Sport

2016.12.10. 18:24

Labdarúgó NB I - Paksi vereségével elveszítette vezető helyét a Vasas

Paks - A Vasas szombaton 1-0-ra kikapott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, így éppen a téli szünet előtt veszítette el éllovas pozícióját.

Paks - A Vasas szombaton 1-0-ra kikapott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, így éppen a téli szünet előtt veszítette el éllovas pozícióját.

Az angyalföldiek két legfőbb üldözője közül a Videoton egy, a Budapest Honvéd három pontot szerzett, s mindkét együttes jobb gólkülönbségével előzte meg a Vasast.

A paksiak sikerükkel továbbra is veretlenek saját közönségük előtt, ugyanakkor eddigi tíz hazai meccsükből csak harmadszor győztek.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Paksi FC-Vasas 1-0 (1-0)

Paks, 800 néző, v.: Karakó

gólszerző: Hahn (43.)

sárga lap: Vernes (51.), Gévay (60.), Szakály (62.), Lenzsér (79.), Laczkó (87.), illetve Ádám (51.), Remili (59.), Korcsmár (78.), Murka (89.)

Paks:

Molnár P. - Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Kecskés, Papp K., Bertus - Koltai (Bartha, 67.), Hahn (Vernes, a szünetben), Szakály D. (Laczkó, 84.)

Vasas:

Nagy G. - Burmeister, Ristevski, Korcsmár - Murka, Vida, Berecz, Hangya - Ádám M. (Király B., 68.), Pavlov, Remili (Ferenczi, 79.)

Az iramra nem lehetett panasz, de a csapatok nem estek egymásnak a mérkőzés elején. A Vasas birtokolta többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A szünet előtti negyedórában már teljesen kiegyenlített volt a játék, a hazaiak pedig második komolyabb lehetőségüket gólra váltották, így ők vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

Az angyalföldiek kezdték jobban a második félidőt, ugyanakkor a paksiak jártak közelebb az újabb gólhoz, egy hazai szabadrúgás után a keresztlécen csattant a labda. Később feszültté vált a találkozó hangulata, többször összeakaszkodtak a játékosok, emiatt sokat állt a játék, ami az előnyben lévő Paksnak kedvezett. A hajrában a Vasasnak Molnár bravúros védései miatt nem sikerült egyenlítenie, a hosszabbításban pedig Nagynak kellett kétszer is nagyot hárítania a veszélyes hazai kontrák végén. Az eredmény nem változott a lefújásig, így a Vasas az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!