Nagyvilág

2011.12.19. 20:46

Több mint 360 ezer kilométernyi csomagolópapírt dobnak ki a britek karácsonykor

London, 2011. december 19., hétfő (MTI) - Összesen 365 ezer kilométernyi csomagolópapírt dobnak ki a britek karácsonykor.

London, 2011. december 19., hétfő (MTI) - Összesen 365 ezer kilométernyi csomagolópapírt dobnak ki a britek karácsonykor.

Az ünnepek alatt ezenkívül 125 ezer tonna műanyag és tízmillió pulykacsomagolás, valamint 25 millió karácsonyi puding doboza landol a brit kukákban. A szigetország kormánya jelentősen csökkenteni akarja a brit háztartások mértéktelen karácsonyi szeméttermelését, amelynek elszállítása és tárolása komoly milliókat emészt fel a közpénzekből.

A brit miniszterek ezért arról próbálják meggyőzni a kiskereskedőket és a gyártókat, hogy csökkentsék az ünnepek alatt felhasznált több millió tonnányi csomagolópapír mennyiségét. Az egyik lehetséges megoldás egy Svédországban már létező törvény, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy visszavigyék a használt csomagolást abba a boltba, ahol az árukat vásárolták.

"Az adófizetők könnyen megakadályozhatják, hogy a pénzük közvetlenül a szeméttelepre vándoroljon, azáltal, ha a kevesebb csomagolás mellett teszik le a voksukat és, amikor csak lehet, az újrahasznosítást választják" - idézte Grant Shappst, a Welwyn Hatfield megyei választókerület elnökét a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

A brit kormány hosszútávú célja a „zéró pazarlás gazdaságának” megteremtése, ahol az értékes és drága csomagolópapírok nem a szeméttelepen végzik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!