 2 5 15-17 14

8. MTK Budapest 11 3 4 4 5-11 13

9. Gyirmót FC 11 3 4 4 6-14 13

10. Paksi FC 11 2 5 4 9-12 11

11. Mezőkövesd Zsóry FC 11 2 4 5 11-19 10

12. Diósgyőri VTK 11 2 2 7 11-23 8

A 12. forduló programja:

október 15., szombat:

Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30

Swietelsky Haladás-Ferencváros 18.00

Budapest Honvéd-Újpest FC 18.00

Paksi FC-Debreceni VSC 18.00

Vasas-MTK Budapest 18.00

Diósgyőri VTK-Videoton FC 18.00


DVTK vs. DVSC - Lekerült a mez a diósgyőri focistákról

Miskolc - Szombaton este végképp elszakadt a a cérna diósgyőri szurkolóknál, amire hosszú évek óta nem volt példa: a mérkőzés után a klubház elé vonultak az elkeseredett drukkerek.

 

DVTK vs. DVSC - Videó: Így érkeztek a meccsre a diósgyőri ultrák

Miskolc - Leállt a forgalom, felcsendültek a jól ismert diósgyőri dalok, szálltak a színes füstök a levegőbe. A legfanatikusabb diósgyőri drukkerek látványos vonulással érkeztek a Diósgyőr - Debrecen keleti rangadóra.

 

„Nem értem, ezt a futballt itt nem lehet szenvedély nélkül játszani”

Miskolc - „Nem értem, hogy miért nem lehet így játszani az első pillanattól kezdve.” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Debreceni VSC elleni 3-1-es hazai pályán elszenvedett vereséget követően, míg Leonel Pontes úgy fogalmazott: „A stadionban remek volt a hangulat, de jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk.”

BOON-ÉLŐ - DVTK vs. DVSC 1-3 (0-2)

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata hazai pályán fogadta a Debreceni VSC együttesét Miskolcon szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!