Aluinvent-DVTK: A bosszantó meccs után jön a komolyan veendő

Miskolc - Rasheed Rita még éjjel visszanézte az Olympiacos ellen 1 ponttal elvesztett Európa Kupa-mérkőzést.

Miskolc - Rasheed Rita még éjjel visszanézte az Olympiacos ellen 1 ponttal elvesztett Európa Kupa-mérkőzést.

A női kosárlabda NB I/A 7. fordulójában vasárnap 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – MTK Budapest meccset rendeznek. A piros-fehérek ezen a héten másodszor játszanak hazai környezetben, csütörtökön az Európa Kupa csoportmérkőzések 2. fordulójában egy ponttal, 61-60-ra kaptak ki a görög Olympiacos együttesétől. Az izgalmas, változatos mérkőzés az utolsó fél percben dőlt el a kevesebbet hibázó együttes javára. A DVTK-ban ezúttal is – csakúgy, mint egy hete az EK első fordulójában, a kassai vendégjáték alkalmával, amikor 26 pontot szerzett – Rashee­­d Rita volt a csapat legeredményesebbje, legjobbja, aki most 17 pontig jutott.

Sztárokkal a soraikban

– Nem számítottunk ilyen szoros összecsapásra előzetesen, ugyanis az Olympiacos jobb kerettel rendelkezik, sztárokkal a soraikban, és nagyon jó játékosokkal álltak fel – mondta Rasheed Rita, akinek a meccs történéseiről elsőként az utolsó fél perc jutott az eszébe, amikor eldőlt a csata: – A végjátékban maradtunk alul, de nem is annyira rutintalanság miatt, hiszen a Győr elleni bajnoki rangadó hajráját éppen azzal hoztuk, hogy rutinosan játszottunk. A görög csapat ellen szerintem inkább pechesek voltunk, a legfontosabb időszakban túl sokat hibáztunk. Három alkalmunk is volt, hogy magunk eldöntsük, de nem sikerült, eladtuk a labdát, kihagytuk a dobóhelyzetet, nem szedtük le a lepattanót. Sajnos, előfordul az ilyen, és ez egy nagyon bosszantó vereség. Ugyanis végig partiban voltunk, a harmadik negyed elején nagyon jó ritmusban kezdtünk, be is találtunk, és a megszerzett előnyt is sikerült tartani, a védekezésünk is egyben volt, a zónánkkal megfogtuk ellenfelünket, olyan érzetű meccs volt, mint a Győr elleni. Azzal a különbséggel, hogy az eufória a végén elmaradt. Talán egy picit más játékvezetői felfogással történhetett volna másképp, mert vannak, akik ilyenkor szokták engedni a csapatokat, hogy maguk döntsék el, kevesebbet fújnak, és úgy érzem, hogy amivel megfordította a meccset az Olympiacos, azok a büntetők picit ajándékszerűek voltak. De nem azt akarom mondani, hogy a játékvezetőket hibáztatom. Én még éjjel visszanéztem a meccset, és sajnos azt láttam, hogy olyan labdák nem voltak meg, amelyek már majdnem a kezünkben voltak, ami máskor háromból kétszer oda kerül, most meg egyszer sem jött össze. Összességében nagyot harcoltunk, játékban léptünk előre, de bosszantó, hogy 1 ponttal alulmaradtunk. Viszont tanulni kell ebből, ezek a meccsek arra is jók, hogy a hétvégére felkészítsenek minket, a magyar bajnokikra, hogy ezt a fajta kosárlabdát, stílust vigyük át.

Az MTK-ról

A soros ellenfél, az MTK Budapest más kategóriába tartozik, mint az Olympiacos, a fővárosiak a sereghajtók a 11 csapatos honi élvonalban.

– Igaz, még nem nyertek meccset ebben az évadban, de nem szabad őket lenézni, rutinos játékosaik vannak, akik nyilván mindent elkövetnek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat – mondta Rasheed Rita. – Nekünk a gyorsaságunkkal kellene könnyebb helyzetbe hozni magunkat, lehetőleg már az elején olyan megnyugtató előnyre szert tenni, ami után nyugodtan játszhatunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy könnyelműen, hiszen edzőnk Maikel López minden félidő előtt elmondja, nincs részeredmény, 0-0-ról indulunk. Úgyhogy nemcsak az elejétől, hanem végig olyan komolysággal kell nekiállni a mostani meccsnek, mintha a bajnokság első felébe tartozó csapat ellen játszanánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!