Nagyot játszott a Diósgyőr

Miskolc - Szombaton az Uniqa Sopron volt az Aluinvent DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának ellenfele.

Miskolc - Szombaton az Uniqa Sopron volt az Aluinvent DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának ellenfele.

A 21. forduló keretében lejátszott meccs elején két kísérletet is elhibázott a Diósgyőr, de a Sopron is. A következő akciónál Szécsi avatta fel a vendéggyűrűt, majd több volt a rossz pass­z, az eladott labda. 2 perc 20 másodperc kellett a látogatóknak az első találathoz, de Johnsonhoz Crvendakic is betársult. 1848–1849: Tisztelet a Hősöknek – közben ezt a feliratot ragasztották ki a hazai ultrák az egyik palánk mögötti felső részen, utalva a közelgő ünnepre, aztán 3:52-nél és 4-10-nél időt kért López-edző. Crvendakic vitte a hátán a Sopront, Jovanovic pedig nem hagyta elnyomni magát a kosár alatt. Hasonlóan harcos volt Johnson, így 10-20 lett az állás, és mindét szakvezető cserélt. Ekkor Prahalis, Horváth B., Ruffin-Pratt, Tomlinson, Szécsi ötössel harcolt a DVTK, ám utóbbi játékos jöhetett is le a parkettről 3. hibája után, Győri váltotta. A negyed utolsó percére 14-26-tal fordultak a csapatok, aztán kis meg nem értés támadt, Weninger első kihagyott büntetőjénél ugyanis szinte mindenki megindult előre, de természetesen le kellett dobni a megítélt másodikat is.

Felébresztett közönség

A második tíz percben lejött Prahalis tripla kísérlete, majd Határ sapkázta be Tomlinsont. Rasheed egyéni betörése szép volt, és nem is csak egyszer mutatta be mindezt. Miután a megadott büntetőt is értékesítette, 21-27-re zárkózott fel együttese. Nem minden elgondolást tudtak sikeresen kivitelezni a pályán harcolók, a 14. percben Sterbenz László kért időt. Visszaérkezve két távoli kísérlete „nem sült” a Diósgyőrnek. Aztán Tomlinson ügyesen kerülte meg Ajdukovicot, kosara jó volt és a plusz egyet sem rontotta el (25-29). Ugyanő jegyezte a következő hazai gólt, ami felébresztette a hazai közönséget is (27-29). Czanknak magyarázott López-edző, abszolút partiban volt a házigazda (29-31). Jovanovic megküzdötte a magáét, a gyűrű is vele volt, aztán Ruffin-Pratt kettese már hazai vezetést jelentett (36-35).

Remekelt a házigazda ebben a játékrészben, ám John­son utolsó pillanatban elért kosara soproni előnyt ért a nagyszünetre (41-42). Rasheed triplával kezdődött a harmadik menet, Jovanovic is kemény volt a labdáért vívott küzdelemben, máris 46-42 lett. Szécsi megint ott volt a parketten, ügyesen lopott labdákat. Rasheed halálos nyugalommal célzott kintről, szinte önkívületi állapotban kosárlabdázott a Diósgyőr (51-42). A 10-0-t nem hagyhatta a vendégek szakvezetője, de Jovanovicék robogtak, ő volt ekkor a mezőny legeredményesebbje, 17 ponttal.

Jó kis mérkőzés kerekedett ki, közben a Sopron is megszerezte első egységeit a negyedben (56-48). Crvendakic hármasa a diósgyőri trénert sarkallta „időzésre” (58-52), visszatérve Szécsi gyűjtötte be a negyedik faultot, Czanknak is ennyi volt már. Némi adok-kapok után ismét Rasheed pillanatai jöttek, Tomlinson pedig nem hagyta ki a „tutit” (65-54). Zengett-zúgott a csarnok, kiérdemelte a DVTK, amely győzelmi esélyekkel mehetett neki a negyedik felvonásnak.

Ebben a játékrészben Horváth B. tört be úgy, ahogyan az meg van írva, majd Határ kezdett uralkodni a palánk alatt, 7 pontra jött fel az alapszakasz-elsőségre hajtó Sopron (69-62). Itt is, ott is volt labdaeladás, így nem változott az állás, egészen Czank triplájáig (72-62). Szécsi kettese után még 5:33 perc volt vissza, s nagyon úgy nézett ki, hogy nyerhet az Aluinvent, amely a megfelelő színvonalon védekezett és okosan támadott, amiben nagy része volt Prahalisnak. 80-66-nál már nagyon közel volt a siker, főleg úgy, hogy Turner büntetőket rontott. Az utolsó két és fél percben is tartotta formáját a Diósgyőr, és némi meglepetésre – három kiváló negyednek köszönhetően – megverte az Euroligában edződött Sopront.



Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Uniqa Sopron

86-74 (16-27, 25-15, 26-16, 19-16)

Miskolc, 1100 néző. V.: Győrffy, Jakab, Balogh.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (2), Czank (5/3), RASHEED (17/9), JOVANOVIC (23), Szécsi (9/3). Csere: PRAHALIS (8), Tomlinson (9), RUFFIN-PRATT (13/3), Győri (-). Edző: Miguel de Jesús López Alonso.

Uniqa Sopron: Fegyverneky (6/3), Dubei (4), JOHNSON (15/3), CRVENDAKIC (21/6), Krnjic (8). Csere: Határ (4), Turner (11/6), Weninger (1), Ajdukovic (4). Edző: Sterbenz László.

Miguel de Jesús López Alonso: – Boldog vagyok, mert a bajnokság legjobb csapatát sikerült legyőzni. Örülök annak, hogy bizonyítani tudtunk közönségünknek, azt, hogy az edzéseken elvégzett munka minőségibb annál, mint amit a helyezésünk mutat.

Sterbenz László: – Gratulálok a Diósgyőrnek, mert ma jól játszottak. Az első félidei kilenc lepattanós hátrányunkat még gyors játékkal tudtuk ellensúlyozni, a második félidőben azonban sok rossz döntést hoztunk támadásban, a palánk alatti küzdőszellemünk pedig nulla volt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!