BOON - Sport - DVTK

2016.05.03. 12:06

DVTK: két levezető meccs ezen a héten, alakul a jövő évi keret

Miskolc - A DVTK labdarúgócsapata kedden 16.30-kor Abaújszántón lép pályára, a háttérben a klub vezető pedig gőzerővel dolgoznak a következő évi játékoskeret kialakításán.

Miskolc - A DVTK labdarúgócsapata kedden 16.30-kor Abaújszántón lép pályára, a háttérben a klub vezető pedig gőzerővel dolgoznak a következő évi játékoskeret kialakításán.

A labdarúgó NB I 2015/16-os bajnoki idénye múlt szombaton véget ért, de a DVTK játékosai még nem mentek el nyaralni, ezen a héten és a jövő héten még edzéseket tart a keret tagjainak Egervári Sándor vezetőedző. A tréningek mellett meccseket is játszanak a piros-fehérek, ezen a héten kettőt, kedden 16.30-kor a megyei II. osztályban szereplő Abaújszántó vendégei lesznek, pénteken 17.00-tól pedig Budapesten, a Bozsik stadionban, az NB I-es Budapest Honvéd ellen lépnek pályára.

Profi szerződés

Ezeken a mérkőzéseken Szabó Balázs már mint a DVTK profi játékosa kaphat lehetőséget, ugyanis a diósgyőriek bejelentették, hogy szerződést kötöttek a klub 18 éves, saját nevelésű középpályásával, aki két héttel ezelőtt, a Debrecen elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban.

Védő és csatár Felcsútról

Sajtóhírek szerint további fiatal labdarúgókkal bővülhet a Diósgyőr kerete, ugyanis az NB I 11., kieső helyén végzett Puskás Akadémia FC két játékosa, Spandler Csaba és Makrai Gábor is a DVTK-ban folytathatja pályafutását. Mindkét futballista a Csákvári TK NB II-es csapatában szerepelt ebben az idényben, és az előző évadban mindketten még a felcsúti NB I-es gárda keretének tagjai voltak, és mindketten a 2014/15-ös évadban játszották élvonalbeli meccseiket, akkor, amikor a Diósgyőr mostani sport­igazgatója, Benczés Miklós volt még ott a vezetőedző. A 20 esztendős védőnek, Spandler Csabának 14 NB I-es meccse van, a 19 éves csatárnak, Makrai Gábornak pedig 9, utóbbi nem mellékesen 9 éves korában Kazincbarcikán kezdett el futballozni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!