Aluinvent-DVTK: „Bekötött” szemmel az első két negyedben

Miskolc - A Diósgyőr halvány teljesítménye miatt esélytelen volt a győzelemre a Pécs ellen.

Miskolc - A Diósgyőr halvány teljesítménye miatt esélytelen volt a győzelemre a Pécs ellen.

A női kosárlabda NB I/A 9. fordulójában az Aluinvent-DVTK együttese a PEAC-Pécs gárdáját fogadta szombaton este, a miskolci városi sportcsarnokban.

A Mikulás is diósgyőri – gondolhatták azok a kisgyerekek, akik megkeresték a miskolci városi sportcsarnokban azt, hogy honnan kapja a hazai együttes a buzdítást, hiszen az ultraszektorban több mint egy tucat, komplett Mikulás szerelésben – ami alatt sapkát, kabátot és nadrágot kell érteni –, piros-fehérben pompázó drukker adott hangos támogatást a lelátóról.

Az összecsapás elején ők is azt láthatták, hogy mindkét csapat pontatlanul dobott, ezzel összefüggésben mindkét oldalon sok lepattanóval javították pontszegény statisztikájukat a játékosok. Az első hazai akciógól a 4. percben, egy leindítás után született, Rasheed révén, majd ugyanő szerzett egy középtávolit, amivel először vezetett a DVTK (5-4). Valamivel később, 7-7-es állásnál a csereként beállt Szécsi gyűrte be a meccs első hármasát, aztán a negyed végéig már csak pécsi gólok estek (10-11).

A 12. percben Licskai kosara után hazai időkérés következett (10-13), majd megint a vendégek válogatott kosarasa volt eredményes, akcióból, aztán büntetőkből (10-17). Három és fél perce tartott a játékrész, amikor végre betaláltak a hazaiak, de Szécsi hármasa után megint Licskai tett hozzá kettőt az addigi terméséhez. Nem igazán volt élvezetes a meccs, nem azért, mert mindkét együttes elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, hanem azért, mert a Diósgyőr támadásban, mintha bekötött szemmel játszott volna, 18 perc alatt mindössze 15 pontot bírt összekaparni (15-19). 68 másodperccel a második negyed vége előtt, 16-23-nál kért időt López edző, aki talán akkor járt volna a legjobban, ha taktikai utasítások helyett a játékosok kezén állít, hogy a dobások célba érjenek, hiszen a büntetőzés is gondot okozott a fehér mezeseknek, húsz perc alatt hétből csak kettő ment be.

Plüss állatok

A szünetig kellett várni arra, hogy hazai szempontból valami jó is történjen, akkor a lelátóról plüss állatok repültek a játéktérre, amelynek a végső címzettjei a megyei kórházban lévő beteg gyerekek, akiknek a a diósgyőri kosarasok juttatják majd el ezeket az ajándékokat.

A harmadik negyed is kimaradt diósgyőri dobásokkal kezdődött, a túloldalon viszont jóval jobban mentek a dolgok, így a 22. percben Fűrész triplája után újra hazai időkérés miatt szakadt meg a játék (16-28). A visszatérés után Rasheed és Szécsi szerzett gólokat, aztán a vendégek szakvezetője pauzáztatta a csapatokat, a 24. percben (20-28). A szalmalángot ezzel el is oltották a pécsiek, elsősorban annak köszönhetően, hogy egymás után vágták be a triplákat (27-41), emiatt a DVTK nem igazán tudott felzárkózni (31-43).

A záró menetben elején változatlanul szenvedett a DVTK, egyetlen olyan játékos sem akadt, aki vezér tudott volna, átlagos teljesítményre is csak egy játékos, Jovanovic volt képes. Miközben a PEAC dobálta a hármasokat, fogyott a remény a csodára, arra, hogy vert helyzetből felálljon a Diósgyőr. Öt perc volt hátra a meccsből, amikor 37-53-at mutatott az eredményjelző, és ekkor már nyilvánvaló volt, hogy ilyen szerény hazai teljesítménynek csak vereség lehet a vége. Bár a hajrában a DVTK megmutatta, hogy többet tud annál, mint amit 35 percig láthattunk tőlük, de a kozmetikai művelettől függetlenül nyert a jól védekező, közepes produkciót nyújtó PEAC.

- ÉM-BCS -


Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs 54-59 (10-11, 6-12, 15-20, 23-16)

Miskolc, 900 néző. V.: Papp P., Frányó, Kulcsár.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (-), Czank (6/6), Rasheed (13/3), Tomlinson (4), Jovanovic (14). Csere: Szécsi (11/9), Robertson-Warren (4), Bach (-), Adamecz (2). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

PEAC-Pécs: Mandic (2), Raksányi (12/6), KUSTER (14/3), Juhász (5), Siksniute (-). Csere: LICSKAI (16), Fűrész (6/6), Zele (4/3), Szűcs L. (-). Vezetőedző: Boris Maljkovic.

Kipontozódott: Zele a 40. percben.

Miguel de Jesús López Alonso: – Szeretnénk elnézést kérni a minket támogatóktól. Sajnos, nagyon keveset tudtak megvalósítani abból, amit elterveztünk. Támadásban nagyon pontatlanok voltunk, a helyzeteinket nem tudtuk gólokra váltani, sok labdát eladtunk, fegyelmezetlenek voltunk, és a listavezető csapattal szemben ennyi hiba nem fért bele.

Boris Maljkovic: – Gratulálok a csapatnak, megvalósították azt, amit elterveztünk, végig egyenletes, jó teljesítmény nyújtottak a játékosok. Mivel szerda, szombat ritmusban játszunk, nekünk mostantól a következő feladatra kell koncentrálnunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!