BOON lakóhelyem

2016.02.14. 13:36

MKC: Grigorjev és Holló volt a két nyerőember

Mezőkövesd - Fontos két pontot gyűjtött szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Fontos két pontot gyűjtött szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az utolsó helyen álló matyóföldiek számára létkérdés volt ez a mérkőzés és a játékosok így is álltak a játékhoz.

Visszatértek

Már a bemutatáskor kitűnt, hogy a vendégek több olyan játékost vonultatnak fel, akik egykor Mezőkövesden keresték a kenyerüket. Sorukban volt Bajorhegyi, Kovács J. és Lezák, továbbá a kispadon Rosta István edző. A nézők azonban velük sem kivételeztek: tapsot ugyan kaptak, de „éljenzést” nem. Két gyors gól után Bajorhegyi ütközött a nagy rohanásban és lesántikált a pályáról. Rögtön látszott, hogy a kövesdieknek csak akkor lesz esélyük a diadalra, ha a hatalmas termetű egrieket valahogyan átdobják a szaggatottról és ezúttal a szélsőik is átlagon felülit produkálnak. Ennek szellemében vállalkozott Grigorjev és aktivizálta magát Benis és Szepesi. Az első szakaszban a már említett Grigorjev és Antl vívott dobóversenyt és hozzájuk csatlakozott Dobó is.

A 15. percben Balogh pompásan hárított, majd indította az elszáguldó Szepesit, aki középre keveredve két hevesit csapott be, majd a bal alsó sarokba zúdította a (15. perc: 8-6). Ekkor tombolt először a sportcsarnok közönsége, a momentum pedig kihozta a sodrából az egriek trénerét, aki ingerülten kérette magához fiait egy kis eszmecserére. Az Eszterházy SZSE gárdája össze is kapta magát és egyenlített (17. perc: 8-8), igaz ehhez az is kellett, hogy az MKC emberhátrányba kerüljön. Grigorjevet nem tudták tartani a vendégek: a légiós 17 perc alatt ötször vágta be a hálóba a labdát. Skaliczki László is állandóan „operált”, amikor Radcenko lövése Balogh kezéről perdült a ketrecbe, kapuscserére határozta el magát, s megérzése őt igazolta, hiszen innentől kezdve Holló bizonyult a „matyók” egyik nyerőfigurájának. Gyakran fordult a kocka a pályán, ahol egymást érték a kemény belemenések, ápolások, mindig volt valaki a padlón, így az órát is sokszor megállították a játékvezetők. A minél kevesebb gólt kapni elv érvényesült, így mindkét oldalon minden találatot nagy ováció fogadott.

A hajrában dőlt el

A szünet után először rossz üzletet kötött az MKC, a hazai kiállítás, majd a vendéghetes jelezte, hogy nagy izgalmak várhatók még. A bírák minden ütést megtoroltak, ennek szellemében a szokottól több büntetést osztottak ki és többször salamoni ítéletet hoztak, kettős kiállítást alkalmaztak. A trénerek is taktikáztak, bevetettek mindent, amit az iskolapadban tanultak. Mekaru így lett kapus helyett mezőnyjátékos, aztán Grigorjev a beálló posztján is gyakran kért két kézzel labdát.

Akadt emberre menő, nagyon csúnya jelenet is: Petro egyszerre képzelte magát birkózónak és ökölvívónak, azonnal pirosat kapott érte. Az 51. percben, 23-22-nél látszott, hogy a szív mellett most ész és szerencse is szükséges a győzelemhez. A fej-fej melletti csatában pedig a felsoroltak a borsodi oldalon jelentek meg. A hajrában az MKC több tagja rukkolt ki remek egyéni alakításokkal, s amikor az 58. percben 27-23 lett, Eger vára elesett. Hajduék tehát hozták a kötelezőt és olyan stílusjegyeket mutattak be, amelyek reménykedésre adnak okot. Az

utolsó helyről ugyan még nem mozdultak el, de tömörítették az alsóházat.


-Kolodzey Tamás-


Kézilabda: jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Eger SBS Eszterházy SZSE 27-24 (14-13)

Mezőkövesd, 775 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Mezőkövesdi KC: Balogh – BENIS (4), Antal Sz. (1), Trivkovic (1), Bozoljac (1), Mekaru (4/4),

SZEPESI (5). Csere: HOLLÓ (kapus), GRIGORJEV (6), GRÜNFELDER (2), HAJDU G. (3), Radnic (-).

Vezetőedző: Skaliczki László.

Eger SBS Eszterházy SZSE: Radulescu – Lezák (2), Padla (1), Radcenko (2), Petro (-), Dobó (3),

ANTL (8/3). Csere: Kovács J. (kapus), Vancsics (-), Bajorhegyi (-), SZABÓ P. (6), Takács B. (2).

Vezetőedző: Rosta István.

Kiállítások: 14 perc + kizárás (Antal Sz.), ill. 12 perc + kizárás (Petro).

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

Skaliczki László: – Boldog vagyok, hiszen egy nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk.

Szakmailag nézve: hullámzott a játékunk, voltak nagyon jó és halványabb periódusaink. Biztató a jövőre nézve, hogy előremutató jeleket láttam.

Rosta István: – Gratulálok a mezőkövesdieknek a sikerhez. A hazaiak azzal nyertek, hogy a lélektani pillanatokban jobban koncentráltak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!