BOON - PR cikk

2015.05.26. 14:25

Hevesben épít rendelőintézetet a Jánosik Kft.

<strong>Sikeres közbeszerzési pályázatot követően, 424 millió forintos beruházásról írt alá kivitelezői szerződést a napokban az egri Markhot Ferenc Kórház és a Jánosik és Társai Kft. </strong>

Sikeres közbeszerzési pályázatot követően, 424 millió forintos beruházásról írt alá kivitelezői szerződést a napokban az egri Markhot Ferenc Kórház és a Jánosik és Társai Kft.

A nagy volumenű építési munka során teljesen átalakul a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Heves városában – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa. A múlt század 60-as éveiben épült 1600 négyzetméteres létesítmény közel 2400 négyzetméteresre bővül. A földszintes szárnyra ráépítenek egy emeletet. A másik lényeges beavatkozással a belső udvar fölé üveg bevilágító tető kerül, így impozáns, átriumos térré válik a betegváró. A kivitelezőnek tartószerkezetig el kell bontania a meglévő épületet.

Az új elrendezés szerint a földszinten kap helyet a háziorvosi rendelő, a fizioterápia, a gyógytorna a gyermekorvosi, fogorvosi rendelő, továbbá a radiológia és a tüdőgondozó. A kazánház helyén alakítják ki a központi ügyeletet.

Kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik a homlokzati falakat és tetőt. Új gépészeti berendezéseket, villany, víz és csatorna vezetékeket szerelnek fel. A radiátorok mellé klíma berendezéseket szerelnek be. Új szellőző rendszer gondoskodik majd a megfelelő frisslevegő ellátásról. Korszerű beteghívó rendszert is telepítenek.

Az emeleti szint is jelentősen átalakul. Az igazgatási szárny mellett itt lesznek a nőgyógyászati, a pszichiátriai, a sebészeti-ortopédiai, a reumatológiai-, rehabilitációs, a fül- orr-gége és a szemészeti rendelők. Jelentős változás, hogy felvonó is beépítésre kerül.

A szerződés szerint október végéig kell végezniük a munkákkal. Átlagban, naponta mintegy félszázan dolgoznak majd a kivitelezésen. Igyekeznek minél több helyi vállalkozót is bevonni az építkezésbe. A szoros határidő szigorú ütemezést igényel a résztvevőktől. A Jánosik Kft-nek nagy gyakorlata van egészségügyi intézmények építési kivitelezésében. Az elmúlt évben zöldmezős beruházásként Egészségházat építettünk Ürömön és részt veszünk a sátoraljaújhelyi kórház épületeinek felújításában is – mondotta Jánosik Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!