Friss hírek

2009.09.22. 08:27

Bombatalálat ért egy jemeni menekülttábort - 87 halott

<p>Csaknem 90 civil - fõként nõ és gyermek - meghalt, amikor a jemeni légierõ légitámadást hajtott végre az arab ország északi részén. Szemtanúk csütörtöki beszámolója szerint bombatalálat ért egy tábort, ahol a hetek tartó harcok elõl elmenekült emberek zsúfolódtak össze.</p>

Szemtanúk szerint a jemeni légierõ egyik harci gépe bombát dobott Amran tartomány egyik menekülttáborára. Egy AFP-nek nyilatkozó szemtanú szerint a támadásban fõként nõk és gyermekek haltak meg. Egyes hírek szerint a támadásban 87 ember vesztette életét.

Egy neve elhallgatását kérõ jemeni kormányzati illetékes elismerte, hogy repülõik támadást intéztek. "A harci gép a lázadókra lõtt, akik a menekültek közé vegyülve nyitottak tüzet" - mondta, de az áldozatok számáról nem akart nyilatkozni.

A Huthi síita szervezet nyilatkozatban ítélte el az akciót. "A vérszomjas hatóságok követték el ezt a mészárlást" - áll a közleményben, amely szerint a MiG harci gépek lõttek rá a civilekre.

A jemeni kormányerõk öt hete indították offenzívájukat a síita lázadók ellen az ország északi részén. A hadsereg szerint Jemen északi részének újbóli elszakításáért küzdõ, Teherán támogatását élvezõ szervezet élõ pajzsként használja a civileket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!