A játékvezetők elnézést kértek a DVTK-tól

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-együttese bár elveszítette utolsó meccsét, szombaton Kolozsváron, a négy csapatos felkészülési tornán, a házigazdákkal szemben, de ettől függetlenül, körbeverés miatt az első helyen végzett.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-együttese bár elveszítette utolsó meccsét, szombaton Kolozsváron, a négy csapatos felkészülési tornán, a házigazdákkal szemben, de ettől függetlenül, körbeverés miatt az első helyen végzett.

A zárónap meccsét is összesen hat játékvezető vezette, nevük nem került be a jegyzőkönyvekbe, csakúgy, mint a pénteki napon, de mindannyian a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai tagozata által szervezett, nemzetközi minősítő táborának tagjai voltak, összesen 33-an, és úgy működtek a meccseken – nem csak ezen a tornán, hanem a Kolozsváron ezzel egy időben zajlott felnőtt férfi és junior férfi tornákon, – hogy az első két negyedben bíráskodó játékvezetői hármast az utolsó két negyedre egy másik trió váltotta.

Érdekesség, hogy játékvezetők rövid nadrágban és neon színű felsőben dirigáltak, illetve, hogy a női torna zárónapján két negyed után még a DVTK vezetett 8 ponttal, a végén pedig a házigazda nyert 11-gyel, és az összességében 19 pontos ,,rádolgozás” után a játékvezetői tábor vezetője elnézést kért a diósgyőriektől.

Kedden a Kassa ellen Miskolcon

Az Aluinvent-DVTK gárdája következő felkészülési meccsét kedden játssza. Az évad első hazai mérkőzésén, kedden 18.30-tól a szlovák Cassovia Kosicét fogadják a miskolci városi sportcsarnokban.


Nemzetközi négyes torna, Kolozsvár

Aluinvent-DVTK – CS Universitatea Cluj Napoca 49-60

(16-15, 18-11, 7-23, 8-11)

Kolozsvár, 100 néző.

Aluinvent-DVTK: Czank (1), Rasheed (2), Szécsi (10/6), Jovanovic (12), Robertson-Warren (14). Csere: Adamecz (3/3), Horváth B. (-), Gorjanácz (-), Williams (7). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

További eredmények:

  • CS Universitatea Cluj Napoca – A. S. Vicenza (olasz) 83-59,
  • Montana (bolgár) – CS Universitatea Cluj Napoca 76-69,
  • A. S. Vicenza – Montana 61-66.
  • A torna végeredménye:

    1. Aluinvent-DVTK 5 pont,

    2. CS Universitatea Cluj Napoca 5 pont,

    3. Montana 5 pont,

    4. A.S. Vicenza 3 pont.​

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!