Friss hírek

2009.01.17. 14:57

A kormánytól és az ellenzéktől is válságkezelési programot vár az SZDSZ

<p>A kisebbségi kormánytól és a Fidesztől is javaslatokat vár a Szabad Demokraták Szövetsége a gazdasági válság kezelésére, illetve megoldására a január 29-i rendkívüli parlamenti ülésnapon. Többek között erről beszélt szombaton budapesti sajtótájékoztatóján az SZDSZ Országos Tanácsának (OT) ülése után Fodor Gábor, a párt elnöke és Szent-Iványi István, az OT elnöke.</p>

Elmegy a Szabad Demokraták Szövetsége a kormány által kezdeményezett, január 29-i rendkívüli parlamenti ülésnapra és javaslatai is lesznek a gazdasági válság okozta helyzet kezelésére - mondta Fodor Gábor. A pártelnök hozzátette: a kisebbségi kormánytól és a Fidesztől is azt várják, hogy konkrét válságkezelési javaslatokkal érkezzenek az ülésre. Az SZDSZ javaslatai között az adórendszer átalakítása és a kormányzati kiadások csökkentése mindenképp szerepel majd, de Fodor említette azt is, hogy a szociálpolitikában az úgynevezett rászorultsági elvet érvényesítené a párt. Az SZDSZ kezdeményezte a költségvetési bizottság összehívását is, amely reményeik szerint még a rendkívüli ülésnap előtt összeül.

Szent-Iványi István, a párt Országos Tanácsának elnöke a Magyarországot is érintő energiaválságról beszélt. Szerinte jelenleg az ország kiszolgáltatott, sőt zsarolható helyzetben van, ezért mielőbb meg kell oldani hazánk energiabiztonságát. Erre a Nabucco földgázvezeték lehet az egyik megoldás, de támogatni kell a megújuló energiaforrások felhasználását is, és közös európai energiapolitikát kell kidolgozni - tette hozzá.

Meghallgatták az OT ülésen az SZDSZ európai parlamenti képviselőinek beszámolóit. Fodor Gábor elmondta: a párt elégedett Szent-Iványi István és Mohácsi Viktória munkájával is. Az SZDSZ 2009-es európai parlamenti választási listáját februárban hozzák nyilvánosságra - tette hozzá a párt elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!