Aluinvent-DVTK: Pecková vezetésével győztek a PINKK vendégeként

Miskolc - Nem volt kérdés, hogy a PINKK-t megveri idegenben a Diósgyőr.

Miskolc - Nem volt kérdés, hogy a PINKK-t megveri idegenben a Diósgyőr.

A női NB I 5. fordulójában – szombaton este – a PINKK-Pécsi 424 ellen játszott Kozármislenyben az Aluinvent DVTK. Slaughter indította a pontgyártást, míg a vendégeknél Zele hagyott ki egy triplakísérletet. Burkholder sikeresebb volt kintről, így már a Diósgyőr vezetett, aztán Zele gyűjtött három pontot: egyet büntetőből, kettőt pedig egy közeli révén. Sarok is betalált a gyűrűbe (4-6), de innen kezdett apránként ellépni ellenfelétől a vendéggárda, olyannyira, hogy a 7. percben már 4-16 volt az állás. Kiss A. és Engelman jött a piros-fehéreknél, Benke helyezett el egy hármast a borsodiak gyűrűjében, ám ez mit sem változtatott a meccs menetén, a DVTK uralta az összecsapást (9-24) – az első szünetre tehát már tekintélyes előnyt kosaraztak össze.

A folytatásban sem adta ki kezéből az irányítást Stefan Svitek együttese, a 12. percben, Melnika kosarát követően 14-31 állt az eredményjelzőn. A PINKK nem nagyon találta önmagát, csak elvétve jöttek be a számításaik, és Zele „kettese” a 17. percben már 18-40-es „helyzetet” jelentett. A nagyszünetig hátralévő időben némileg sikerült feljebb zárkóznia a házigazdának, az ezt követő szakaszt 10-7-re megnyerték ugyan, ám ettől függetlenül a Diósgyőr nyugodtan mehetett pihenőre (28-47).

Nem jelentettek veszélyt

A harmadik negyedben sem tudott megújulni, semmi meglepőt előhúzni a pályaválasztó, így a vendégek tartották a 20 pont körüli vezetést –miközben Pecková „jegyzett” triplákat (33-57). A látogatók védekezése nem nagyon ízlett a PINKK-nak, és a kispadról bejövők sem tudtak túl sokat hozzátenni a játékukhoz. A 27. percben egy Nagy D.–Zele akció hozott újabb pontokat a Diósgyőrnek, aztán 40-61-nél kissé beragadtak a csapatok. A következő gól ki másé lett volna, mint az aznap kiváló formát mutató Peckováé, majd az ő két büntetője zárta ezt a felvonást (40-65).

A huszonöt pontos fór azt jelentette, hogy a találkozót biztosan nyeri a DVTK, a 46-65-nél érkező miskolci időkérésnek sem az volt a témája, hogy a hazaiak feltámadtak volna, és veszélyt jelentenének. A diósgyőriek fiatalja, Kiss A. is igyekezett hozzátenni a magáét a sikerhez, a vezetőedző elég sok, 16 percnyi játékidőt tudott neki biztosítani. A baranyaiak nem voltak képesek közelebb férkőzni a piros-fehérekhez (50-73), akiknél mindenki játszott ezen este, és majdnem mindenki szerzett pontot, egyedül az irányító, Nagy D. nem. A Diósgyőr ezzel ötödik bajnokijából a negyediket nyerte meg.

ÉM-MI



Jegyzőkönyv

PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK

54-78 (11-27, 17-20, 12-18, 14-13)

Kozármisleny, 150 néző. V.: Győrffy, Rácz, Menyhárt.

PINKK: Ruják (3/3), Benke (5/3), Gémes-Sarok (7), Slaughter (7/3), Cheslek (13). Csere: Sánta (4), Jakovina (15/6), Séra (-), Zsilinszky (-), Raus (-), Kovalcsik (-). Vezetőedző: Jens Tillman.

Aluinvent-DVTK: Nagy D. (-), Bach (5), Burkholder (14/6), Zele (10/3), Melnika (6). Csere: Pecková (22/12), Szabó (5/3), Vukov (2), Kiss A. (5), Engelman (9). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Kipontozódott: Sánta (39. perc).

Jens Tillman: – Nagyon csalódott vagyok... Nem is legfőképpen a vereség miatt, mert kikapni ki lehet, de nem így. A Diósgyőr sokkal harcosabban játszott, jobban akarta a győzelmet.

Stefan Svitek: – Az elejétől kezdve agresszíven védekeztünk, és ezzel tudtuk megnyerni a mérkőzést. Úgy érzem, végig jól kosárlabdáztunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!