PR cikk

2019.05.24. 14:51

A siker további sikerekhez nyit kapukat

Összességében a magyar kkv-k sincsenek lemaradva a digitalizációban a világ többi részén működőktől, legfeljebb azok, amelyek nem hajlandók élni az innovatív eszközökkel – véli a DoBox „atyja”. Molnár Máté startupper most sem pihen: ismét be akarja venni a közösségi finanszírozás legnagyobb bástyáját.

Aki egyszer már feljutott a Mount Everestre, másodszor jóval magabiztosabban vág neki, ráadásul egy csomó tapasztalattal felvértezve. Így van ezzel Molnár Máté is, az Apple eszközökre fejlesztett, önálló vezeték nélküli dokkoló megálmodója és megalkotója, hiszen a DoBox minden előzetes várakozást felülmúlóan szerepelt a világ legnagyobb közösségi finanszírozás alapú weboldalán, a Kickstarteren. Jelenleg is zajlik a termékek sorozatgyártása, amelyek 65-70%-a az Egyesült Államokban talál gazdára, a felhasználók szinte amerikai gyártmányként tekintenek rájuk.

Máté, aki most indítja útjára a DoBox Minit, az eredeti kistestvérét a Kickstarteren, úgy érzi, az internet demokratikus erőviszonyokat teremt a digitalizációs átalakulásban. „Ma már egyáltalán nincsenek hátrányban a magyar kis- és középvállalkozások ezen a téren, legfeljebb azok, amelyek nem hajlandók élni az innovatív eszközökkel” – hangsúlyozza. A startupper elárulta azt is, hogy a DoBox nem csupán azzal adott neki erőt, hogy rájött az alapelképzelés megoldására, sokkal inkább azzal, hogy érezte, az ötlet nagyon naggyá, akár globálissá is kinőheti magát.

Ehhez nem árt az sem, ha látunk magunk előtt követendő példákat, esetleg segítséget kapunk ahhoz, hogy elkerüljük a „kötelező” buktatókat. Egy ilyen célzatú találkozási pont lesz a miskolci vállalkozók életében a T-Systems miskolci meetupja, amelyen Molnár Máté mellett Máté Kriszta televíziós műsorvezető, Nagy Magdi, a Hello Future Kft. tulajdonosa és Koleszár Péter informatikai tanácsadó osztja meg a résztvevőkkel tapasztalatait, hasznos tanácsait, saját történetét.

A Hello Business ingyenes meetupjára, amelyet május 30-án a Miskolc Plázában tartanak, itt lehet jelentkezni, a regisztrációnál kitölthető teszttel pedig vállalkozásunk digitális fejlettségi szintjéről is képet kaphatunk.

PR cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!